Auto - radionica, potraznja delova

На Динкићевом Фиат Пунту Класик појас за везивање након затезања се не враћа у свој првобитни положај већ остаје олабављен. Да ли је велики посао да ја у својој варијанти сам некако тај механизам поправим, јер ове дерикоже из сервиса траже 250 евра.

Pozdrav svima.Imam problem sa svojim autom.U pitanju je Fiat Bravo.Kad vozim auto po grubljem asfaltu čujem "zveckanje" kao nekog lima u prednjem lijevom točku.
Auto sam podizao na dizalicu,luftova na trapu nema nikakvih,sve je utegnuto a to zveckanje se uvjek čuje kad pređem sa ravnijeg asfalta na grublje.Da li se neko susretao sa tim problemom i da li neko ima rješenje za taj problem.

Pozdrav svima.Imam problem sa svojim autom.U pitanju je Fiat Bravo.Kad vozim auto po grubljem asfaltu čujem "zveckanje" kao nekog lima u prednjem lijevom točku.
Auto sam podizao na dizalicu,luftova na trapu nema nikakvih,sve je utegnuto a to zveckanje se uvjek čuje kad pređem sa ravnijeg asfalta na grublje.Da li se neko susretao sa tim problemom i da li neko ima rješenje za taj problem.

Mozda su ti ispali ili se olabavili srafovi koji drze limenu zastitu za diskove,pa ona lupka.To je jedan polukruzni limeni deo sa unutrasnje strane diska,videces ga kad skines tocak.Desava se jako cesto zbog velikih promena temperature na tom delu auta.

Pozdrav ljudi!
Imam Fiat Mareu 1.6 2001.god i nesto bas gusi motor. Kada dam gas iz lera, obrtaji se postepeno dizu umesto da kazaljka skoci kao pre. U voznji se isto kilavo ponasa, ima mozda nekih 60 konja od ukupno 103. Kada recimo u drugoj brzini postepeno dodajem gas kako se obrtaji dizu onda tog gusenja kao i da nema a kada odmah potopim pedalu gasa auto kao da dobije neku knedlu i vuce na pola snage.
Inace i na plinu i na benzinu se isto desava. Pre 5000km je radjena glava motora i karike, novi set zupcastog, pk kajisevi, novi kablovi i svecice i prociscene dizne.
Bio sam kod vise majstora i svi nesto mudruju, svako kaze da je moguce ovo, moguce ono a niko da otkrije tacan uzrok.
Ako imate neko misljenje ili savet sve je dobrodoslo. Hvala u napred!

Imao sam takav problem na Stilu 1,6 16V i ne znam sta sve nije radjeno od novog zupcenja,pa kontrola katalizatora,pa skidanje glave i tako redaljka tri majstora koji su uzupcavali da bi na kraju drugar otisao kod svog starog majstora i ovaj mu uzupcio i auto proradio i rekao da to sto mu svetli greska da je do kompjutera jer na Stilu 1,6 ima problema sa kompom zbog pozicije pored samog motora i veoma se greje i usled toga hoce da mu pucaju lemovi.
Inace samozupcenje je tesko i nije naivno jer ima lufta na lancanicima brgastih osovina koji moraju da se stave u neki polozaj i tek tad stegnu da bi to sve radilo kako treba i da je to prvobitno bilo uradjeno verujem da nista od ostalog nije moralo da se radi.

pozdrav svima!
imam problem/pitanje na pezou 106 1.1 upalila mi se lampica (evo slike):
b9dgdg.jpg

sta bi to znacilo i kako se resava?
hvala unapred

Malo o ozbiljnosti naših internet servisa za polovne delove - pošaljem na pet adresa sajtova u Srbiji (koji prodaju delove za amerikance) pitanje da li imaju branik za Dodge Neon 2004, i niko, ali niko se ne udostoji da mi uopšte odgovori.

Toliko o ozbiljnosti srpskih internet "prodavnica".

A sta mislis dali je iz njihovog ugla gledanja ozbviljnije da si ti uzeo telefon u ruke i okrenuo te prodavnice i odmah saznao cenu?
Vi bi izgleda i cekali danima odgovor koliko vam je hitno da dodjete do dela.:)
Tako meni postavljaju pitanja na mail za kola i ako ja ne odgovorim i nedelju dana oni ne bi slucajno uzeli telefon u ruke i okrenuli da saznaju sta ih interesuje i sto je najgore kad odgovorim posle tih nedelju dana,oni opet pitaju preko mail-a ali nesto drugo i cekaju dok ja ne odgovorim.
Toliko o ozbiljnosti nasih internet kupaca.
U zivotu uvek treba da se pogleda s obe strane situacija pa ce sve biti mnogo jasnije.

Vozis iskljucivo u gradu i zato ti se stvara kondenz.Da vozis i na otvorenom on bi nestao od temperature motora.
Moze biti i do losijeg ulja pa sledeci put nemoj sipati isto nego neko od drgogo proizvodjaca iste gradacije. Pokusaj sa Mobilom ili Castrolom a i ja volim da sipam Motul.

Pozz novi sam ovdije
Mozda mi netko moze tu pomoci ako zna imam par pitanja
naime imam Mercedes e55 amg 1998 godiste I kada sam mijenjao akumulator poslije toga su mi se blokirali prozori I retrovizori kako to resetirati da se vrate u normalu,
drugo auto nece da se vrti iznad 4 000 okretaja stavio sam nove svijecice I mijenjao sam jdenu bobinu koja nije radila sada su sve ok mijerio sam tlak u injektorima je 4 bara dali je to ok ?
HVALA

A sta mislis dali je iz njihovog ugla gledanja ozbviljnije da si ti uzeo telefon u ruke i okrenuo te prodavnice i odmah saznao cenu?
Vi bi izgleda i cekali danima odgovor koliko vam je hitno da dodjete do dela.:)
Tako meni postavljaju pitanja na mail za kola i ako ja ne odgovorim i nedelju dana oni ne bi slucajno uzeli telefon u ruke i okrenuli da saznaju sta ih interesuje i sto je najgore kad odgovorim posle tih nedelju dana,oni opet pitaju preko mail-a ali nesto drugo i cekaju dok ja ne odgovorim.
Toliko o ozbiljnosti nasih internet kupaca.
U zivotu uvek treba da se pogleda s obe strane situacija pa ce sve biti mnogo jasnije.
A za čije babe zdravlje stavljaju onda kontakt formulare i email adrese na internet?
Ako nisi sposoban da odgovoriš na kontakt formular koji si sam svojom voljom ubacio na sopstveni sajt, onda znači da te boli đoka za mušteriju i da ti je organizacija posla loša.

Suština internet trgovine je u prenosu komunikacije sa telefona na internet. Umesto da trošim i moje i tuđe vreme tako što na pet različitih telefona sričem VIN broj preko telefona i OEM parts number, umesto da zovem kad mu možda nije najzgodnije da se javi, ja pošaljem mail na koji može da odgovori jednom prostom rečenicom kada mu se ukaže prilika: "da, imamo taj deo i košta X dinara, pozdrav."

Na taj način je potrošio manje vremena, jer sam veći deo vremena potrošio ja kao kupac da pronađem sve informacije koje su mu potrebne da bi identifikovao deo.

Dakle, nema potrebe da opravdavamo lenjost, nesposobnost i generalni bol u predelu prepona koji mnogi (ne svi!) prodavci u Srbiji imaju. Ovo je 21-vek, i što pre počnemo da ga koristimo, to bolje.

Back