Auto - radionica, potraznja delova

Osusile se i skupile/ispucale i ne rasprsuju dovoljno dobro plin. Kad se auto ugreje, ugraje se i ispraivac i membrane, rasire se, i rasprsuju plin kako treba. Umesto da plin bude u gasovitom stanju, on ulazi u motor u polutecnom i ne moze da upali.

Ок, хвала, сет ловатових мембрана за испаривач није скуп, свега 10€, једино не знам каквог су квалитета па сам оклевао са заменом, иначе су ми мембране старе више од 6 година.

Lovato sekvent nije ispod 500-600 evra, toliko o (ne)kvalitetu Lovata.

Ти говориш о целом плинском уређaју, a јa о испaривaчу и мембрaнaмa у испaривaчу зa уређaј који је вентури.

Инaче сaм мaло читaо о овоме што ме мучи, може дa се деси и дa негде у мировaњу испaривaч добијa плин, пa при стaрту буде пребогaтa смешa.

nisam ni pitao.sta mislis kolika je realna cena za taj posao?

- - - - - - - - - -

Mozda usisna, ne verujem da je izduvna pozicionirana tako debilno, al nije i to neki poso. Kod novijih automobila obicno je drze selne. Nema tu sta da se ispira, namocis krpu ili pucvald u benzin, obrises mesto gde nalaze dihtung i to je to. Kolko ti trazi?

nisam ni pitao.sta mislis kolika je realna cena za taj posao?

Audi A3 2002 1,9 TDI 131ks. Prilikom oduzimanja i davanja gasa /a ne mora biti naglo i odnosi se na sve brzine/, kada je papucica pri vrhu, dolazi do nepodnosljivog cimanja/secanja/ne znam kako bih bolje opisao. Automehanicari su posumljali da se radi o nosacima motora, pa sam najpre 2, a zatim i treci promenio ali time problem nije resen. Da li je neko imao slican problem i na koji ga je nacin resio? Hvala unapred.

Šta kaže dijagnostika? Po opisu sumnjam na pedalu gasa, ako je drive by wire pedala . . .

- - - - - - - - - -

Audi A3 2002 1,9 TDI 131ks. Prilikom oduzimanja i davanja gasa /a ne mora biti naglo i odnosi se na sve brzine/, kada je papucica pri vrhu, dolazi do nepodnosljivog cimanja/secanja/ne znam kako bih bolje opisao. Automehanicari su posumljali da se radi o nosacima motora, pa sam najpre 2, a zatim i treci promenio ali time problem nije resen. Da li je neko imao slican problem i na koji ga je nacin resio? Hvala unapred.

Šta kaže dijagnostika? Po opisu problema, sumnjam na pedalu gasa, ako je drive by wire pedala . . .

upalila mi se dnas lampica od air bega.Da li smem da izvucem skroz dzek ispod sedista i da ga pnovo cratim jel ne reaguje lampica na drmusanje kablova

Air bag je life saving equipment i ne popravlja se drmusanjem nijednog dela svog sistema, već samo dijagnostikom, popravkom oštećene / pokvarene komponente i čišćenjem koda greške.
pošto služi za spašavanje glave, gašenje lapice je omogućeno samo servisnom osoblju ili entuziastima koji poseduju dijagnostiku . . .

Pa sad ne bih bas rekao da je tako jer imao sam x Renault vozila gde svetli lamica za air bag i jednostavnim raskopcavanjem i greska se sam brisala od sebe.
Cak sam u jednom nasao mali srafcigercic koji je bas bio pogodan za raskacivanje dzeka bega a stajao je kod vozackog sedista bas kraj tog dzeka i posto je svetlela greska ja ga raskacio i ponovo spojio i greska se ugasila.
To zavisi od modela do modela tj brenda gde neki ne moraju da se kace ukoliko komp shvati da je sve u redu i sam ugasi gresku.

Pa sad ne bih bas rekao da je tako jer imao sam x Renault vozila gde svetli lamica za air bag i jednostavnim raskopcavanjem i greska se sam brisala od sebe.
Cak sam u jednom nasao mali srafcigercic koji je bas bio pogodan za raskacivanje dzeka bega a stajao je kod vozackog sedista bas kraj tog dzeka i posto je svetlela greska ja ga raskacio i ponovo spojio i greska se ugasila.
To zavisi od modela do modela tj brenda gde neki ne moraju da se kace ukoliko komp shvati da je sve u redu i sam ugasi gresku.

Dule ti si u pravu jer ja sam to isto uradio i greška je nesta.

Back