AUTOSTOPERSKI VODIC KROZ GALAKSIJU

• Začetnik teme Začetnik teme Zvjar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Генијална сатира о животу на земљи, бирократији и бесмисленим забавама (крикет) смештена негде у галаксију. Мене је одушевила поготово кад у Вогонима препознам тупаве бирократе или кад глупи Енглез Артур заглави цео бродски рачунар јер не може да пропусти свој чај у 5 поподне. Па онда маркетинг стручњаке из праисторије на тему измишљања точка "Акад сте тако паметни реците нам које боје треба да буде" и уопште глупе Земљане који увек мисле да су најпаметнији (иако знамо да су то заправо мишеви).

Баш волим ту књигу. Ко је посматра као СФ много греши, није то сф, то је књнига о свим нашим малим и великим манама, бесмисленим стварима које чинимо и којим придајемо значај, итд. А галаксија је само право место да се све те ствари разоткрију и исмеју.

Шта рећи сем, 42.

Ne mogu da verujem da postoji ovako dobra knjiga......ALI STVARNO!
Kompleksna,duhovita,deluje nedovrsena,a ustvari je prilicno zaokruzena....
Odusevila me je, rasplakala, zbunila,i naterala da razmislim o mnogim stvarima..
Kao sto je Paganko rekao, delo koje je van svake sumnje jedna od najboljih kritika drustva u celini i pojedinaca
Kraj je neverovatan,a omiljeni delovi su mi Marvinov razgovor sa madracem,njegov kraj,i naravno,prica o Krikitu.

Ne mogu da verujem da postoji ovako dobra knjiga......ALI STVARNO!
Kompleksna,duhovita,deluje nedovrsena,a ustvari je prilicno zaokruzena....
Odusevila me je, rasplakala, zbunila,i naterala da razmislim o mnogim stvarima..
Kao sto je Paganko rekao, delo koje je van svake sumnje jedna od najboljih kritika drustva u celini i pojedinaca
Kraj je neverovatan,a omiljeni delovi su mi Marvinov razgovor sa madracem,njegov kraj,i naravno,prica o Krikitu.

knjiga je zaista:ok::ok:
Doduse davno sam je procitao pa sam podosta zaboravio.

Tamo negde kod treće knjige radnja već počinje da luta... čudno radi čudnog počinje da zamara... pa neki neprijatan zaokret knjige u melanholiju i opskurnost.
Mislim da D.A. prosto nije bio pisac tog kalibra, da ''izvuče'' delo tako epskih razmera. Ipak je on bio najjači kao pisac skečeva.

Ali, ipak, kada se podvuče crta - obavezna lektira.

Back