Avast ili nod32

Небих ишао толико далеко првенствено јер ја небих био квалификован да говорим о теорији завере, али, чињеница је да је телекомуникациона и рачунарска технологија доста напредовала, постала компликованија и тешка за схватање. Некад си могао човека послати да покупи све информације које су теби биле потребне, уместо тога сав тај труд се свео на пакете. Јефтинији су, не пију не пуше, не коцкају се, не компромитују се, сексуално су индискретни а нису криминално заведени. Најважније од свега не видљиви су, бар за оне чија је сигурност на нижем нивоу.

Аваст ми је нешто ослабио код куће или се бар код мене то дешава иако му је дозвољено да свакога дана преузима нове дефиниције базе и сама сетовања су на завидноме нивоу, слабије проналази одређене вирусе, размишљам да пређем на неки други или евентуално да додам још неки који се неће клати са њиме.

Meni se desilo da skeniram komp sa NOD-om i da ništa ne prijavi, a onda obrišem NOD i instaliram Avast i on nađe viruse...

Inače, primetio sam da se onaj krekovani NOD (moj je krekovan na oko 16 miliona dana) nikad ne ažurira automatski. Čak i kad je podešeno automatsko update-ovanje, krekovani NOD se (bar na mom kompu) nikad sam ne povezuje sa serverom nego uvek moram ja da ga povezujem... a često moram da promenim nekoliko servera jer mi za veliku većinu kaže "no update necessary" iako je recimo prošlo nedelju dana ili više od poslednjeg update-a i dobijam Security poruku da mi je antivirus "out-of-date"

I najzad, meni su neki virusi uništili Windows i osakatili ga, i morao sam da nosim komp na servis... a imao sam NOD32 kao antivirus... tako da iz sopstvenog iskustva mogu da kažem da NOD32 baš i nije stopostotna zaštita... mada sam čuo da nijedan AV i nije

A kakav je taj Bit Defender? Njega nisam imao prilike da isprobam.

Ja se na forumu slomih, ali bukvalno da dokazem kakav je AV, ali niko me izgleda ne fuckyje 2 % ! z:((z:hm:

Probajte BitDefender ;)
Brise mi cak i Symbian viruse kad povezem fon :)

Evo preporuka, znaci kada mozete da isprobavate avaste, nodove, kaspere, avire....... zasto neprobate i ovaj ???? Nije mi jasno.

Evo sta mi se danas desilo:Odem do faxa i skinem amd driver sa oficijalnog sajta amd-a i prebacim ga na flash.Komp sa koga sam skidao ima avast i internet explorer,sve je bilo u redu dok nisam dosao kuci.ubodem flash u komp i ajd da vidim nesto ne netu i zone alarm me obavestava da neki sumnjiv proces pokusava da se konektuje na net.Otvorim NOD32 i vidim da je blokirao jedan virus.Odradim full scan flasha i nadje jos 2 virusa,a avast nista nije prijavio.
Tamo gde je avast zakazao tu mi je nod resio problem zajedno sa zone alarmom.

Ja se na forumu slomih, ali bukvalno da dokazem kakav je AV, ali niko me izgleda ne fuckyje 2 % ! z:((z:hm:

Evo preporuka, znaci kada mozete da isprobavate avaste, nodove, kaspere, avire....... zasto neprobate i ovaj ???? Nije mi jasno.

Evo poslusah te. Nego reci mi da li ovo skeniranje moze nekako da se ubrza. Znaci, prvo skeniranje, 60 GB, tri particije, 3 sata i 13 minuta i jos nije zavrsio.
Pozdrav

Evo poslusah te. Nego reci mi da li ovo skeniranje moze nekako da se ubrza. Znaci, prvo skeniranje, 60 GB, tri particije, 3 sata i 13 minuta i jos nije zavrsio.
Pozdrav

Pa mlogo brate, meni 120 GB, pun do vrha u proseku 1 sat i 20-30 min, sa ne Full scanom nego Deep....... Mada vremenom ce biti brze, prvi put je uvek najsporije.
Imas pod settings, exceptions, i tu namestis sta neces da ti skenira, naprimer ja imam oko 50 GB muzike i to sam namestio da mi neskenira, da se nezamlacujem svaki put jer tu necu naci nista.

Treba mu malo da se zalaufa z:mrgreen:

Pa naravno, spor je do boga a nemoze nista da promakne, a ne kao neki za tili cas gotovo, a ono ko zna koliko je virusa ostalo. Uostalom lepo naziv kaze BIT Defender, dakle skenira bit po bit......... Masincina...... z:mrgreen:

Obrisi sve sa kompa i skenirace brze ;)

To je zasigurno, ako obrise sve, zasta ce mu AV..... z:lol:

NOD32 koristim vec dugo dugo vremena, i imao sam samo 1 problem, koj su i skoro svi korisnici
drugih antivirusa imali , ali sam ga uspesno resio.
Kome god instaliram komp stavljam NOD32 i ne mislim.
I sljaka kao zmaj, i ne opterecuje sistem i brz je .

kupio veb kameru i da instaliram drajvere avast javlja da na disketi ima trojanac i crv, a pre toga 20-tak minuta u radnji isprobavali kameru i instalirali drajvere... inace decko koristi Nod 32. sa istom disketom otisao kod druga koji ima avg(?) i isto trojanac i crv u drajverima.nisam verovao da originalni disk (A4Tech) moze biti "zarazen"....

:sad2:mozda nekog naljutim....uz avast koji ativir mogu jos da instaliram a da ne sje...... komp :dash:

Prilozi

• kosovojesrbija.jpg
    kosovojesrbija.jpg
    4,9 KB · Pregleda: 31
Juce instalirao AVAST skenirao operativnu memoriju i detektovao virus.
Ja da ga obrisem racunar se zakucao.
Restartovao sistem, reinstalirao program opet skenirao, opet pronasao isti virus i opet se zakucao.

Kada sam ubacio NOD32 odmah je detektovao identican virus koji je stvarao probleme AVASTU i odmah ga izbrisao.
I vise nemam problema.

Definitivno NOD32

Back