Аутофагија

Ja bi kapiram mogao samo obrnuto , da jedem samo posle 6 , jer znas cesto znam da dosta kasno ustajem ono 12,1 a kad ustanem nisam gladam, obicno mi se jede neko voce i klopam voce, tek recimo nekon 3 sata pocinjem polako da osecam da bi mogao nesto da klopam , a recimo skoro svako vece idem da pikam basket i to najcesce odem oko 11,12 i vratim se oko 1,2 a onda kad sam se dobro istrsio moram nesto malo da pojedem, da povratim malo secer, energiju, itd.
Mada generalno nisam nikad bio ni na kakvoj dijeti, autofagiji ili bilo kakvom specijalnom rezimu ishrane, nisam nikad imao problema sa viskom kilograma, ono drzim ovu kilazu jos negde od srednje skole (znaci vec 15+ godina) , onako fizicki sam aktivan, relativno zdravo i pravilno se hranim, ne pusim, ne pijem, cak ni kafu ne pijem........i prosto nema potrebe ni za kakvim specijalnim rezimima ishrane.

Pa ti mozes da ne jedes 16 sati od recimo ponoci do sledeceg dana posle podne, nije poenta gledanje na sat kad si navikao
da jedes nego ovih 12-16 sati pa kad kome kako odgovara.

Telesna težina mi je manje-više ista ali ja nemam problema s kilažom.
Ne odražava se na san ni pozitivno ni negativno, barem meni ali opet nemam problema ni sa snom.
Sve u svemu, primetan efekat je viša energije.

Ја се придржавам овог начина исхране десет задњих дана. Не водим рачуна претерано о томе шта једем али сам увео систем да ми је задњи оброк у 19х а први у 11х. Физички сам активан по цео дан и са својих 183цм лепо носим 100кг, нисам дебео превише, пивски стомачић али сам решио да га скинем. Проблем је код мене као и код свих- зима! Суво месо, зимница слатка а слабије посла па претерам са клопом. Пошто сам чикица од 40 година увидео сам да је ово задњи воз да тежину вратим у време кад сам имао идеалних 85кг које сам направио у стотку након батаљивања цигара. Десет дана аутофагије и свео сам на 95кг, мање више тих пет килограма, али се осећам фантастично...што рече форумаш изнад- пун енергије!
Мало ми је првих дана била фрка за клопу увече јер сам навикао да са клинцима чалабрцнем нешто око 22х, али средило се и то па је сад већ далеко лакше. Као што сам написао, физички сам активан преко дана али ни не лежем никад пре пола један ноћу, устајем у 7. Не знам да ли је брљање то што у тим ноћним сатима попијем кафу(тога се не одричем ни за какве паре) и оне јутарње али од хране од 19х до 11х не пипам ништа. Решио сам да се држим овог наредна три месеца, у то време завршавам и неку шупу где ћу да убацим тегове па од лета крећем и са вежбањем мада и без тога трошим калорије на послу редовно.
Ето, за почетак доста од мене :)

Ја се придржавам овог начина исхране десет задњих дана. Не водим рачуна претерано о томе шта једем али сам увео систем да ми је задњи оброк у 19х а први у 11х. Физички сам активан по цео дан и са својих 183цм лепо носим 100кг, нисам дебео превише, пивски стомачић али сам решио да га скинем. Проблем је код мене као и код свих- зима! Суво месо, зимница слатка а слабије посла па претерам са клопом. Пошто сам чикица од 40 година увидео сам да је ово задњи воз да тежину вратим у време кад сам имао идеалних 85кг које сам направио у стотку након батаљивања цигара. Десет дана аутофагије и свео сам на 95кг, мање више тих пет килограма, али се осећам фантастично...што рече форумаш изнад- пун енергије!
Мало ми је првих дана била фрка за клопу увече јер сам навикао да са клинцима чалабрцнем нешто око 22х, али средило се и то па је сад већ далеко лакше. Као што сам написао, физички сам активан преко дана али ни не лежем никад пре пола један ноћу, устајем у 7. Не знам да ли је брљање то што у тим ноћним сатима попијем кафу(тога се не одричем ни за какве паре) и оне јутарње али од хране од 19х до 11х не пипам ништа. Решио сам да се држим овог наредна три месеца, у то време завршавам и неку шупу где ћу да убацим тегове па од лета крећем и са вежбањем мада и без тога трошим калорије на послу редовно.
Ето, за почетак доста од мене :)
Kafa jeste brljanje, nazalost;)
Pokusaj da pijes kafu bez secera, ili sa onim nekim setvijama koje su
odvratne do zla Boga, ali nekome i prijaju.
Ni ja bez kafe ne mogu, ali ne mogu ni kafu bez secera tako
da je kod mene prvi obrok ( a sastoji se samo od kafe s mlekom)
vec u 8 ujutru. Funkcionisace ovo kod tebe ( kafa, manje, vise) ali
samo ako ne pijes nikakav alkohol.

Кафу пијем без шећера и без икаквих додатака, значи оно-клот :) ! А од алкохола, пред задњи оброк попијем или чашицу домаће љуте, или уз чашу црног вина или чашу пива. То су ми витамини ☺️

Кафу пијем без шећера и без икаквих додатака, значи оно-клот :) ! А од алкохола, пред задњи оброк попијем или чашицу домаће љуте, или уз чашу црног вина или чашу пива. То су ми витамини ☺️
Ok je tako, pazi samo da taj zadnji obrok ne zamenis totalno flasom
vina ili sa tri flashe piva ;)

u tekstu pise i ovo
"
Autofagija je prirodan proces koji nastaje u organizmu nakon 16 sati gladovanja, odnosno prekida unošenja hrane, nakon čega ćelije, kako bi obezbedile energiju i gradivni materijal, počinju da “jedu”, razgrađuju i “recikliraju” oštećene ćelijske delove, organele i proteine."

Ne znam koliko je to sve tacno ili spada u reklamu autofagije za koju nismo do pre par godina ni znali
ono sto ja primenjujem je delimicna autofagija tj imam samo dva obroka dnevno i posle 18 h nista ne jedam
ili jako retko u smislu caja , soka , vode i to mi je navika koja mi pomaze da dobro spavam

17. је месец дана како сам почео са оваквим начином исхране, са стотке сам па на 94 кг. Али не трпим гладан, не држим никакву дијету осим што не једем ништа од 19х до 11х сутрадан.
Опет да напоменем да сам физички активан што вероватно доста значи. Оно што ми је битније од ове килаже што сам скинио за непуних месец дана је да се осећам фантастично. Пун елана, нисам уморан увече и ако сам оптерећен послом 10 сати дневно 6 дана у недељи, немам осрћај надутости а то ме је баш почело зеза задњих пар месеци. Не знам да ли има везе са овим начином исхране али стварно се осећам одлично!

17. је месец дана како сам почео са оваквим начином исхране, са стотке сам па на 94 кг. Али не трпим гладан, не држим никакву дијету осим што не једем ништа од 19х до 11х сутрадан.
Опет да напоменем да сам физички активан што вероватно доста значи. Оно што ми је битније од ове килаже што сам скинио за непуних месец дана је да се осећам фантастично. Пун елана, нисам уморан увече и ако сам оптерећен послом 10 сати дневно 6 дана у недељи, немам осрћај надутости а то ме је баш почело зеза задњих пар месеци. Не знам да ли има везе са овим начином исхране али стварно се осећам одлично!
Verovatno, mozda i nesvesno, vodis ipak racuna sta jedes.

Месец и 11 дана- Спао сам на 90кг ал задњих пет дана имам неке госте па се попије која више, а и поједе нешто више него раније ал држим се 16 сати гладовања. У тих пар дана нисам додао ни кг, варирам на кило горе кило доле 🤣
Опет понављам, доста радим и физички сам активан по цео дан(и ноћ :) )

Back