AUTOMOBILI U RAZMERI

Od novijih Redlines-a imam autobus "Surfin' school bus", Pontiac Boneville i 2 kom. istih Ford Estate Wagon, koji su jedini uslikani :p :

Nažalost, Matchbox i Majorette (po meni, a vjerojatno nisam jedini koji tako misli) više nisu kao što su bili, iako ih još uvijek prati stara dobra reputacija. Otkako je Mattel otkupio prava na brand Matchbox, pokušavaju nekim starim reizdanjima spasiti stvar, ali daleko je to od onoga što je MB bio... A i kod Majorette slično (malo se popravljaju najnovijom serijom), ali opet, nije to - to. Eh, kad bi se dalo nabaviti starih izdanja iz 70-tih i početka 80-tih u dobrom stanju (ili čak iz 60-tih), a mimo e-bay-a i slično...

@ domagoj
Eh, kad bi se dalo nabaviti starih izdanja iz 70-tih i početka 80-tih u dobrom stanju (ili čak iz 60-tih), a mimo e-bay-a i slično...

Eh ...
Skoro sam naisao na jednog lika koji ima izmedju 100 i 120 malih modela (mislim da je 1:64) - pretezno Matchbox, ali nece nista da proda -cuva za sina.

Matchbox ima u rodicu i u metrou u ns i jos po nekim radnjama ali u manjoj kolicini. Popravili su se ali jos uvek nisu na nivou iz 80 tih, dok je Majorette katastrofalno los, na zalost

ovo su moji Matchbox, kupljeni skoro a imam i par starijih..

dsc00290ng1.jpg

HEMI 426:
Matchbox ima u rodicu i u metrou u ns i jos po nekim radnjama ali u manjoj kolicini. Popravili su se ali jos uvek nisu na nivou iz 80 tih, dok je Majorette katastrofalno los, na zalost

Jeste, Majorette ne lici ninasta. Zato pitam za Matchbox koji je i sada bolji od njih. Probacu negde preko oglasa, mozda neko prodaje. Nasao sam skoro na buvljaku, cigani prodaju :D
To je ono - iz kontejnera, pa ne preporucujem :p
Mada ima ocuvanih modela :D

2 x Matchbox '56 Ford F-1 pick up

Ovo je jedan od malobrojnih lijepih modela serije iz "Mattelove ere" (imaju Mattelove kotače).

2 Hemi

Kako si ti nabavio svoga? U trgovini u redovnoj prodaji? I reci mi, molim te, kakav je ono cabrio model do njega (ne prepoznajem ga)

Ako nekoga baš jako zanimaju (kao mene) ovi mali modeli (cca 1:60), toplo preporučujem Norev modele. Mislim da su trenutno u vrhu, što se tiče 1:60. Kod nas, u HR, mogu se nabaviti narudžbom iz kataloga kod auto-salona francuskih marki (Renault, Peugeot, Citroën). Izgleda, preferiraju francuska vozila, budući je i Norev francuski, ali imaju i Mercedesa, Chryslera, BMW-a...

"Norev" Renault Laguna grandtour, cca 1:64

"Norev" 1964. Renault 4L, 1:64

Po ovome R4 netko će se možda sjetiti i serije "Mini jet Norev" koja se mogla nabaviti i kod nas početkom 80-tih. Bili su to modeli nešto manjega mjerila (onako, odokativno, 1:68 ). Kasnije je te kalupe otkupila Mehanotehnika (danas Mehano) iz Izole te su radili istovjetne modele po tim kalupima. Proporcije i linije su bili jako dobro pogođeni, ali kvaliteta materijala nije, nažalost, bila na tom nivou.

Uz to, kod Renault-salona mogu se još nabaviti i modeli renaulta u izdanju tvrtke Universal Hobbies:

Universal Hobbies Renault Megane CC, cca 1:64

Vidim da na forumu ima dosta kolega koji preferiraju american muscle (kao, uostalom, i ja) pa, ako niste znali, Maisto ima novu seriju "Pro rodz" i u 1:64. Nedavno sam, uz pomoć jednoga kolege, došao u posjed nekoliko dotičnih modela; osvojili su me na prvi pogled... Po uzoru na Pro rodz u 1:18, rađeni su na "custom" bazi i to vrlo, vrlo detaljno; ustvati, čak "bolesno dobro" za tako malo mjerilo. Još ih nisam ni raspakirao, tako da nemam (još) slike, ali ih obećajem kroz koji dan... :-)

@domagoj

sve modele koje imam sam kupio u ns, osim par koje sam dobio na poklon ili iz inostranstva. modele kupujem u radnjama sa igrackama, u trznim centrima, marketima, knjizarama i svim mestima koje mogu da ih drze. ponuda modela je svakim danom sve bolja a odprilike je ista i u ns i u bg.

model koji ti nije jasan je Shelby Cobra Concept

Shelby-Cobra.jpg

2 Mustang

Da, skužio sam tvoje modele. Pratio sam forum zadnjih mjesec i po... Ja ti, eto, imam neki fetiš samo na ove male... A dosta često slinim i nad većim mjerilima u izlozima ili na policama... Imam i nekih 50-tak u 1:43 (uglavnom Bburago).

2 luci

Ja sam ovu Alfu platio 159 kn (oko 21-22 EUR). Kao što znate, Welly i nije nešto cijenjena marka u svijetu kolekcionara, ali ovaj primjerak mi je lijep, jer me općenito oduševljavaju linije Alfi.. Postoji i crvena varijanta istog.

ma jesam q $#@@?!?
cekao sam da kupim mat sprej za sasiju i neki dobar sprej za karoserju, pa sam zaboravio
a ono sto sam do sad uradio, sasiju, motor, vesanje i enterijer ( jedan deo ) je skroz ok ali ne zavrseno.
dacu ga drugaru da ga uradi jer je on iskusniji i ima vremena tako da ce 58 Eldo ipak da se pojavi ali ne ceo by Hemi nego i by moj drugar.... :D

58eldorado.jpg

2 doktor

Blago tebi! Imaš ga! A ja jedva čekam da ga negdje ugledam... :p
Za sada ima ovo:

Matchbox '69 Camaro SS-396, 1:61

Ovo je također Matchbox, ali je drugačijih proporcija (uži je) i mislim da je taj iz Hotwheels kalupa...

Matchbox '69 Chevrolet Camaro, 1:62

Back