AUTOMOBILI U RAZMERI

Koristan savet! Što se tiče modela u Mercedes- Benz na Novom Beogradu, zaboravite ih. Kao njihov komšija i novinar koji često boravi tamo, gledam često cene i krstim se. Sve je u odnosu na normalnu Evropu bar x 2.

Nije me bilo 3 dana.... Vidim lepo se razvija prica, bice i knjiga :super:

Sve je u odnosu na normalnu Evropu bar x 2 - Mi nismo Evropa. Automobilizam je skup sport... Iz kojeg god ugla da posmatras.

evo da i ja pokazem pokoji model iz kolekcije, slike nisu nešto specijalno uspjele, ali nema veze :)
DSC06189-1.jpg

1:18 Alfa Romeo GT, Welly, dosta fin model, ništa posebno specijalno, ali ima finih detalja, felge su dobro napravljene a i polica iznad prtljažnika se podiže,

DSC06190-1.jpg

1:18 Bmw 7, Motormax, ne tako kvalitetno napravljen model, što je i tipično za ovoga proizvođača, ali kod ovoga modela izdvaja sa dosta dobro urađen interijer, a za pohvaliti je i otvaranja sva 4 vrata, što je fino izvedeno, bez zapinjanja...

DSC06147-1.jpg

1:18 Cadillac Eldorado, Maisto, model koji sam jako dugo želio, a kada sam ga nabavio pomalo sam se razočarao izradom, uzimajući u obzir da je ovo kultni američki auto, mogli su se malo više potruditi u maistu..

DSC06203-1.jpg

1:18 Renault 16, Norev, jako fin model, vrlo dobrog kvaliteta, mene je oduševio, pošto znatno odskače od buragovih i maistovih modela, koje uglavnom posjedujem, a dobro je i što sam ga relativno povoljno nabavio

Poslednja izmena:
još koji....

DSC06156-1.jpg

1.18 Mercedes 500K Special Roadster,Maisto, klasičar iz tridesetih i jedan od najljepših mercedesa, a ja bi rekao da je ovo i jedan od boljih maistovih modela....

DSC06149-1.jpg

1:18 Citroen Traction Avant, Solido, lijep model, čini mi se bolji od maistovog Traction Avanta, posebno mi je bolje urađena maska hladnjaka, ali solido pomalo škrtari na otvaranjima, jer samo se pola haube otvara, ali nema veze, opet je ovo fin autić:)

DSC06200-1.jpg

1.18 Mercedes 450SEL, Revell, vrhunski, nemam druge riječi za ovaj model...

DSC06188-1.jpg

1.18 Mercedes 500SL, Revell, model osrednjeg kvaliteta, ali ipak ovo je i dosta star model, mislim da ga revell više i ne radi, simpatičan je hardtop, proziran, može se skinuti, a postoji i opcija podizanja rollbara...

DSC06146-1.jpg

1.24 Pontiac Firebird Trans Am, Johnny Lightning, ima kompletno metalno podvozje, vrlo težak i masivan, teži čak i od pojedinih bburago u 1:18, solidno i detalji, koju stepenicu iznad buragovih 1:24....

evo da i ja pokazem pokoji model iz kolekcije, slike nisu nešto specijalno uspjele, ali nema veze :)
DSC06189-1.jpg

1:18 Alfa Romeo GT, Welly, dosta fin model, ništa posebno specijalno, ali ima finih detalja, felge su dobro napravljene a i polica iznad prtljažnika se podiže,

DSC06190-1.jpg

1:18 Bmw 7, Motormax, ne tako kvalitetno napravljen model, što je i tipično za ovoga proizvođača, ali kod ovoga modela izdvaja sa dosta dobro urađen interijer, a za pohvaliti je i otvaranja sva 4 vrata, što je fino izvedeno, bez zapinjanja...

DSC06147-1.jpg

1:18 Cadillac Eldorado, Maisto, model koji sam jako dugo želio, a kada sam ga nabavio
pomalo sam se razočarao izradom, uzimajući u obzir da je ovo kultni američki auto, mogli su se malo više potruditi u maistu..

DSC06203-1.jpg

1:18 Renault 16, Norev, jako fin model, vrlo dobrog kvaliteta, mene je oduševio, pošto znatno odskače od buragovih i maistovih modela, koje uglavnom posjedujem, a dobro je i što sam ga relativno povoljno nabavio

Super kolekcija...Nego, da nije ono iza Renaulta Mercedes W116 od Revell-a?

DSC06189-1.jpg

DSC06190-1.jpg

DSC06147-1.jpg

1:18 Cadillac Eldorado, Maisto, model koji sam jako dugo želio, a kada sam ga nabavio pomalo sam se razočarao izradom, uzimajući u obzir da je ovo kultni američki auto, mogli su se malo više potruditi u maistu..

DSC06203-1.jpg

Lepo, lepo :super: Classics of all time...

1.MERCEDES-BENZ 300 SE W112 iz 1966 od REVELL-a
2.MERCEDES-BENZ 450 SEL W116 iz 1972 od REVELL-a

to nedo

300SE W112, da li si to uzimao u mercedesovom salonu? Ja imam u planu da nabavim ovaj model, gledao sam cijene po netu, ali je uglavnom preko 50 eura, ali mislim da je to ipak malo preskupo za standardni revell, osim ako ovo vec nije neka specijalna edicija ili nesto tako.....

to tatraplan

Model Mercedesa-Benz 300 SE W112 je nabavljen preko e-bay-a i došao me je oko 63.- € (sa poštarinom) . Nije jeftin ali sam se već bio umorio od pokušaja da dođem do povoljnije cijene .
Inaće ,kod nas u Mercedesu ne nabavljaju modele dok ne rasprodaju ono šta imaju na lageru. Tih par komada šta imaju vuče im se več dvije-tri godine. Imaju par modela u 1:43 po cijeni od oko 35.- € te jedan model R klase po cijeni od 55.- E te jedan Maybach po cijeni od oko 100.- € . Kada to rasprodaju onda će ,tako kažu , nabavljati ali samo po narudžbi uz avans.

to tatraplan

Model Mercedesa-Benz 300 SE W112 je nabavljen preko e-bay-a i došao me je oko 63.- € (sa poštarinom) . Nije jeftin ali sam se već bio umorio od pokušaja da dođem do povoljnije cijene .
Inaće ,kod nas u Mercedesu ne nabavljaju modele dok ne rasprodaju ono šta imaju na lageru. Tih par komada šta imaju vuče im se več dvije-tri godine. Imaju par modela u 1:43 po cijeni od oko 35.- € te jedan model R klase po cijeni od 55.- E te jedan Maybach po cijeni od oko 100.- € . Kada to rasprodaju onda će ,tako kažu , nabavljati ali samo po narudžbi uz avans.

hvala na informaciji...ja ću otići sad koji dan do dealera u mostaru pa da vidim šta ima kod njih, premda sumnjam da će se išta moći naći.....možeš li opisati malo tu mečku, kako je urađena, ima li tapecirung unutra i kakvi su detalji?

Back