Superbird
Iskusan
- Poruka
- 5.751
Rucica? Koja rucica?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А јеси ли пробао Touchdown? Нисам сигуран за Пунта, али већина аутоматика га има, а многи не знају за то... и ја сам тако говорио ћалету да му је службена Хонда Акорд са преко 150КС крш јер на аутоматском моду (имала је типтроник мењач) не може да повуче јаче од југа... е а онда сам открио чари Touchdown-а, а наравно кад сам стао на пумпу открио сам и последицеJa sam vozio Punta 1.2 automatik i kad sam pokusao da preteknem kamion bilo je jezivo... a leva noga stalno trazi kvacilo da ga sibnem u trecuPo mom misljenju to je preslab motor za automatski menjac.
S druge strane, kad bih kupovao neki kabrio (Eldo i W124 mi prvi padaju napamet) - samo jedino i iskljucivo automatik! Zamisli prelep dan, put kroz prelep predeo, prelepa devojka s vetrom u kosi na suvozacevom sedistu, Marvin Gaye na radiju a ti moras da se zezas sa pracenjem broja obrtaja i saltanjem... ne ide brate, ne ide! :wink:
Ја оштро забрањујем било какав физички контакт на релацији возач-сувозач када је возило у покрету.Rucica menjaca ume da zasmeta kada je suvozacica u pitanju .
Ја оштро забрањујем било какав физички контакт на релацији возач-сувозач када је возило у покрету.
Imaju i oni, a touchdown je termin u američkom fudbalu.Nije Touchdown, vec Kickdown, a ima ga skoro svaki automatik, jedino ne znam za one starije od '80-ih.
Што је при претицању јако битна ставкаInace kickdown ima samo funkciju da ne prebacuje u vecu brzinu dok drzis nogu na gasu "do patosa", nista drugo.
Има ли овога код нас? Нешто је било приче да ће бити на Партизановом стадиону (ако се не варам), али не знам да ли је заживело.Vozac - suvozac ni u pokretu ni u stajanju.
Ali vozac - suvozacica , pa jos i putnice u drive-in bioskopu ...:-)...
Imaju i oni, a touchdown je termin u američkom fudbalu.
( drive-in bioskop )Има ли овога код нас? Нешто је било приче да ће бити на Партизановом стадиону (ако се не варам), али не знам да ли је заживело.
За Ауди постоји непревазиђен мајстор у Крагујевцу. Значи тип уопште неће ни да погледа ништа што није Ауди иако би могао да лема и Волксвагена, Шкоду, Сеата и компанију као од шале... Мој кум је ишао по сервисима за А4 да му реше проблем са мењачем јер му је ''крчао'' у неким одређеним моментима (не знам сад шта је тачно било) и неки су му чак рекли да је то ''нормално'' :shock: а онда је отишао код тог лика који је на кеца провалио о чему се ради рекао му и завршио све за 2-3 сата са све скидањем мењача...
И да... имао је проблем са убрзавањем... кад притисне мало јаче гас ауто му као да штуцне и тек онда повуче... опет 100 мајстора и сви нешто дрндају, а овај лик седне и њега два круга проба једно проба друго, врати се у радњу и заврши му посао за 20 минута и ауто никада више није штуцнуо... кад неко зна знање онда...![]()
Ja stvarno ne razumem cemu sve ove prepirke!!!
Svako ima pravo na svoj stav!!!
@Truckeru, bez uvrede, ali tema se zove "Automatski menjaci - da ili ne?", a ne "Automatik VS Manual", tako da nema potrebe za raspravom na temu koji menjac je bolji!!!
Tvrdim da su oba menjaca apsolutno jednako dobro resenje za auto!!
E sad, oba menjaca imaju i dobre i lose strane, a izbor zavisi od zelje kupca!!!
Jos jednom ponavljam da je sve stvar licnih afiniteta i potreba za volanom!!!
Moj izbor je automatik iz razloga koje sam naveo pre par postova, ali postujem svakoga ciji je izbor manuel, jer ima puno argumenata i na njegovoj strani!!!
Automatski menjači postoje odavno. U Americi su stekli veliku popularnost pre dosta godina i većina tamošnjih vozila ih ima, a u poslednje vreme stiču sve više pristalica i u Evropi. Šta vi mislite o njima?
Inace kickdown ima samo funkciju da ne prebacuje u vecu brzinu dok drzis nogu na gasu "do patosa", nista drugo.
Automatski menjači postoje odavno. U Americi su stekli veliku popularnost pre dosta godina i većina tamošnjih vozila ih ima, a u poslednje vreme stiču sve više pristalica i u Evropi. Šta vi mislite o njima?
3,4 puta Savskim mostom u špicu pa možeš da se popišaš na automatski menjač... U redu je na dugim deonicama, ali kreni-stani vožnja brzo "sredi" automatiku... Uostalom, jedna od zadovoljstava vožnje automobila mi predstavlja rukovanje manuelnim menjačem... btw isti motor sa automatskim menjačem više troši i manje je startan
kickdown prebacuje u nizu brzinu. i menja na oko 500rpm od crvenog rpm-a.
dajem primer. Ako drzis gas konstantno i on salta u 4. i vozis se tako i kad ga kikujes on prebaci u drugu ili trecu, ovisi koliko km/h ides i npr. od mog drugara volvo s80 2.5TDI menja na 4500rpm,a 5000rpm mu je max.
To kad kazes: ima samo funkciju da ne prebacuje u vecu brzinu dok drzis nogu na gasu to znaci kad ga kickujes i on prebaci u trecu i tako se vozis do prexutra? ne prebacuje u 4. ....? (:
Najbolja je kombinacija automatik sa tip-tronic sistemom. E, to je kombinacija i za mog kolegu DeeLiteOrange-a i za mene!
Lose sam se izrazio, s obzirom da sam nekad vozio automatik, nisam ga silovao patosiranjem pedale gasa iz starta pa do max brzine. Iz mog iskustva, kick-down rezim je ukljucivan samo u preticanju, i dok preteknes auto, on ne stigne da presalta, i kad popustim gas on prebaci u vecu brzinu, tako sam ovo izvukao iz konteksta, al dobro, razumeli smo se.