AUTOMOBILI U RAZMERI

Hvala svima na odgovoru-evo ja vama poklanjam nesto da uzivate u vasim kolima :)))

Došli Mujo i Haso na benzinsku u Njemačkoj sa svojim starim jugićem.
Fritz:
- "Benzin ili Dizl?"
Mujo:
- "VODU."
Fritz:
- "Waser ???!"
Mujo:
- "Waser, do vrha!!"
Fritz nalije vodu do vrha, a Mujo vadi iz džepa tablete i ubaci jednu tabletu u rezervoar, zatvori rezervoar sjedne u auto, kresne ga i ode. Fritz začudeno gleda.
Nakon nekoliko dana opet na istu benzinsku stize Mujo i Haso.
Fritz:
- "Jel vodu ko i zadnji puta."
Mujo:
- "Da, do vrha."
Fritz nalije vodu, a Mujo opet ubaci tabletu u rezervoar i krene dalje. Fritz sve ovo ispriča svom šefu Hansu. Hans veli Fritzu da prati i da kad slijedeći puta dođe Mujo da ga pozove. Nekoliko dana prođe i opet dolazi Mujo sa jugićem i suvozačem Hasom. Fritz nalije vodu. Mujo ubaci tabletu. Hans primjeti Muju na benzinskoj.
Hans:
- "Her Mujo ..."
Mujo:
- "Šta oš'"
Hans:
- "Jel bi mi prodali te tablete?"
Mujo:
- "Jesi lud."
Hans:
- "Evo vam milijun EURA."
Mujo:
- "Jok!"
Hans:
- "Evo vam dva milijuna."
Mujo (onako se nećka):
- "Uh, ajde daj dva i po i tvoje su."
Hans nabroji 2,5 mil. € da ih Muji za tablete.
Sjedne Mujo u auto, upali ga i krene dalje. Haso:
- "Pobogu, Mujo, jel si lud? Što mu proda one tablete? Na šta čemo se sada voziti?"
Mujo:
- "Na PLIN, isto ko' i do sad, na PLIN!!"

ISPORUKA ZA 2007. OD MAISTA

PREMIER MAISTO 1/18

MERCEDES BENZ S CLASS
MERCEDES BENZ SL CLASS
MERCEDES CLS
MERCEDES SL CABRIO
MERCEDES SLR MECLAREN
HUMMER H2 SUT
PORSHE CARRERA GT
CADILAC ELDORADO PINK 1959

SPECIAL MAISTO 1/18

CITROEN 2CV 1952
CITROEN 15CV 1952
PONTIAC GTO 1965
CHEVROLET CHEVEL 1962
PORSHE CAYMAN S
PORSHE BOXTER
PORSHE 911 CARRERA 4S CABRIO
MERC. A CLASS
JAGUAR X TYPE
BMW 645CSI
CHEVROLET CHEVEL 1971
DODGE 330 1963
CHEVROLET CAMARO Z28 COUPE 1968
LAMBORGINI GALARDO
LAMBORGINI MURCELAGO CABRIO
RANG ROVER SPORT
CHRYSLER 300C HEMI
CHEVROLET COLORADO 4x4 2004
MERCEDES SLK CABRIO
BUGGATI DAUER EB110
LAMBORGINI GALARDO SPYDER

STIGLE SU I 1/24
1/43 CARRARAMA

BOMA BO

Maisto Buba Tuning Car cabrio 1951

Prilozi

• VWbubaCabrioTunning1951.jpg
    VWbubaCabrioTunning1951.jpg
    4,1 KB · Pregleda: 102
Maisto je kupio BBurago pre nekih 6 meseci. Za sada, Maisto je prebacio svoje stare kalupe u BBurago (kako će cela priča oko BBuraga u budućnosti funkcionisati videće se brzo). Maisto se ove godine sem modela baca na proizvodnju igračaka. Pojaviće se BBurago vrlo brzo i u Srbiji i što je bitno cena će biti niža u odnosu npr. Maisto.

Garwor:
burago je bio made in italy, a maisto made in china/thailand. Hoce li ostati tako, ili ce burago isto biti iz kine?

China, China, always China, sem njihovih starih kalupa.

Glavna propast BBuraga je usledila kada su izgubili pravo na Ferrari, nisu poboljšavali kvalitet, izbacivali malo modela i to je to. Poslednje što su izbacivali bilo je China (Tuareg, i još par modela).

Ovaj 1:18 Maisto Gallardo sto sam skoro uzeo, iako je made in thailand, super izgleda, ima kocnice i na njima pise Lamborghini. A imam i Bburago Murcielago u istoj razmeri, on ima bolje uradjene nozne komande, i poneki detaljcic vise, ali nema kocnice. Sve u svemu, tu su negde.

Bburago je firma od koje se uglavnom počinje sakupljanje modela, ali kasnije svi prelaze na neke jače proizvodjače. Čini mi se da se Bburago više tretira kao igračka a ne kao ozbiljna maketa, jer se kod Bburaga uvek postavljalo pitanje kod 1/18 da li je zaista to prava razmera ili je nešto odprilike tek da popuni kutiju.

Back