Avalski toranj !?

Da li ste za obnovu Avalskog tornja !?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E slučajno sam švrćkajući svud po malo naletela na ovu temu,pa taman da i ja kažem nešto što nekima oko sebe govorim već mesecima.Sreća moja pa mi je zgrada na jednoj od "terasa Beograda" te njen pogled puca;osim u mnoge druge lepote ovog grada :aha: i u toranj.Tužno zvuči,ali sa moje tačke gledišta :think: toranj je kriv.U početku,stub je počeo da im beži "ulevo" a to su čini mi se "sanirali" (tj pokušali to da urade,videćemo dal će da uspeju tj.koliko dugo će to da traje) tako što je desna strana vrha tornja,kupola sada dosta šira od leve strane.Krivo mi je što nisam u mogućnosti da odma nakačim i neku fotku.Užickaću aparat od druga pa ću da napravim koju. :cao: E da! Sad se setih još nečega o čemu sam skoro pričala sa jednom drugaricom.Jel su sklonjeni svi "ostaci" onog starog tornja?Na Avali sam zadnji put bila ja mislim 2001.Tada su tamo još uvek bile ruševine starog tornja.Avalski toranj (tj.svetlo Avalskog tornja kad je mrak) je nešto što me činilo NAJ SREĆNIJOM :klap: kad se vraćam sa puta.Od svega što su srušili :thumbdown: (iz čega izuzimam kuće nesrećnih ljudi)najviše mi je žao njega:sad2: Pozdrav :bye:

Od svega što su srušili :thumbdown: (iz čega izuzimam kuće nesrećnih ljudi)najviše mi je žao njega:sad2: Pozdrav :bye:
I meni je to bio najtuzniji trenutak,gledala sam kad je eksplodirao,cele noci nisam spavala jer sam razmisljala da li su ga stvarno srusili,mozda ipak nisu,mozda su promasili,a to je nesto drugo eksplodiralo...
Ujutru kad sam videla da ga stvarno nema...shok.
Bas sam emotivno vezana za Avalu i Toranj,razlog je i sto zivim relativno blizu.Cesto idem tamo.
Jedva cekam da ga zavrse. I nije kriv!!! :D
A sklonili su odavno ostatke starog.

E slučajno sam švrćkajući svud po malo naletela na ovu temu,pa taman da i ja kažem nešto što nekima oko sebe govorim već mesecima.Sreća moja pa mi je zgrada na jednoj od "terasa Beograda" te njen pogled puca;osim u mnoge druge lepote ovog grada :aha: i u toranj.Tužno zvuči,ali sa moje tačke gledišta :think: toranj je kriv.U početku,stub je počeo da im beži "ulevo" a to su čini mi se "sanirali" (tj pokušali to da urade,videćemo dal će da uspeju tj.koliko dugo će to da traje) tako što je desna strana vrha tornja,kupola sada dosta šira od leve strane.Krivo mi je što nisam u mogućnosti da odma nakačim i neku fotku.Užickaću aparat od druga pa ću da napravim koju. :cao:
Ma, nije kriv, to se samo čini. :)

Avalski toranj (tj.svetlo Avalskog tornja kad je mrak) je nešto što me činilo NAJ SREĆNIJOM :klap: kad se vraćam sa puta.
I mene.

Od svega što su srušili :thumbdown: (iz čega izuzimam kuće nesrećnih ljudi)najviše mi je žao njega:sad2: Pozdrav :bye:
I meni je od svega najžalije tornja, s tim što, najiskrenije, ni kuće ljudi ne izuzimam (izuzimam ljude, dakako), jer toranj je bio posebna vrednost za nas, na mnogo načina.

Zar bas ja moram da prenosim ovu vest i jos jednu nepotebnu investiciju u osvetljenje ove skalamerije::cool::cool::cool:

петак, 19. дец 2008, 08:15 -> 08:41
Осветљен Авалски торањ

toranj2.jpg

Уочи новогодишњих и божићних празника торањ на Авали добио је специјално осветљење.
toranj2.jpg

Градитељи Авалског торња раде свакодневно.

До сада је изграђено 106 метара торња, а када буде завршен имаће 203 метра и биће највиша грађевина на Балкану.

Компанија "Минел шредер" поклонила је новогодишње осветљење и то је њен допринос акцији изградње Авалског торња, коју воде Удружење новинара Србије и Радио телевизија Србије.

Боја светла омогућава да се Авалски торањ види и по магли. Специјални ефекти осветљаваће торањ до 14. јануара.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/34149/Осветљен+Авалски+торањ.html

Mislis da bi uspeli u tome?

Nisam siguran da bi uspeli,ako ih tuzimo ( medjutim postoji bar neka sansa ),ali ako ne probamo i ne pokusamo,znam sigurno da ne mozemo da dobijemo! To ti je kao u onom vicu kada se zali prijatelj prijatelju kako ne moze nikada nista da dobije na "Loto"-u.Prijatelj ga pita da li redovno igra,a ovaj mu odgovori da nikada nije igrao...z;)

Nisam siguran da bi uspeli,ako ih tuzimo ( medjutim postoji bar neka sansa ),ali ako ne probamo i ne pokusamo,znam sigurno da ne mozemo da dobijemo! To ti je kao u onom vicu kada se zali prijatelj prijatelju kako ne moze nikada nista da dobije na "Loto"-u.Prijatelj ga pita da li redovno igra,a ovaj mu odgovori da nikada nije igrao...z;)

Pa ti si veliki optimista!

Ma sta da glasam u anketi - kad je toranj prakticno tu...
Jeste da su hteli sve kao original - ali da li je bilo pametnije da su tornju dodali jos koju nogu? Npr sa 4 noge bi bio sasvim ok... imam utisak da je tako lakse napraviti visok stub.
A pitanje da li je neophodan? Mislim da da. Bili sistemi analogni, digitalni, bilo kakvi - pozeljno je imati 'dobar stub sa antenom' koja dobacuje daleko.

Ja sam malo od onih nostalgičara jer kao klinac često sam išao na Avalu i za mene je toranj bio čudo neviđeno i drago mi je da su ga obnovili . To su neki naši reperi sećanja i ako njih više nema , nema sećanja , nema ni nas.

Ma sta da glasam u anketi - kad je toranj prakticno tu...
Jeste da su hteli sve kao original - ali da li je bilo pametnije da su tornju dodali jos koju nogu? Npr sa 4 noge bi bio sasvim ok... imam utisak da je tako lakse napraviti visok stub.
A pitanje da li je neophodan? Mislim da da. Bili sistemi analogni, digitalni, bilo kakvi - pozeljno je imati 'dobar stub sa antenom' koja dobacuje daleko.
A što bi dodavali nogu, ako je, eto, moguće skoro u potpunosti rekonstruisati original? Taj toranj bio je svojevremeno osobeno i vredno delo, jer je bio jedini TV toranj u svetu koji ima za presek ravnostrani trougao. Temelji su mu bili nad zemljom. Noge ukopane u stenu na samo 1,4 m. Ipak, mislim (ali nisam sigurna, to treba proveriti) da su sada temelji dublji.

Slazem se za originalnost - patimo od toga odavno... Cuo sam neku pricu da ako ima 4 noge, da moze da se 'prezivi' bez dve (verovatno jedna preko puta druge, a ne susedne)... Ako jedna od 3 noge popusti to je kraj automatski.
Ne znam kako se 3,4... nogu ponasa pri zemljotresu? Tornju moze da se dogodi samo to. Nema tornada, poplava i bilo cega drugog...

A što bi dodavali nogu, ako je, eto, moguće skoro u potpunosti rekonstruisati original? Taj toranj bio je svojevremeno osobeno i vredno delo, jer je bio jedini TV toranj u svetu koji ima za presek ravnostrani trougao. Temelji su mu bili nad zemljom. Noge ukopane u stenu na samo 1,4 m. Ipak, mislim (ali nisam sigurna, to treba proveriti) da su sada temelji dublji.

:eek: :rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back