Automati za grickalice i sl.

• Začetnik teme Začetnik teme User
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A taman sam pomislio da si zdimionegdje daleko na odmor pa s ene javljas!

Nista posebno, sad nam je voda izbila u prvi plan otkad je ugrijalo pa se oko toga uglavnom bavimo, a i magacin renoviramo pa je sve ispreturano i u haosu jos koji dan

A onda u nove radne pobjede...

pozdrav drustvo.
pratim ovu temu vec neko vreme iz prostog razloga jer se odavno nosim mislju da uplovim u ovaj posao a sad mislim da je konacno i daslo vreme da se preduzmu nesto u vezi toga.posto ste vas dvojica kompetentni,samim tim sto ste vec dugo u tome,imam par pitanja za vas.kako je najbezbolnije poceti raditi ovo obzirom da mi trenutna finansijka situacija i nije nesto naklonjena sto znaci sa sto manje ukaganja poceti baviti se ovim.da li kupiti aparate ako se bas mora ili iznajmiti?imam neke ideje za lokacije koje bi mozda mogle proci a radi se o promrtnim mestima koja su posecena non-stop.druga stvar da li aparati mogu da stoje napolju,mislim na otvorena natkrivena mesta tipa otvorenog hodnika.trece da li mora da se otvara firma ili moze da se radi kao fizicko lice.kazite mi ako bi aparat sluzio u komercijalne svrhe,kad to kazem ne mislim da stoji u nekoj firmi nego negde gde bilo ko moze da kupi pice da li treba fiskalni racun.znam da je tesko u vreme krize poceti raditi i da treba dosta aparata da bi se nesto zaradilo znam procitao sam celu temu ali od nekud mora da se krene.molim za pomoc i konkretne savete sta i kako uraditi.ja sam iz beograda a to je slozicete se veliko trziste pa koliko god firmi bilo koje se bave ovim nadam se da ima mesta za jos.unapred hvala.

kako je najbezbolnije poceti raditi ovo obzirom da mi trenutna finansijka situacija i nije nesto naklonjena sto znaci sa sto manje ukaganja poceti baviti se ovim.da li kupiti aparate ako se bas mora ili iznajmiti?imam neke ideje za lokacije koje bi mozda mogle proci a radi se o promrtnim mestima koja su posecena non-stop.druga stvar da li aparati mogu da stoje napolju,mislim na otvorena natkrivena mesta tipa otvorenog hodnika.trece da li mora da se otvara firma ili moze da se radi kao fizicko lice.kazite mi ako bi aparat sluzio u komercijalne svrhe,kad to kazem ne mislim da stoji u nekoj firmi nego negde gde bilo ko moze da kupi pice da li treba fiskalni racun.znam da je tesko u vreme krize poceti raditi i da treba dosta aparata da bi se nesto zaradilo znam procitao sam celu temu ali od nekud mora da se krene.molim za pomoc i konkretne savete sta i kako uraditi.ja sam iz beograda a to je slozicete se veliko trziste pa koliko god firmi bilo koje se bave ovim nadam se da ima mesta za jos.unapred hvala.

Puno pitanja odjednom..., ali da probamo dati sto vise odgovora...

Najbezbolnije je poceti raditi sa novim aparatima iz prostog razloga sto ces sa njima imati najmanje problema i zastoja, ali..., to kosta...

Ja licno sam poceo raditi sa jednim polovnim Alice club Incontro o kome pojma nisam imao, ni kako izgleda, ni sta radi, ni kako se otklanjaju zastoji, ama bas nista.Kad sam ga kupio detaljno sam ga proucio, cistio dio po dio i proucavao da bi kasnije, na lokaciji, imao manje problema kad se nesto zaglavi.Znaci, ako nemas puno novca kupuj polovan aparat, a onda..., "Manuale" u ruke i proucavaj prinip rada, osnovne sklopove itd. jer ces sam morati nauciti kako koji sklop na aparatu radi.Ako imas dobru i prometnu lokaciju to bi trebalo da je i dobar pocetak, Steelmax bolje poznaje to trziste i navike ljudi pa ti mozda moze i reci vise, a moj savjet bi ti bio da krenes sa aparatima marke Bianchi ili Necta, a posavjetuj se i sa njim, mozda ima i neki dobar aparat za prodaju i tu ti je blizu, ako nemas registrovanu firmu imaces velikih problema sa uvozom tih aparata iz inostranstva, u stvari i ne pokusavaj da udjes u tu pricu.

Ja imam jedan aparat koji stoji napolju, ali je ovdje klima toplija, problem nastaje zimi ako temp.pada ispod 2stC, onda depurator zaledi, ne bih ti preporucio tu varijantu, ljeti moze, zimi ne moze.

To da li moze da se radi kao fizicko lice moras se raspitati u Odjeljenju za privredu opstine u kojoj postavljas aparat ili da probas na crno sto je i rizik, jasno.Tako ti je najbolje i imaces informacije iz prve ruke.

Sto se tice fiskalnih racuna, ovaj vid trgovine, ovdje u R.Srpskoj je to sifra djelatnosti 52.630 - ostala trgovina na malo izvan prodavnica, jos ne podlijeze fiskalizaciji, akd ce i da li ce - o tom po tom.

I to je to, nemoj da oklijevas da udjes u posao, idealni uslovi za otpocinjanje posla se nikad nece stvoriti.A za sve ostalo - slobodno pitaj, sto znam pomoci cu ti.

bas im je bez veze ova fora da svaki novopridosli clan morada prodje kroz citanje poruka od strane moderatora foruma.Odn.prve tri poruke koje posalje prvo mora da odobri moderator pa se tek onda pustaju na forum.Licno mislim da je to glupost.Pozdrav za tebe NT i hvala ti na ovim korisnim savetima a ja se javljam cim mi prodje i ova treca poruka kroz moderatorove ruke pa da popricamo jos oko pocetka u ovom poslu.ima tu jos dosta stvari koje me interesuju.Pozz

Koliko neznanje vlada u ovom poslu. Steelmax pa jel treba covek da ti crta kako da isprogramiras žetonjeru?

NT-u svaka cast sto hoce da pomogne i da uputi ljude, a za tebe steelmax savet: nemoj da predstavljas sebe kao sveznalicu jer ovo citaju i ljudi sa ozbiljnim iskustvom i zbijaju sale na tvoj racun. Pricas o smajlovima i o programiranju zetonjere. :hahaha: Daj care, uozbilji se, pa da diskutujemo o lokacijama i o sustini posla a ovako se samo vas dvojica dopisujete o pocetnickim problemima i niko ozbiljan ne zeli da se ukljuci u raspravu.

A svaki put kad dodjem ovde i procitam da je incontro i saeco 7ica vrhunski domet u vendingu, automatski se iznerviram. Pa zar je moguce da neko jos posluje sa Inkontrom..

Evo i ja da se javim, posao se lepo razvija. Broj automata se znatno uvecao. Imam extra kombinaciju oko kupovine .

Pozdrav momci i ziveli.

Koliko neznanje vlada u ovom poslu. Steelmax pa jel treba covek da ti crta kako da isprogramiras žetonjeru?

NT-u svaka cast sto hoce da pomogne i da uputi ljude, a za tebe steelmax savet: nemoj da predstavljas sebe kao sveznalicu jer ovo citaju i ljudi sa ozbiljnim iskustvom i zbijaju sale na tvoj racun. Pricas o smajlovima i o programiranju zetonjere. :hahaha: Daj care, uozbilji se, pa da diskutujemo o lokacijama i o sustini posla a ovako se samo vas dvojica dopisujete o pocetnickim problemima i niko ozbiljan ne zeli da se ukljuci u raspravu.

A svaki put kad dodjem ovde i procitam da je incontro i saeco 7ica vrhunski domet u vendingu, automatski se iznerviram. Pa zar je moguce da neko jos posluje sa Inkontrom..

Evo i ja da se javim, posao se lepo razvija. Broj automata se znatno uvecao. Imam extra kombinaciju oko kupovine .

Pozdrav momci i ziveli.

Ma kakav Steelmax, nema jos ni 1000 aparata na lokacijama, a prica nesto...

A i ja sam pocetnik, ako ti treba neka pocetnicka info tu sam, u stvari ti to sve vec znas pa je razumljivo da ti je uz nas dosadno...

Nego, kazi mi sta ono bjese greska E02 na Bianchiju, zapelo mi, a Steelmax pojma nema o tome?

I s kojim aparatima ti poslujes, koliko ih imas itd.?

pozz

nemojte se prepucavati ljudi pobogu nije ni vreme ni mesto za to.nije bitno ko je veci baja ko ima vise aparata zna li ili ne zna bitno je da pomognemo jedni drugima a ne da podmecemo nogu.koliko god dugo da si u poslu uvek ima nesto sto saznas novo ili nesto sto ne znas i to je normalno.niko ne zna sve.dajte da ovaj forum sluzi onome cemu je i namenjen a to je da pomogne ljudima koji pocinju da saznaju nesto i da im pocetak ne bude tako trnovit kao sto je mozda vama bio upravo iz raloga sto nije imao ko da vam kaze neki savet ili da neku informaciju koje su zlata vredne na svakom pocetku.Ili ljudima koji su vec dugo u poslu da pomogne da lakse nadju resenje za svoj problem.

Ono sto mene trnutno zanima su cene aparata i novih i starih.

@Marko
kakvu stelu imas?koji su to aparati koja je cana itd.

@NT Vending
hvala na savetima kazi mi i ti koje su cene aparata otprilike i da li se isplati mozda rentati aparat ako takva kombinacija postoji odn mesecni zakup novog aparata,jer ti ne zahteva neku veliku investiciju a isporucilac aparata verovatno ti donosi aparat na adresu i imas odrzavanje ako nesto zakaza.da li je to moguce?da li si to nekad radio sa nekim,mislim rentao nekome i da li se to isplati uzeti pod rentu i tako raditi.

pozz

Ono sto mene trnutno zanima su cene aparata i novih i starih.

@NT Vending
hvala na savetima kazi mi i ti koje su cene aparata otprilike i da li se isplati mozda rentati aparat ako takva kombinacija postoji odn mesecni zakup novog aparata,jer ti ne zahteva neku veliku investiciju a isporucilac aparata verovatno ti donosi aparat na adresu i imas odrzavanje ako nesto zakaza.da li je to moguce?da li si to nekad radio sa nekim,mislim rentao nekome i da li se to isplati uzeti pod rentu i tako raditi.

Nisam nikad rentirao aparate tako da ti tu ne mogu pomoci.Cijene zavise od marke aparata, modela , kapaciteta, opreme itd, najskuplja je Necta, zatim ide Bianchi, nesto jeftiniji je Saeco, pa Alice club Incontro, sa RheaVendors-om nisam radio.Sve zavisi koju lokaciju hoces da pokrijes, ja manje lokacije pokrivam aparatima tipa Incontro ili Necta Colibri, a vece aparatima tipa Bianchi Sirio, BVM952, Bianchi Orion, Saeco Cristallo koji imaju kapacitet od 400 do 700 napitaka, ovi manji su kapaciteta od 180 do 280 napitaka.

Cijene novih idu od 2000-4000 eura, zavisno koji model, ima li depurator i kit za napajanje sa kanistera, koja je zetonjera, koji je citac novca, ima li jos dodatne opreme itd, a polovnih od 1000-2000 eura, opet zavisno od kapaciteta, modela...

Ako nemas novca kao sto ga ni ja nisam imao kreni sa nekim polovnim pa ces vidjeti kako se biznis razvija, za te stvari moras imati osjecaj i sam procijeniti sta valja, a sta ne, tu ti niko pomoci nece moci.Raspitaj se za te polovne tu oko tebe, kod Steelmaxa, kod ovoga, onoga...pa kreni, ja sam isao logikom" potrosicu na tu svoju ideju par hiljada KM i kupiti aparat pa makar sve propalo, ali hocu da se oprobam, u startu sam se oprostio od tih para", ali evo, peta-sesta godina, jos plivam..., borba je velika, ali...to sami trazimo...

Ја сам пратио и читао ову тему зимус, и ево сад бацих поглед да видим шта се издешавало у међувремену...
Иначе овај посао мени делује прилично занимљиво, међутим, оно чиме сам се ја разочарао јесу локације. Био сам на корак од куповине, све сам прецуњао, извагао, размислио, а онда решио и да последњу ставку штиклирам, а то су биле управо локације, наравно говорим о Београду. И кренух редом, факултети, средње школе, чак и неке основне где би ишле само топле чоколаде и млека, па разни домови здравља и чуда и нигде ништа!!! Или су, што је стање у већини случајева, те локације већ заузете или ако нису, НЕШТО није у реду. Е то нешто је широк спектар, од тога да рецимо на факултету декан то недозвољава, то тога да је добар деканов пријатељ власник кафића у подруму или дворишту факултета, па до тога наравно да мора масно да се плати да би уопште почео на тој локацији.... Све у свему, иако као што рекох занимљив и интересантан начин зараде, бар мени, овде у Београду то делује потпуно неизводљиво, осим ако нисте спремни да подмићујете, плаћате, варате или сте једноставно члан неке јаче партије....

Eh sad..., neki od problema o kojima govoris su realni, a neki i nisu, ne moras obicno nista da placas nikome niti da budes clan nikakve partije, ali da je tesko naci dobre lokacije, pa to je i vrapcima jasno, da nije tako svi bi mogli da rade ovaj posao i da odlicno zaradjuju, dobru lokaciju moras "nanjusiti" sam i potruditi se da ljude ubijedis da ce i oni imati koristi od postavljanja aparata, a ne samo ti, ako vec neko tu ima kafanu nema sta da trazis na toj lokaciji, posao pored zarade pretpostavlja i niz problema koje treba rijesiti, to si trebao znati odmah...

Eh sad..., neki od problema o kojima govoris su realni, a neki i nisu, ne moras obicno nista da placas nikome niti da budes clan nikakve partije, ali da je tesko naci dobre lokacije, pa to je i vrapcima jasno, da nije tako svi bi mogli da rade ovaj posao i da odlicno zaradjuju, dobru lokaciju moras "nanjusiti" sam i potruditi se da ljude ubijedis da ce i oni imati koristi od postavljanja aparata, a ne samo ti, ako vec neko tu ima kafanu nema sta da trazis na toj lokaciji, posao pored zarade pretpostavlja i niz problema koje treba rijesiti, to si trebao znati odmah...

Мени је врло реално понуђено да платим за локацију, ако оћу добро, ако не ништа... дакле то је врло реалан проблем, притом да нормално део зареде делим са институцијом где би апарат био постављен, јер они троше струју и воду и бла, бла... наравно да бих им плаћао трошкове које имају због мог апарата, али да плаћам да бих уопште поставио апарат, е то је већ друго...

А да посао, поред зараде претпоставља, како ти кажеш, и низ проблема које треба решити, ми је потпуно јасно, као што је и са свим у животу, међутим, потплаћивање по мени и за мене не представља "проблем" који треба решити, већ кривично дело... ал то је сад друга прича...

Мени је врло реално понуђено да платим за локацију, ако оћу добро, ако не ништа... дакле то је врло реалан проблем, притом да нормално део зареде делим са институцијом где би апарат био постављен, јер они троше струју и воду и бла, бла... наравно да бих им плаћао трошкове које имају због мог апарата, али да плаћам да бих уопште поставио апарат, е то је већ друго...

А да посао, поред зараде претпоставља, како ти кажеш, и низ проблема које треба решити, ми је потпуно јасно, као што је и са свим у животу, међутим, потплаћивање по мени и за мене не представља "проблем" који треба решити, већ кривично дело... ал то је сад друга прича...

Ha ha, nemoj to tako gledati, nije to nikakvo krivicno djelo, svako ima pravo da trazi naknadu za ustupljeni prostor tebi kao predzuzetniku i proviziju od posla kasnije, sve se to regulise ugovorom i potpuno je legalno, ovaj posao nimalo nije lak, pored tih problema koje si naveo, a koji su mali i skoro pa nebitni u odnosu na one koji ti se kasnije mogu pojaviti, mnogo veci problemi nastupaju tek kasnije kad postavis aparate ako npr.ne rade dobro, kvare se cesto itd.

Ha ha, nemoj to tako gledati, nije to nikakvo krivicno djelo, svako ima pravo da trazi naknadu za ustupljeni prostor tebi kao predzuzetniku i proviziju od posla kasnije, sve se to regulise ugovorom i potpuno je legalno, ovaj posao nimalo nije lak, pored tih problema koje si naveo, a koji su mali i skoro pa nebitni u odnosu na one koji ti se kasnije mogu pojaviti, mnogo veci problemi nastupaju tek kasnije kad postavis aparate ako npr.ne rade dobro, kvare se cesto itd.

Пази, не смем да тврдим, али тип ми није ни најмање деловао као да жели да се било где помиње да је добио новац за локацију. Можда грешим, али... А што се провизије касније од зараде тиче, то ми је сасвим ок и нормално...али се поред тога увек тражи још нешто....

Pozdrav NT
Vidim da ne mogu ovi VELIKI vending operateri bez mene.
U trstu sam pozovi ako ti nesto treba . Zavrsih neku obuku kod bianchija i nisam nesto bogna sta odusevljen . Sta ima novo kod tebe

Ha ha, ti si jos mali, nemas ni 1000 lokacija postavljenih, a tek ja...

Ajd pogledaj te Dixie u kakvom su stanju i moze li se to prepakovati na ove moje konvertibilne.

Kakva je obuka u pitanju, ima li koristi od toga?

I ja sam iskoristio odmor ovogodisnji, malo more, malo planina, sad opet na posao, sezona je vode pa se uglavnom oko toga bakcemo...

Back