Konacno su dosle na redi slike dugo ocekivanog noviteta od pre par nedelja. . . Pre nego sto predjem na slike prvo malo o modelu. . .
"The Type 57 SC Atlantic was a masterpiece developed by Jean Bugatti, the only son of the great "patron" Ettore Bugatti. It was an extraordinary feat of automotive engineering at that time, both in design and construction. Only three examples were built; Powered by a 3.3 liter inline 8-cylinder engine, the Type 57 SC Atlantic was the fastest street car of its time. No other car was comparable to the elegance and perfection of this breath-taking two-seater.
The Atlantic combined beauty and function in its aerodynamic design. This starts with the end-to-end riveted dorsal seam that gives the car a unique character, and continues with the headlamps that are shaped in the appearance of "eyes." These are just two examples of the many distinctive traits that are exquisitely recreated in our model. Combined, the details are what give this model its great charisma and exceptional grace. It takes more than 1,700 single parts, mounted by the hand, to create this arduous piece of art on wheels."
Ovo je preuzeto direkt sa CMC-ovog sajta, a sada jos malo price o modelu i o samom autu na osnovu kojeg je uradjena ova replika, takodje preuzeto sa CMC-ovog sajta. . .
"For quite some time, experts all agree that the Bugatti 57 SC Atlantic Coupé belongs in the most beautiful cars that were ever built. Its streamlined body is a classic of engineering decorative art. Only three vehicles of this fascinating sports car have been manufactured. In spite of this, you can own such a beauty, albeit in the form of an exquisite miniature. You will be surprised how it does justice the original.
The development of the Atlantic Coupé was intellectually indebted to Ettore Bugatti's son, Jean. Only 26 years old, he came up with a masterpiece that made automobile history. What he presented was a design that had never been seen before, and it outshined anything else. The car has upheld its halo and fascination to this day. By the way, the dorsal seam that goes from its wind shield to the rear end, is just a style element. It`s reminiscent of the seam that held the two body half of the prototype car "Aerolithe" together.
But not only the appearance of the sports car caused a lot of attention. The Atlantic-Coupé was one of the most powerful cars of its time in the world. The 3.3 litre 8-cylinder in-line-engine and two overhead cam shafts became powered by a compressor. Approximately 200 hp accelerated the car to sensational 200 km/h.
But how did the Atlantic received his name? Well, it`s a common assumption that Jean Bugatti chose this name to honor his adored sculptor and pilot Jean Mermoz. He tried to cross the South-Atlantic in 1936 by plane and disappeared without a trace.
Our original was the third and last produced Atlantic, delivered in May 1938 to the English businessman R.B. Pope. He kept the car for nearly 30 years. We spared no cost and effort to find out and realize all single details of R.B. Pope`s original car and transferred them to our model. Only a person without any petrol it its blood could resist this phenomenal replica. Words are just not enough to describe this beauty. Grant yourself this extraordinary collector`s item of stable value and explore its countless highlights. "
Sto se tice slika njih necu direktno postavljati na forum jer su prevelike (oko 4Mb po slici) a i ima ih poprilicno (66) te cu vam dati link za moj album pa mozete tamo da ih sve vidite. . .
http://imageshack.us/photo/my-images/835/dsc00146kb.jpg/
Auto je kostao poprilicno i za te novce covek ima svako pravo da ocekuje nesto van pameti i puno i ono sto ce vas iznenaditi je da lista onoga sto mozete da uradite na modelu i nije tako dugacka, ali nivo na kojem su svi detalji odradjeni je ono sto ce vas ostaviti bez reci i to je zapravo ono sto placate. Nesto slicno mozete videti kod Herpe, jeste da ti kamioni u 1:87 nemaju neke prevelike mogucnosti (ponekom se podigne kabina, ponekom radi zadnje oslanjanje), ali zato nivo detalja je takav da taj kamion u svakom smislu izgleda kao pravi. Recimo mrezica na haubi je toliko tanka i toliko dobro odradjena da ovuzima dah, kao sto cete videti na jednoj od slika objekat koji se nalazi iza nje se vidi bez problema i cak sta vise i ako se ne vidi na slici ja sam kroz merzicu bukvalno mogao da citam sta pise na postolju auta koji se nalazio u pozadini. . . Takodje resetka hladnjaka je u istom maniru, i sad kad poredim kako je to CMC uraido i kako je to Paragon uradio na M5 pa ono je blago receno smesno. I da budem iskren posle ovoga Pulmane koje imam izgledaju mi smesno i kao igracke. Kad otvorite recimo haubu i kad vidite koliko je taj metal tanak i da je obojen dobijete utisak da je CMC ne samo auto smanjio 18 puta nego i debljinu farbe kao da je smanio 18 puta. I to nije samo sa farbom, tu je motor koji je isto van pameti. Pa motor u oba moja auta nema toliko detalja i ne izgleda tako dobro kao ovaj. Jednostavno ovo kad vidite shvaticete zasto kolega Obelix uvek kaze da su AA, Kyosho i ostali kesa. Od svih auta koje imam u kolekciji nijedan nije toliko detaljan i toliko dobro odradjen da bi mogao da izadje pred ovog Bugattija, jedini koji bi mozda mogao da mu parira je BMW 328 od AA, dok su svi ostali neka druga kategorija. . . Svabo je opet pokazao da cega se on dovati to ce da kosta, ali ce i da bude svetlosnim godinama iznad konkurencije. . .
I za kraj da li bih proporucio ovaj auto nekome ili ne. . . Kad kupite jedan ovakav auto verovatno neko vreme necete uzimati nijedan drugi model (rece covek koji je pre neki dan uzeo jednu 1:18-cu

) ne samo zbog cene koja je poprilicna vec zbog svega onoga sto taj model donosi sa sobom. . . Jednostavno gledate ga i uzivate. . . Auto je stvarno nesto posebno i sto kazem, sa mojih 60+ 1:18-ca nemam nista sto bih mogao da stavim pored njega i da ona to lici na nesto. Najlakse receno ovaj auto mozete videti kao plemica medj' seljacima, gde su selje ostatak vase kolekcije. I onda da ga uzmete i da bude tako usamljen jednostavno ne ide. . . Bar po meni. . . Ali ni to nije problem jer CMC je uradio isti ovaj auto i u crnoj boji (a o njemu dogodine), a u svojoj ponudi ima jos dosta modela tako da cete naci jos nesto zanimljivo pa ovaj mozete slobodno da pazarite
E da ono sto su primetili oni koji su prosli kroz sve slike je da nisam slikavao od dole kako stvari stoje. Kad je stigao auto zagledao sam ga i onda sam ga okrenuo na dole i ispao je neki klincic koji sa kojim se na moju srecu nisam pomucio da pronadjem gde ide i da ne bi opet ispao i da mi se ne bi desilo da se zagubi onda sam odlucio da auto vise i ne okercem naopacke, pa ste zato ostali uskraceni za te slike. . . Inace kao i kod svih CMC-a i ovom se skidaju svi tockovi i jedan od njih sam skinuo, ali posto je sve pipavo onda sam to uradio samo jednom da vidim da moze i ostavio posle sa strane da nesto jos i ne polomim. Isto vazi i za haubu, dok je nisam otkacio od onih zakacaljki posteno sam se pomucio i da nesto nebih polomio na kraju sam odlucio da ne zakacinjem ponovo nego neka stoji onako, ja znam da se moze zakaciti i to mi je sasvim dovoljno. . .