Auto - radionica, potraznja delova

Iz Beogrda,treba mi neko pouzdan a opet da ne dere za to namestanje filtera za plin.Ako neko zna,sjajno!
To je TOLIKO prost zahvat da nije moguce, ako si entuzijasta zameni sam(jedan sraf kroz centar ga drzi). Papirni ulozak je reda 1,2,3 stotine dinara a ruke pretpostavljam isto.
Nazovi najblizi servis kazi koji isparivac(uredjaj) imas i pitaj posto;) Sumnjam da moze da pokvari nesto. Samo obavezno da stavi gumeni dihtung pod sraf, jer oce da se pokida stari...

sedeo sam u takvom pre koju god samo je bio ceo bordo. moguce je da je isti primerak u pitanju.

da, lako je moguce da je isti automobil u pitanju. silver wraith, ne wrath kako je neko ovde sirio dezinformacije :)
zasto je registrovan na alabamu ne znam, ali svasta je moguce.

Poslednja izmena od moderatora:
Drugari, hoce nekad da mi ostane upaljena lampica od ABS-a, ali kada zavrnem kljuc pri paljenju, odnosno kada ne cekam da se pogase sve lampice.
Ali, danas mi se pri povratku iz NS upalila u toku voznje.Stao pored puta, ugasio auto, upalio ga ponovo i dalje nikakvih problema.
Ima li ko iskustava?

1. Drugari, hoce nekad da mi ostane upaljena lampica od ABS-a, ali kada zavrnem kljuc pri paljenju, odnosno kada ne cekam da se pogase sve lampice.
2. Ali, danas mi se pri povratku iz NS upalila u toku voznje.Stao pored puta, ugasio auto, upalio ga ponovo i dalje nikakvih problema.
Ima li ko iskustava?
1. To je zbog toga što ne čekaš da on nabije pritisak u kočionom sistemu, pa zato posle "zabode".
2. Meni se lampica za ABS palila pa gasila u toku malo većeg puta letos, onda se upalila i sad se više ne gasi. Probavao sam i uvideo da ABS stvarno ne radi. Nikako da rešim taj problem, pošto se auto stalno vozi, ali sam se detaljno raspitao u čemu je problem, pa sad tebi prenosim ovde.

Ovo je krajnje tipičan i masovan problem sa ABS-om. U ogromnom broju slučajeva dolazi do gubtika kontakta kod samog senzora na glavčinama (kod diskova). Ovo je posledica prljavštine, ponekad može da se desi i da otkaže sam senzor. Vrlo retko je kvar do nečeg drugog.
Dijagnostika će ti kazati šta je u pitanju, senzor ili nešto drugo. U svakom slučaju, pre dijagnostike (pošto je ona minimum 2000) oteraj auto kod nekog lokalnog mehaničara/električara da ti otkači ude bilo prsenzore i očisti kontakte. Ako i dalje bude bilo problema, idi na dijagnostiku da ti tačno kaže koji je senzor u pitanju, ako je do njega.

1. To je zbog toga što ne čekaš da on nabije pritisak u kočionom sistemu, pa zato posle "zabode".
Koji pritisak dok je ugasen auto???Pa nije kamion:lol:
Meni se sve sijalice pogase posle par sekundi iako nisam startovao motor, ukljucujuci i ABS, sem ulja i motora(oil i check engine), oni se ugase tek kad startuje motor.
ABS tih par sekundi izvrsi samokontrolu, ne gasenje znaci da nesto nije u redu, uzrok: Pamet(modul) ili izvrsni deo-kocnice,senzori i ostali sto su vec nabrojali iznad.

Zadnje iskustvo koje sam imao u vezi ABSa je Fiat bravo, curko hladnjag u kabini koji je tacno iznad modula, i naravno isti je otisao u vecna lovista. To je da kazem fabricka greska kod njih...

Kod mene na Audiju su uvek u pitanju bili senzori. Skinu se i ociste, posao od 5 minuta.
Jel izvodljivo to mini-vosom, da se isprska ceo sistem(iza felne kljesta...) ili zahteva malo temeljniji pristup?

Poslednja izmena od moderatora:
Imam problem, kada auto dostigne radnu temperaturu gasi se kada pritisnem kvacilo, kada dadnem jaci gas izbacuje crn dim, pali se zuta lampica i cini mi se da dosta poveca potrosnju.
Molim sve ljude dobre volje da mi daju sugestije sta bi mogao biti uzrok posto su me majstori poceli saltati od jednog do drugog u stilu brigo moja predji na drugoga.
Auto je Pasat 1988 g. 1.8 benzin, polu ajnspric.

malo je umro

pa ne postoje takve koje pasu na moje gume,
posto alu felne obicno znace stavljanje sirih guma. moje gume su 185 15'' i ispod 190-195 nema nista
Ma jok bre, ne mora to ništa da znači.
To što ti misliš da moraju šire gume - to samo ako uzimaš alu-felnu čija je širina u jotima veća nego kod te tvoje. S obzirom da tebi ne treba neka predrakcija tipa 7 jota, nemaš brige.
Evo kod mene su 185 na alu felnama.
Znači, da ponovim . ta brojka širine gume je u direktnoj sprezi sa širinom felne.
Npr, 145 je fabrički za 4.5j, 155-165 je optimum, a 175 maksimum i preterivanje koje ide na tu felnu.
1 jot = 1 inč.

Ma jok bre, ne mora to ništa da znači.
To što ti misliš da moraju šire gume - to samo ako uzimaš alu-felnu čija je širina u jotima veća nego kod te tvoje. S obzirom da tebi ne treba neka predrakcija tipa 7 jota, nemaš brige.
Evo kod mene su 185 na alu felnama.
Znači, da ponovim . ta brojka širine gume je u direktnoj sprezi sa širinom felne.
Npr, 145 je fabrički za 4.5j, 155-165 je optimum, a 175 maksimum i preterivanje koje ide na tu felnu.
1 jot = 1 inč.

hteo sam reci,
alu felne sluze za otimanje para od ljudi koji voze kola :D, one su cista estetika i zbog toga su retki modeli koji imaju normalnu sirinu gume. pod normalnu podrazumevam ovo sto ti i ja koristimo. e taj deo ne znam, koliko sme felna da bude uza od gume.
znaci za moje gume 185, koje felne dolaze u obzir?
rezultat napisati u jotovima :)

Back