AUTOMOBILI U RAZMERI

Ne izgleda loše ali je kao model zaista siromašan te osim vanjštine nema ništa što te može privući.Prostor motora je ispod nule,zadnja osovina je urađena kao na modelima razmjere 1:72 , (najjednostavnija osovina) ,prednji točkovi se pomjeraju lijevo-desno ali je hod ukupno 2 mm .............Ali i to se mora imati u kolekciji.

Najnovije u mojoj kolekciji.

Sva tri su Forda, onaj u sredini je Taurus, ostala dva su Fusion. #6 je Mark Martin (na oba), a #99 je Carl Edwards.

IMG_0434-3-1.jpg

Sad sam se odvikao od 1:18 i poceo vise da skupljam 1:24 NASCAR modele. Poprilicno su skupi (novi $65 preko NASCAR sajta) tako da uspevam naci ove koji su nekoliko godina stari. Juce sam uspeo naci jednu prodavnicu u gradu koja ih prodaje poprilicno jeftino.

Gde ste bre ljudi? Ima li jos ko da posecuje ovaj forum sem ovih par redovnih "amera"?!!! Je l' se desava nesto, je l' zna neko za neku novu dobru prodavnicu, je l' menja neko nesto, skuplja li neko 1:43 razmeru..? U BGu u Piramidi imate svasta lepog, idite i vidite. Ja sam bio i nije mi bilo dobro! Svasta imaju, pogotovo 1:18, nije jeftino ali je kvalitetno i vredi!

Lijepi modeli.Mogu ti reći da mi se ,iako nisam neki ljubitelj US vozila, ovi modeli privlaće sve više i više pažnje.Ali bih se ja odlučio za klasične modele US auto industrije. Modeli kao što su Mustang ili Trans Am su ipak bili prisutni i na našim cestama tako da se uklapaju u ono šta mene zanima.

U prilogu je slika koja je napravljena na poligonu (ispit spretnosti) 1972 na Jahorinskom reliju. Predmetno vozilo je vlasništvo mog oca (on ga i vozi) i to je razlog zbog čega sam žarko želio imati ovakav model u kolekciji.Inaće BMW je kupljen 1971 god.,bio je nov i plačen je 4.600,00 DEM.

Back