- Poruka
- 17.812
Ne razumem, ne jedeš preko dana ili ne jedeš uopšte 5 dana?
Ako je ovo drugo previše je
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
koliko se smrsa tih prvih 5 dana?Od jutros tj sinoć krećem na režim 5 dana bez hrane.. ceo ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak završavam ceo petak.. dakle u petak na subotu posle ponoći bi mogao pojesti nešto.. ustvari pošto sam sinoć jeo u 21:00 uslov od 5 dana će biti ispunjen u petak u 21:00..
Plan je da odradim dva bloka.. prvi od 3 i onda još dva dana
Tj 3 dana moram da odradim ( nije mi prvi put ) , a u četvrtak ujutru donosim odluku da li da idem na još dodatna dva dana ili prekidam autofagiju posle 3 dana tj u sredu uveče u 21:00 posle 72 sata
Ranije sam bio samo na vodi a sada zero kola, čaj od mente bez šećera i meda, vitamin D i Magnezijum
Chat GPT mi je napisao da je sve ovo navedeno dozvoljeno i da ne poništava autofagiju jer je sve sa nula kalorija..
iznosiću utiske svakog dana
pa ne znam.. javiću ti u petak.. možda oko 4,5 kgkoliko se smrsa tih prvih 5 dana?
ništa..samo voda i čaj..Ne razumem, ne jedeš preko dana ili ne jedeš uopšte 5 dana?
Previše jeništa..samo voda i čaj..
tri dana je ok.. videću posle trećeg za ostala dva..
imam druga postio 7 dana a jedan instruktor iz teretane 11..
na tome sam ima dve godine skoro.. al ne 16:8 nego 19:5.. jedem u 16:30 i 21:30..dakle izbacio doručak skroz.. nalazi perfektni, šećer,holeseterol.. evo skoro radio krvnu sliku sve u granicama..Previše je
Možda da prvo probaš intermittent fasting
A što jedeš tako kasno?na tome sam ima dve godine skoro.. al ne 16:8 nego 19:5.. jedem u 16:30 i 21:30..dakle izbacio doručak skroz.. nalazi perfektni, šećer,holeseterol.. evo skoro radio krvnu sliku sve u granicama..
znači ona priča: doručak je najzdraviji obrok kod mene ne važi.. ručam i večeram..i to za večeru se lepo najedem...
Mene počne da boli glava i bude mi loše ako ne jedem dugo tako da ne bih izdržala toliko. 20-ak sati, nekad i 24h bih.dakle prvi dan je prošao super... bez ikakvih trzavica, kriza itd... čak sam i sinoć odigrao fudbal sat vremena, došao, istuširao se, napio se vode i lepo zaspao
jedina mala kriza mi je bila oko 5 juče kad sam osetio da sam gladan...navikao sam u to vreme da ručam... ali glad dođe i prođe..
važno je reći da kod ove ekstremne autofagije ne gladuješ 2, 3, 5 dana.. dakle glad se javlja periodično pa prođe.. npr imaš osećaj gladi pola sata, neprijatno je ali to nestane pa si opet ok.. pa se glad vrati npr posle 4, 5 sati.. obično pred sapavanje.. ali npr sinoć kad sam lego nisam bio gladan
danas je drugi dan.. evo 36 sati bez hrane, osećam se dobro... ako gledate na jutube razne podkaste o autofagiji svi govore da su drugi i treći dan najteži..
meni je prošli put drugi dan bio ok a taj poslednji treći mi je bio katastrofa valjda što sam znao da je zadnji pa sam ceo dan čekao da prođe da pojedem nešto..
volim da večeram..A što jedeš tako kasno?
I ja se mnogo bolje osećam na intermittent fastingu, ne znam kako ljudi izdržavaju po ceo dan da jedu.
nije za svakoga..neko ne može.. ja sam za sada sasvim ok..Mene počne da boli glava i bude mi loše ako ne jedem dugo tako da ne bih izdržala toliko. 20-ak sati, nekad i 24h bih.
posle 72hDa li postoje neki naucni dokazi kada autofagija krece kod ljudi ?
Posto znam da je vecina istrazivanja kod miseva , ali oni umru posle 3-4 dana bez hrane , mnogo brzi metabolizam , da li postoje neki dokazi da autofagija krece kod ljudi posle samo par dana ?
I kako pravilno balansirati autofagiju sa gubitkom misicne mase tokom posta.
100 gr limuna ima 30kalsvaka čast... . drago mi je da si uspela u svojim ciljevima.. samo jedna mala digresija..mislim da limun nije preporučljiv..
limun ima vrlo nisku kaloričnu vrednost. Jedan limun obično sadrži oko 20 kalorija. Ovo voće je takođe bogato vitaminom C i vlaknima, čineći ga idealnom namirnicom za održavanje zdravlja.
dakle, ok je možda par kapi limuna ali samo par kapi, nikako više od toga.. limun ipak sadrži određeni broj kalorija..
što se elektrolita tiče, popijem litar vode u koju ubacim običnu so... tu mi je natrijum.. a pored toga uzimam magnezijum jednu tabletu.. što se kalijuma tiče njega dobijem preko kisele vode..
ima tu još jedna stvarsve je super..provereno.. ja sam od septembra na režimu bez doručka.. jedem u 16:30 prvi obrok i večera u oko pola 10, 10.. između ručka i večere pojedem nešto jbg ako mi se jede al to su dva glavna obroka.. od 22-16.30 ništa..aj nek bude od 22.30 nekad jedem i tad.. znači ja sam na režimu 18-6.. tj 18 sati ništa ne jedem, samo voda a u ovih 6 jedem dva, tri puta..
najbolje mi je što ne moram da mislim šta ću za jbni doručak pošto tu uvek ide burek, pecivo, sendvič i ostalo smeće.. ogladnim taman oko 4, pola 5 kad je ručak.. prve nedelje je bilo za jebano al onda sve ok.. mada ja ručam u 16:30 zato što tada dođem s posla.. može i ranije i da se forsira sistem 16:8
16 sati ništa.. ko voli doručak nek izbaci večeru.. u suštini isto je.. fora je izbaciti doručak ili večeru i imaš 16 sati odmora od hrane tj autofagiju