Autoritet profesora

• Začetnik teme Začetnik teme rdeki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ali to nije resenje!Mora se promeniti sistem u skolama.Poziv predavaca,u bilo kom uzrastu djaka,bi trebao biti poziv za ponos,a tu privileguju da budu predavaci moraju imati samo najbolji!Jer od loseg predavaca,cesce dobijemo lose naucene,a od dobrog tj najboljeg predavaca,krajnji proizvod je jos bolji djak!
Djaci moraju imati pravo da kazu sta im smeta kod predavaca.Ako se ustanovi da su njihove kritik realne,taj predavac ako se ne potrudi da sebe usavrsava,mora biti sankcionisan,u nekim slucajevima bi im trebalo oduzeti i dozvolu za rad!Oni najbolji,oni koji vole svoj poziv,najveca nagrada ce im biti da sa ponosom mogu reci da su oni ti koji su od generacije napravili kvalitetne ljude!Razumem ja da su plate male,ali ako covek radi samo da bi radio,onda se gubi kvalitet na samom proizvodu.

I ne radim zbog plate, imala sam ponude za bolje poslove. Volim da radim sa decom, nemoguci su na nekim drugim predmetima, zgrozim se. Na mom nisu. Ali mi imamo i cas u prirodi, cas u skolskom dvoristu, citamo knjige koje nisu predvidjene lektirom itd. Vise para zaradim mesecno na prevodjenje nego u skoli. Al volim da sam s njima.Pa makar to znacilo da cu biti umorna kao pas, o5 biram to.

Da dignem ovu temu!!! 95% profesora posebno onih univerzitetskih nemaju dignitet da budu profesori!!! Profesor prvi mora da se ponaša 100X bolje od onoga čemu želi da nauči studenta.

U svetu je ne zamislivo da vi i pored toga što znate da studenti moraju da stignu na svedeće predavanja ili vežbe produžite svoje predavanje tako da oni kasne kod kolege , jer to je prvo i prvo ne poštovanje kolege profesora ili asistenta koji treba da drži svedeće predavanje ili sledeće vežbe. A još je manje zamislivo u bilo kojoj drugoj zemlji da se taj drugi studentima koji kasne obrati sa MARŠ NAPOLJE!!!

I onda vi kažete kako ih niko ne poštuje!!! Da ih poštuje na osnovu čega?!

Била сам сведок потпуне окрутности професора, али и потпуне окрутности ученика.
У време када сам ишла у средњу, још увек су професори имали какав-такав ауторитет, али данас се све срозало.
Не ваља ни једно ни друго, али стојим код тога да је лакше заменити једног бахатог професора и на његово место поставити нормалног него ли утицати на цео разред неодгојених мајмуна који не поштују никога на овом свету.
Данас се иде у другу крајност, родитељи не одгајају децу, деца малтретирају професоре и остале ученике.. и ником ништа.. очај.
У разреду је било пар проблематичних увек, али сад је ситуација обрнута, срећа је ако има пар нормалних.
Нема ништа боље од строгог али праведног професора који зна да ти пренесе знање, међутим у данашњим ненормалним условима то је скоро немогуће постићи јер су и родитељи и деца катастрофални и то је осетно од обданишта, па кроз основну школу на даље.

Poslednja izmena:

Back