AUTOMOBILI U RAZMERI

Ne znam sta bi on dao,ali znam ja sta bi dao za nedostajece brojeve Auto sveta!
Danas pregledam stare casopise i u politikinom Auto Svetu nalecem na odlicne serije tekstova o mini modelima
smile_applause.gif
smile_applause.gif
smile_applause.gif
! Svaka cast
blue_thumbup.gif
blue_thumbup.gif
blue_thumbup.gif

P.S Sta tek reci o rubrici Vremeplov
yel_bow.gif
yel_bow.gif
yel_bow.gif
Evo listam stare postove i vidim tvoju patnju. Ako još nisi našao te Auto svetove javi se.

Jos nisam video da je neko sklopio model, a da je 100% kao fabricki...Uglavnom farba svima pravi problem...
Ne pravi!;)Pre farbanja sve površine treba pažljivo obrusiti finom vodenom šmirglom (najbolje gradacije 1200). ukoliko se boji akrilnim bojama pažljivo naneti prajmer. E, posle toga sledi ono što je najvažnije i traži dosta iskustva. Pravilno razrediti boju tako da pištolj ne "pljucka" boju koja zatim ostaje kao grudvice.Treba voditi računa i o pritisku kojim se farba, dozirnju vazduha i rastojanju. Preblizu daje ružne efekte i boja hoće da se sliva, predaleko pravi maglicu i ne postiže se sjaj. I za plavi model ima leka. Treba zaštititi sva stakla i druge delove koji se ne boje pažljivo lakirerskom krep trakom, izbrusiti ga fino gorepomenutom šmirglom i ponovo obojiti. Stojim na raspolaganju za sva dodatna uputstva.

Ne pravi!;)Pre farbanja sve površine treba pažljivo obrusiti finom vodenom šmirglom (najbolje gradacije 1200). ukoliko se boji akrilnim bojama pažljivo naneti prajmer. E, posle toga sledi ono što je najvažnije i traži dosta iskustva. Pravilno razrediti boju tako da pištolj ne "pljucka" boju koja zatim ostaje kao grudvice.Treba voditi računa i o pritisku kojim se farba, dozirnju vazduha i rastojanju. Preblizu daje ružne efekte i boja hoće da se sliva, predaleko pravi maglicu i ne postiže se sjaj. I za plavi model ima leka. Treba zaštititi sva stakla i druge delove koji se ne boje pažljivo lakirerskom krep trakom, izbrusiti ga fino gorepomenutom šmirglom i ponovo obojiti. Stojim na raspolaganju za sva dodatna uputstva.

Hvala.:hvala: Mada sam ja ipak za gotov proizvod.:super:

Ok,ljudi sad sam se ukljucio u pricu,i vidim da diskutujete o doradi postojecih modela.
To je uvek interesantna prica jer iziskuje mirnu ruku mnogo vremena zivaca i truda.
Uvek sam za da pogledam necije fotke i recepte tako da......:D:D:D
dajte fotke

Pošto u kolekciji imam oko 2000 modela (od 1:87 do 1:8) reklo bi se da sam video!::per:
Od toga sam bar trećinu sam sastavljao i bojio. A stižu i slike. Malo više kad se vratim u Beograd.

E kad si tako upucen aj pomozi ondak :)
Dakle koji od proizvodjaca pravi modele koji su jako detaljni, ono da bude nesto slicno kao Pocher, sto vise detalja i delova to bolje.
Ja sam nasao nekoliko primeraka Monograma da su u 1/8 ali ne znam koliko su detaljni i nasao sam jednog revela kao neki hotroad ali opet ne znam za detalje kakvi su alinjega svakako ne bi uzimao. Dakle, aj daj nekoga koga znas da radi jako detaljno i sa mnogo delova.

E kad si tako upucen aj pomozi ondak :)
Dakle koji od proizvodjaca pravi modele koji su jako detaljni, ono da bude nesto slicno kao Pocher, sto vise detalja i delova to bolje.
Ja sam nasao nekoliko primeraka Monograma da su u 1/8 ali ne znam koliko su detaljni i nasao sam jednog revela kao neki hotroad ali opet ne znam za detalje kakvi su alinjega svakako ne bi uzimao. Dakle, aj daj nekoga koga znas da radi jako detaljno i sa mnogo delova.

MINICHAMPS je najbolji po mojem skromnom misljenju!!!

Vidi ovo:
Hoop-Matchbox-Hero-City-Mobile-r-le.jpg

Hoop-Matchbox-Hero-City-Mobile-fa-le.jpg

Poslednja izmena:
A uz novine uvek ide i katalig sa cenama.Samo da znate da se kod njih dosta cene modeli welly 1\24 i 1\18 i maisto 1\24 i 1\18.

Prilozi

• P1010063.jpg
    P1010063.jpg
    45,7 KB · Pregleda: 9
  • P1010064.jpg
    P1010064.jpg
    43,8 KB · Pregleda: 12
  • P1010065.jpg
    P1010065.jpg
    46,5 KB · Pregleda: 12
  • P1010066.jpg
    P1010066.jpg
    47,8 KB · Pregleda: 9
Ja sve cekam da mi stignu dve setre pa da kacim slike svih noviteta, kad ono danas mi pise lik da mu je ostala smao jedna setra, a da nije skontao da je drugu prodao :( Tako da onda, sad za vikend slikavam novitete (6 komada) i onda slike kacim u ponedeljak kad dodjem na fax.

Back