automatik ili manulni

• Začetnik teme Začetnik teme cole1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

cole1

Domaćin
Poruka
3.863
verume da vec postoji gore pomenuta tema, ali ajde.

koji automobil vise volite automatik ili manuln? koje su mane i prednosti pomenutih menjaca? ako ova tema uopste bude stigla do 5 stranice sabrace se glasovi i videcemo pobednika.

Automatik..samo sto malo vise trosi

Ja nisam primetio povećanu potrošnju kod automatika, bar kada su nova vozila u pitanju. Vozio sam na istoj relaciji i pod sličnim dakle uporedivim uslovima dve astre jedna je bila automatik druga manuelni menjač obe 1,6 benzinci i potrošnja gotovo identična. Jedina je razlika u potrošnji u odlasku i u povratku. U odlasku sam imao srpski benzin i potrošnja 5,6 litara, a u povratku slovenački i potrošnju od 4,8. P

Automatik ali samo na autima koji imaju motor od 2000 kubika pa navishe,slabiji auti nisu bas najbolji sa automatikom,muka za preticanje uzbrdo.
Ja inache vozim automatik vec 7 godina i necu ga menjati.Mercedes i manuelni ne idu zajedno

Automatik je bolji to je cinjenica, ali manuelni je ekonomicniji, samo sto automatik treba birati veci auto preko 140 ks ako je moguce, od preko 200 ks sa duplim kvacilom mozes da biras koji hoces, i mali i veliki, cak ti sa duplim isto trose skoro, grad je malo veci ako sam sasltuje, a ne on, polovnjak pazi, nesme slucajno da curi ulje, nesme da smrdi ulje na paljevinu, i mora perfektno da saltuje brzine, nesme da seca kada pomeras rucku, nesme da ide u rikverc,
osecaj je mnogo bolji sa automatikom, uzivas, manje ubijas mozak sa brzinama, a grad i guzva odmara da nije moguce koliko, takodje je dobar tiprtonic na volanu po krivinama brtsko planinsikim, ne moras da saltujes pred krivinu na izlasku a da pritiskas kvacilo, samo opusteno, i juris...
manuleni, pa ako nisi vozio automatic neces znati, vrlo brzo se naucis na automatic, i posle nemenjas, pogotovo ako visis dugo u autu, uglavnom....
noviji sa duplim kvacilom su u svakom pogledu bolji, ali i skuplji, samo sto za njih treba izdvjiti jednu dobru gansonjeru za takav auto....
sve u svemu, neko vozi ladu sto trosi 12 l benzina, pa cak i neke benzinjare novije sto trose uglavnom preko 10 prosek, u to ulaze i male korse, fiati, klio, dacije pa cak i fieste sa nekim malim motorom koji trose preko 10, automatik dizel ipak na otvorenom trosi oko pola litra do nista vise a u gradu od 1,5 l do tri vise, na primer mondeo dtci 130 ks trsosi 5,7 manuelni automatic 6,2, otvoreno, grad je veca razlika od dva litra, uzeti u obzir da polovan menjac za mondea mozes naci za male pare gde god neko ima fordov otpad, takav ford automatic je jeftiniji i 1000 evra, sto je cena reparacije menjaca koji moze polse da predje minimu 250 000 sa odrzavanjem, a moze i da traje vise nego manuelni sa zamajcem i da ne pravi probleme dok je u tvom vlasnistvu, po meni se isplati, ipak netrosi kao neki bmv ili mercedes, menjac nekosta bogatsvo, registracija manja do 2000 cm, a i nije bas mali sa glupom opremom, to je moje misljenje, e da i za mercedes se i isplati....
neko i manuelni gazi pa trosi kao automatic, nako nezna, a neko uziva u suskanju i muzici ;)
recimo ovaj vise ima mesta pozadi nego s klasa, a pravi prefektan porodicni auto:worth:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back