Аутономија Војводине? да ли ће их икада бити више од статистичке грешке?

Beograd ne voli niko zbog nekih nadmenih beogradskih pojedinaca i zbog toga sto se tamo kroji politika koja je u vise navrata sramotila i upropastavala drzavu

U jeee. Bas sam se nasekirao .Sto nas ne volete ,pa zato sto smo 100 puta pametniji,Imamo bolje ribe od vas i vozimo dobra kola.Zato sto nam stanovi vrede po 100 000evra a vasi 7000. Znate sta ,da sam na vasem mestu i ja bi nas mrzeo.

U jeee. Bas sam se nasekirao .Sto nas ne volete ,pa zato sto smo 100 puta pametniji,Imamo bolje ribe od vas i vozimo dobra kola.Zato sto nam stanovi vrede po 100 000evra a vasi 7000. Znate sta ,da sam na vasem mestu i ja bi nas mrzeo.

na pogresnu se adresu obracas sa tim provokacijama... mada sta vam vredi sto stanovi toliko kostaju kada obican narod sebi ne moze da ih priusti?

na pogresnu se adresu obracas sa tim provokacijama... mada sta vam vredi sto stanovi toliko kostaju kada obican narod sebi ne moze da ih priusti?

Pa nervirate nas sa tim stalnim prozivanjima. Sta imate da nas volite,ko to od vas trazi? Sredite svoje dvoriste za pocetak.izaberite nekog pametnog za gradonacelnika pa ce vam na lokalu biti bolje. PS Stanovi i nisu namenjeni obicnom narodu vec onom ko ima pare .obican narod ide u Ovcu ,Borcu.

Najveća opasnost preti kada Čanak, profesionalni autonomaš bude smenjen i na njegovo mesto dodje neko stvarno sposoban i beskrupulozan.
Valst u Begoradu niej učinila ništa da zaustavi autonomaštvo. Sada mogu da samo saniraju posledice proteklih ne samo 12 godina nego 22 godine.

nema veze vlast niti ima veze pojedinac..srbija je prepuna aktivista i spavaca, obavestajaca i kriminalca svih fela koji samo cekaju na tudji mig da bi radili na njenom rastakanju. velike sile nisu velike zato sto imaju veliku teritoriju, vec sto vekovima rade istu stvar malim drzavama. da bi im parirao moras biti pametniji od njih i bolje organizovati drzavu, misliti nekoliko koraka unapred i nikada, ali nikada ne dozvoliti naciji da posumnja u ono sta radis.... znaci, da ne sme da padne jedna kap krvi tvog naroda, a ako padne, da se naplati tako da im vise ne padne na pamet da to pomisle da urade. onda te postuju, mrze te naravno, ali postuju... ovako te se gade, jer znaju da si slab, da si izdajnik, da si ucenjen, podmitljiv, da si sisa, da nemas nikakve moralne skrupule i da bi rodjenu majku prodao za fotelju sto duze da ti traje. a take najvise vole da obradjuju... a takih je srbija puna ko sto je ovo moje bure vina.

Pa nervirate nas sa tim stalnim prozivanjima. Sta imate da nas volite,ko to od vas trazi? Sredite svoje dvoriste za pocetak.izaberite nekog pametnog za gradonacelnika pa ce vam na lokalu biti bolje. PS Stanovi i nisu namenjeni obicnom narodu vec onom ko ima pare .obican narod ide u Ovcu ,Borcu.

a sto se ti osecas prozvanim kad sam jasno naglasio 'pojedinci'?

pa da... ali da se ne lazemo imas takvih i u Vojvodini, pogotovo u Novom Sadu koji ostale gradjane Srbije gledaju isto sa neke visine... povraca mi se od takvih

isti su kao ovi koje ne podnose

Гоbнари.

- - - - - - - - - -

Чек сад, јеси ти из Београда или из Земуна ? :mrgreen:

nema veze vlast niti ima veze pojedinac..srbija je prepuna aktivista i spavaca, obavestajaca i kriminalca svih fela koji samo cekaju na tudji mig da bi radili na njenom rastakanju. velike sile nisu velike zato sto imaju veliku teritoriju, vec sto vekovima rade istu stvar malim drzavama. da bi im parirao moras biti pametniji od njih i bolje organizovati drzavu, misliti nekoliko koraka unapred i nikada, ali nikada ne dozvoliti naciji da posumnja u ono sta radis.... znaci, da ne sme da padne jedna kap krvi tvog naroda, a ako padne, da se naplati tako da im vise ne padne na pamet da to pomisle da urade. onda te postuju, mrze te naravno, ali postuju... ovako te se gade, jer znaju da si slab, da si izdajnik, da si ucenjen, podmitljiv, da si sisa, da nemas nikakve moralne skrupule i da bi rodjenu majku prodao za fotelju sto duze da ti traje. a take najvise vole da obradjuju... a takih je srbija puna ko sto je ovo moje bure vina.

Ne, ponovo pogrešno geldaš - za sve kriviš "strane plaćenike" i ostale gluposti.
Problem leži u nama, u našoj vlasti u proteklih 20 godina, i našem neradu i sistemu "lako ćemo" i "Ma to je naše, zna se".

Drugi rade svoj posao a ovde niko ništa ne radi. Krizu i tešku situaciju će iskoristiti protiv Srbiej i to već rade. Naše vlasti u opšte ne gledaju kako ljudima da olakšaju život.
Pogelaj samo autonomiju.
Umesto da su rekli - E, super može autonomija i 3x veća nego do sada, ali posebno za Srem, posebno za Banat, posebno za Bačku - to su moglid a urade i spreče separatizam razbijanjem Vojvodine. Ali neee...

Pa ne treba im vise od statisticke greske. I crnogorci su bili statisticka greska.

Ja sam za to da se ukine autonimija i svakom ko se buni pendrekom po vugla da mi i unucici budu suntavi.

I ja sam bio za - dok se moglo. Sada više nema šanse. Prekasno. Dok su se gospoda u BG gložila oko vlasti - izgubila su već dobijenu bitku u Vojvodini.

DEKLARACIJA VOJVODINE: Srbiju komadaju, Hitlera pravdaju

I nova verzija vojvođanske deklaracije predstavlja temelj za otcepljenje, a povrh toga tvrdi se da je napad nemačkih hordi na Jugoslaviju 1941. bio legitiman

BEOGRAD - Tekst nove deklaracije bazira se na dokumentu koji je izglasala nedemokratski izabrana skupština 1945.
Predsednik saveta za Vojvodinu Igor Mirović kaže da je tekst nove deklaracije kojim vojvođanska vlada traži poštovanje ustavnih i zakonskih prava pokrajine još gori od prethodnog. On kao posebno problematičan ističe amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine u kojem se kaže da „autonomija predstavlja izraz volje naroda Vojvodine izražene na Narodnoj skupštini 1945.“

Pravo na referendum?

- Ovim amandmanom pokušava se predstaviti da se autonomija Vojvodine crpi iz jednostranačke, komunističke skupštine, ali se i na perfidan način protura komunistička formulacija koja nacionalne manjine definiše kao narode - objašnjava Mirović.
On dodaje da takva formulacija implicira da bi „narodi Vojvodine“ imali pravo na referendum na kojem bi mogli doneti odluku da Vojvodina ne bude sastavni deo Srbije.

- Još jedna stvar je bitna. Pozivanjem na sednicu jednostranačke komunističke skupštine koja je izabrana jednostranim dekretom 1945. godine, bez izbora, znači nedemokratski, gubi se kontinuitet s održavanjem velike narodne skupštine iz 1918. godine, kad je doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji - kaže Mirović.
Za predsednika Naprednog kluba Čedomira Antića ova deklaracija je i dalje neprihvatljiva jer dovodi u pitanje suverenitet Srbije.

Nesvesni autori

- Ta deklaracija i dalje nije prihvatljiva. U svojoj suštini, ona vodi ka tome da se dovede u pitanje suverenitet Srbije. Time što se pozivaju na odluku iz 1945. godine i time što tvrde da je to bilo prisajedinjenje Vojvodine Srbiji, postavlja se i pitanje da li su autori ovih izmena deklaracije svesni činjenica da na taj način u stvari prihvataju kao legitimno razbijanje jugoslovenske države koje su izvršile Sile osovine 1941. godine - kaže Antić.
On dodaje i da je sada pravo vreme da se započne proces, zasnovan na Ustavu, ukidanja Autonomne Pokrajine Vojvodine.

http://www.kurir-info.rs/deklaracija-vojvodine-srbiju-komadaju-hitlera-pravdaju-clanak-791599

- - - - - - - - - -

I ja sam bio za - dok se moglo. Sada više nema šanse. Prekasno. Dok su se gospoda u BG gložila oko vlasti - izgubila su već dobijenu bitku u Vojvodini.

unitarista postao autonomas :mrgreen:

Nije istina to sto je napisao postavljac teme.

Vecina ovde podrzava autonomiju.
Ako se nastavi vladavina SNS-SPS i prodaja zemlje strancima(zbog cega vlast hoce da menja Ustav), bice vecina u Vojvodini za nezavisnost, ukljucujuci i mene.
I to sam nekoliko puta otvoreno rekao. Nije meni u interesu teror SNS-SPS i brak u kojem trpim stetu. Ne trebaju mi Arapi u Vojvodini, strani vlasnici zemlje, nezasticena poljo-proizvodnja, sto ce tek od 2014 g. da nas pokosi skidanjem carina prema EU.

Ja sam protiv bilo kakve autonomije, ali samo u okviru ne-europske drzave koja bi imala veoma visoke carine prema EU, a ako nije tako, ja nemam nikakav interes da mi naprednjacki i crveni kulovi kroje uslove zivota. Nisam suicidan i ne pristajem na zajednicu po svaku cenu. Vi u BG nemate pojma koliko srpskih nacionalista u Vojvodini ovako misli.

Sacekajte kraj mandata ove vlade, i videcete da ce uzasno veliki br. ljudi u Vojvodini biti za "razgranicenje", kako je rekao Dacic kada je promovisao nezavisno Kosovo.
Sa ovnm vlascu nezavisnost Vojvodine je na dobrom putu.

Trenutno, najbolje je da se menja Ustav i da se ustavnim promenama NAJHITNIJE razresi vlast u BG da odlucvje o vojvodjanskoj zemlji i da ne moze da je prodaje po svom nahodjenju. To je uslov svih uslova da se odrzi zajednica. Bez toga, zajednica nece opstati.

Videli ste na onom naprednjacko-crvenom mitingu, malo je bilo ljudi iz Vojvodine i pola njih koji su organizovano dosli sedeli su po kafanama u gradu, nisu ni isli na miting. Nema ovde podrske za Vucicevu i Dacicevu politiku rasprodaje, kao sto rade sa Kosovoma

Beogradska vlast Dedinje da prodaje strancima, a ne zemlju Srpskog Vojvodstva. Glasaci SNR-SPS mamu i tatu da prodaju seiku, pa neka kupe vilu u Pristini i tamo se presele kod svog Tacija, **bo vam pas mater...

Nije istina to sto je napisao postavljac teme.

Vecina ovde podrzava autonomiju.
Ako se nastavi vladavina SNS-SPS i prodaja zemlje strancima(zbog cega vlast hoce da menja Ustav), bice vecina u Vojvodini za nezavisnost, ukljucujuci i mene.
I to sam nekoliko puta otvoreno rekao. Nije meni u interesu teror SNS-SPS i brak u kojem trpim stetu. Ne trebaju mi Arapi u Vojvodini, strani vlasnici zemlje, nezasticena poljo-proizvodnja, sto ce tek od 2014 g. da nas pokosi skidanjem carina prema EU.

Ja sam protiv bilo kakve autonomije, ali samo u okviru ne-europske drzave koja bi imala veoma visoke carine prema EU, a ako nije tako, ja nemam nikakav interes da mi naprednjacki i crveni kulovi kroje uslove zivota. Nisam suicidan i ne pristajem na zajednicu po svaku cenu. Vi u BG nemate pojma koliko srpskih nacionalista u Vojvodini ovako misli.

Sacekajte kraj mandata ove vlade, i videcete da ce uzasno veliki br. ljudi u Vojvodini biti za "razgranicenje", kako je rekao Dacic kada je promovisao nezavisno Kosovo.
Sa ovnm vlascu nezavisnost Vojvodine je na dobrom putu.

Trenutno, najbolje je da se menja Ustav i da se ustavnim promenama NAJHITNIJE razresi vlast u BG da odlucvje o vojvodjanskoj zemlji i da ne moze da je prodaje po svom nahodjenju. To je uslov svih uslova da se odrzi zajednica. Bez toga, zajednica nece opstati.

Videli ste na onom naprednjacko-crvenom mitingu, malo je bilo ljudi iz Vojvodine i pola njih koji su organizovano dosli sedeli su po kafanama u gradu, nisu ni isli na miting. Nema ovde podrske za Vucicevu i Dacicevu politiku rasprodaje, kao sto rade sa Kosovoma

Beogradska vlast Dedinje da prodaje strancima, a ne zemlju Srpskog Vojvodstva. Glasaci SNR-SPS mamu i tatu da prodaju seiku, pa neka kupe vilu u Pristini i tamo se presele kod svog Tacija, **bo vam pas mater...

Ovo je tipičan primer čoveka iz Vojvodine. I slažem se sa napisanim iako sam simpatizar SNS.

Pa ne treba im vise od statisticke greske. I crnogorci su bili statisticka greska.

Ja sam za to da se ukine autonimija i svakom ko se buni pendrekom po vugla da mi i unucici budu suntavi.

ne moze se nista tek tako ukidati, jer ce se time samo razbesneti autonomasi i separatisti koji ce postati mnogo radikalniji... onda sledi mesanje stranog faktora i 'boraca za slobodu i demokratiju'

dalji scenario bi vec trebalo da nam bude poznat

Koji si ti kompleksaš...

Koji si ti kompleksaš...

Ma stalno ste nesto rezignirani ,ne valja vam Beograd,ne volite Beogradjane. I nama smetaju mnoge stvari,primitivizam ,tvrdoglavost,sovinizam.Pa sta da radimo. Tvrdim vam da je ovo sto imate u BGD najbolje sto Srbija ima.Mi vam dodjemo kao doza zdravog razuma.

Ma stalno ste nesto rezignirani ,ne valja vam Beograd,ne volite Beogradjane. I nama smetaju mnoge stvari,primitivizam ,tvrdoglavost,sovinizam.Pa sta da radimo. Tvrdim vam da je ovo sto imate u BGD najbolje sto Srbija ima.Mi vam dodjemo kao doza zdravog razuma.

Rode, živim na 2 minuta pešaka od tebe. Opusti se i nemoj biti toliko nadmen. Sve i da jeste tako kao što pišeš, skroz seljački je da to naglašavaš.

koliko je cela Srbija propatila da bi vi bili 'najlepsi, najbolji i najpametniji'

...zasto pajtic ne osnije autonomni ds vojvodine...

DS je jedna stranka. Ako Vučić odvoji i Vojvodinu, DS će ostati da deluje tamo kao npr. što radikali danas deluju u RS i CG. Demokratska Stranka nema državni i nacionalni predzvuk i ona može nastupati gde god Srbi i ostali Jugosloveni žive.

Морао сам се насмејати на ово :lol:

Back