Auto - radionica, potraznja delova

oseti se lepo, pogotovo kod dizela, ali ako je sve na autu ispravno, ja sad planiram da cipnem mog mondea, krajnje ubrzanje nesto vrlo malo, ali je auto dosta zivahniji i nemozes da ga vozis normalno, sa tim proporcijalno poraste portsonja, potrosnja spada ako polako vozis, koliko ima tvoj konja motor sada, da ti preporucim pravu firmu koja ce da uradis, ima dosta prevaranata, kako kaze post iznad, ja sam se bas dosta raspitivao, nema na koja vrata nisam pitao :mrgreen:

Imao sam pasata dizela 19 tdi od 131 ks,cipovan na 150 ks.Auto je isao kao nenormalan,gume zaskripe i u drugoj brzini bez problema.Ali,,tesko se vozi normalno,jednostavno trazi da mu dodas gas,a potrosnja kad ga nagazis....10 litara dizela potrosi onako opusteno.
Postoji jedna fora sa ugradnjom vodonika,koji u usisoj grani poboljsava smesu,ali o tome cu otvoriti temu da cujem misljenja.

Imam gore navedeno vozilo, i imam problem: ujutro jakok tesko upali i kad je hladno, preko dana hoce da upali, ali i isto teze, tj. duze vergla.
Danas je ujutro upalio iz prve, medjutim, kasnije vruc nije mogao da upali. Bio sam na dijagnostici i nisu utvrdili nista!
Takodje, motor dok je hladan radi dosta nemirno. Sipao sam gorivo sa MOL pumpe, sipao sam aditiv za ciscenje dizni, promenio sam filter za gorivo, medjutim nista ne pomaze.
Da li je neko imao slican problem i da li moze da mi pomogne? (grejaci su mi ispravni, posto me to svi prvo pitaju...)

Unapred se zahvaljujem svima!!!

Inace je do sad po ledu palio kao mina, ne znam koji mu je k... ne znam da li da proveravam dizne?
Inace ide ko vetar, znaci u voznji nema mane

Ako nece da upali na -20 ili je dizel bez aditiva, ili je slaba kompresija
ali ako nece vruc da upali onda je u pitanju neki kvar, moras da odes u neki ovlasceni servis na dijagnostiku....
pozdrav i javi sta si uradio

Pa znas kako,kod tog Dci motora hoce da ode pumpa i mozda joj je slabiji pritisak nego sto treba.Treba proveriti dali je pritisak dobar i naravno dizne jer to je velika mana ovog motora koji i ja vozim u svom autu jedino sto je moj onaj jaci sa 82 ks a tvoj je sa 65 ks koji se proslavio sa tom Delphi pumpom i diznama.Ja sam sebi ostavio auto sa tim motorom samo zato sto je malo presao a ja predjem godisnje 3-4k km mada ako mogu da primetim da s obzirom da malo trosi ja sam nagurao vec 2k za dva meseca.:)

Drugari, resio sam problem! U pitanju je bila jedna dizna! Mada sam remontovao 2, za svaki slucaj da mi se ne desava opet (2 sam remontovao vec ranije).

izgleda da je bilo lose gorivo, posto ventili dizna kao da su zardjali....

Pre provere dizni sam provravao i taj ragulator pritiska (regulator pritiska u vodu) i ocistio ga, ali nisam resio problem.

Sad pali ko mina, kako je i ranije palio, sve je u redu ( da ga ne ureknem, posto me bas krenulo )...

Hvala svima sto ste izdvojili vreme i potrudili se da mi pomognete!

Sipam uvek elfovo polusintetiku, mislim da je 15 / 30. Meni je posle lose palio i kad je vruc, tj. nije hteo
Prvu diznu sam platio 120 e, samo ventil, drugu ventili i ulozak 150, to je bilo pre jedno skoro godinu dana.

Juce sam platio 180e za 2 dizne, samo ventile, znaci 90e po dizni.

Back