Auto - radionica, potraznja delova

Napisi mi tacnu oznaku motora(trebalo bi da je C14NZ) pa cu ti reci sta da radis
Pozdrav!
Ovo je za zoran10
Kvar je na EUJ podizaca stakala ili na elektroinstalaciji tog podsistema. Pametno je otici u ovlasceni AUDI servis. Ukoliko postoji prekidac koji istovremeno otvara/zatvara sva stakla,treba prvo proveriti i po potrebi zameniti njega. Pozdrav, napisi koju rec kada resis kvar, da znamo sta je bilo...
Ovo je za mne-boy

Nije lose da napises kome odgovaras...

Ova operacija je moguca,jer svi proizvodjaci vozila izradjuju tzv LHD(left-hand drive) i RHD( right-hand drive) verzije karoserije,radi izvoza na razlicita trzista. Ne znamo koje je vozilo u pitanju pa ne znam gde da Vas uputim. Menja se obavezno: instrument tabla,elektroinstalacija,upravljacki sistem(najcesce letva volana,dok se stub upravljaca samo premesta) i premestaju se nozne komande. U zavisnosti od opreme, menja se tapacir levih/desnih vrata zbog komande centralne brave i ev.podizaca stakala. Cena zavisi od vozila i obima radova. Najzgodnije je na auto otpadu naci havarisano vozilo ili stranca i tu, na licu mesta, izvrsiti prepravku. Srecno

Ova operacija je moguca,jer svi proizvodjaci vozila izradjuju tzv LHD(left-hand drive) i RHD( right-hand drive) verzije karoserije,radi izvoza na razlicita trzista. Ne znamo koje je vozilo u pitanju pa ne znam gde da Vas uputim. Menja se obavezno: instrument tabla,elektroinstalacija,upravljacki sistem(najcesce letva volana,dok se stub upravljaca samo premesta) i premestaju se nozne komande. U zavisnosti od opreme, menja se tapacir levih/desnih vrata zbog komande centralne brave i ev.podizaca stakala. Cena zavisi od vozila i obima radova. Najzgodnije je na auto otpadu naci havarisano vozilo ili stranca i tu, na licu mesta, izvrsiti prepravku. Srecno
Ovo je bilo za korisnika gori1. Znači, kad želiš odgovoriti nekome posebno, a njegova poruka nije odmah iznad tvoje, onda klikneš na komandu ''citiraj'', pa piši ispod njegovog teksta, da bi se znalo na koga se odnosi.

ako ste pratili moj problem sa kocnicama na pocetku ove teme videcete da pored svega nisam resio problem. I dalje drhti auto i pored zamenjenog cilindra. Sada su oba cilindra po 19mm, odnosno za karavana,pa zbog tezine treba veca kociona sila da zaustavi. Ali ja ne vozim karavan, pa sam se zeznuo malo :D sada brze hvataju zadnji tockovi i opet malo neravnomerno koci. Fabricki su 14mm i trebao sam da uzmem od 17mm,ali ne bitno.
Znaci, obradjeni diskovi. Nove plocice. Novi dobosi i paknovi. Drhti ceo auto.
Novi diskovi, nove plocice. Opet drhti.
I juce mi je neko rekao da je do losih (citajte krivih) dobosa. Da l postoji neka sansa da novi dobosi budu krivi?Ako postoji da obradjujem to 300dinara komad cini mi se, jer 1200dinara za jedan nov nemam. . .
Hvala

Pre nekoliko godina je moj drugar sredjivao kocnice na Golfu I i u BG-u kad je kupovao plocice vidi da su diskovi skoro za dzabe pa kupi i njih.....zamenio sve to i posle 100 km pocelo da mu trese...obrni,okreni dodjemo do zakljucka da su diskovi,on ode da se zali i ovi mu zamene.....iz drugog puta je uspio okrenuti citavih 500 km i opet isto....na kraju se iznervirao i otisao u kontejner pored kuce da prevrce i trazi stare diskove.....obradio ih i evo do sad bez problema....

I juce mi je neko rekao da je do losih (citajte krivih) dobosa. Da l postoji neka sansa da novi dobosi budu krivi?Ako postoji da obradjujem to 300dinara komad cini mi se, jer 1200dinara za jedan nov nemam. . .
Hvala

Mozda su se zbog ranijeg hvatanja (kocenja) malo vise grejali i zbog usput "ODLICNOG" kvaliteta i iskrivili.......

....naravno da se i oni obradjuju....DOBOSI

ako ste pratili moj problem sa kocnicama na pocetku ove teme videcete da pored svega nisam resio problem. I dalje drhti auto i pored zamenjenog cilindra. Sada su oba cilindra po 19mm, odnosno za karavana,pa zbog tezine treba veca kociona sila da zaustavi. Ali ja ne vozim karavan, pa sam se zeznuo malo :D sada brze hvataju zadnji tockovi i opet malo neravnomerno koci. Fabricki su 14mm i trebao sam da uzmem od 17mm,ali ne bitno.
Znaci, obradjeni diskovi. Nove plocice. Novi dobosi i paknovi. Drhti ceo auto.
Novi diskovi, nove plocice. Opet drhti.
Hvala
Imao sam taj problem. Kod mene se na kraju ispostavilo da je nosač centralne spone imao lufta. Kad je zamenjen, vibracije pri kočenju su prestale.

Da li neko zna koji je uzrok nepodnosljivog skripanja kocnica. Menjao sam skoro prednje diskove i plocice na sva cetiri tocka (uz obradu zadnjih diskova), i od tada mi kocnice skripe ko sasave. Mislim da je u pitanju neki od zadnjih tockova, jer toliko glasno skripi da ne smem da otvaram prozore radi provere koji je tocak u pitanju, jer bi pri tom eksperimentu ostao bez bubne - opne!!!
Inace, kocnice mi (osim sto skripe) rade sasvim normalno, i naravno jace koce nego ranije!!!

Pozdrav i hvala unapred!

Da li neko zna koji je uzrok nepodnosljivog skripanja kocnica. Menjao sam skoro prednje diskove i plocice na sva cetiri tocka (uz obradu zadnjih diskova), i od tada mi kocnice skripe ko sasave. Mislim da je u pitanju neki od zadnjih tockova, jer toliko glasno skripi da ne smem da otvaram prozore radi provere koji je tocak u pitanju, jer bi pri tom eksperimentu ostao bez bubne - opne!!!
Inace, kocnice mi (osim sto skripe) rade sasvim normalno, i naravno jace koce nego ranije!!!

Pozdrav i hvala unapred!
ne razumem ti se ja bash puno u to ali :

los kvalitet diskova / pakni ? :/

Back