Autobusi u Pančevu...uff

Wau! Ma neznam da li ko ima bolje buseve od Pančevačkih! Sve neki trkački! :lol:

Ja se retko kad vozim busom, ali pre neki dan, slučajno sam prolazeči pored stanice zastao da porazgovaram sa prijateljem, te kako je on čekao bus, odlučih se i ja da se upustim u tu avanturu. :lol:

Nisam ni primetio kao ni moj prijatelj šta se dešava, kad odjenom počeše žene da viču i trče! Šta to bi, zapitasmo se. Kad ono, bus projuri pored stanice, i žene kao žene, urlajuči i trčeči za njim uspeše da zaustave bus nekih sto metara dalje od stanice. :lol:

Uđosmo u taj bus, ali vide jada! Niko nije mogao da ugura kartu u onaj đuboks za overu, od skakutanja trkačkog busa! Dok sam se okrenuo već smo bili u centru, i ustajući iz krila jedne žene u koje me je smestio bus "brzi gonzales" i uz izvinjenje dami, jedva izađoh na vrata...

Šteta što nebijade neko ko se bavi pisanjem, mogao bi veoma lep avanturistički roman da napiše iz iskustva. :lol:

Relacija Rafinerija centar...

Poslednja izmena:
Od pre mesec dana peronska karta umesto dosadašnjih 10 dinara sada košta 40 dinara...na sve to dodati i staničnu uslugu od 15 dinara (+ karta za određenu destinaciju) i ako imate u džepu još neki dinar možete komotno da kupite avionsku kartu za let do Budimpešte.

Pa mogu reči da se ATP veoma popravio na odnosu prošlih godina. Dobri ovi mali busčići, a šoferi su veoma ljubazni, kao i deca koja rade kao kondukteri/kontrolori. :)

Jedini je problem što se prilično čeka na stanici, jer im je raspored malo razređen. :)

Morao sam juće po onom vetru do grada, i udarih pešice, kišobran u ruke, i cepaj.
Vetar jak, obrče sas vih mogučih i nemogučih pravca, jedva sačuvah kišobran od lomljenja...

Prođoh pored stanice, nigde nikog, što znači, doći će autobus na kukovo leto...

Obavih po gradu šta sam imao, i krenuh nazad, takođe pešice. Sad mi vetar udarao pravo u lice, što mi je otežalo kretanje, te sam morao i kišobran spustiti ispred lica tako da nisam mogao videti ništa ispred sebe, do deo asvalta ispod ruba kišobrana. Pitah u trfici znaju li kad idu autobusu u pravcu Rafinerije, niko nezna. I tak oti ja nastavih pešice.
Stigoh blizu svoje kuće, i kod zadnje stanice gde bih trebao sići da sam išao busom, stiže i autobus! Zamislite! :lol:

Očigledno da je uveden red vožnje na svaku prestupnu godinu! Iako ova godina nije prstupna. :lol:

I tako, konačno stigoh kući. Nije puno prošlo vremena, poče da me drma blaga temperatura, a već imam dva tri dana tegobe sa grlom. I tako, nisam mogao da spavam cele noći, i evo, da bih ubio vreme, reših da vas utešim sa redom vožnje našeg slavnog ATP-a :lol:

Back