Auto - radionica, potraznja delova

Treba mi pomoc, slabo se razumem u felne i kombinovanje.
Auto je Citroen Xsara `98. VTS 1.8 16v, na njemu su gume 195/55 R15, felne sa 4rupe, kolko sam naso to je 4x108?
Hoce da stavi gume 185/65 R14. Moze li jos neka kombinacija guma i za koliko mogu da se nadju celicne felne R14 4x108 [valjda je ta dimenzija]
Svakako da se moze odraditi ta kombinacija jedino sto ces imati balonke gume naspram stari ali ce biti udobnije.
Sto se tice felni ja ih imam od Peugeot-a 206 4 x 108 u top stanju bez korozije i u prvoj boji,nisu krive ni cukane a dajem ih za 60 eura sve 4.Mozda ih negde i nadjes litl jeftinije ali ovakvo stanje ce se jako tesko naci.:)

Ma mogu i od Forda, Audi 80... Ja sam 4kom za Mazdu6, u dobrom stanju, dao za 30e, ce se nadje valjda jos jedna budala da ih da za te pare :lol:

Svakako da se moze odraditi ta kombinacija jedino sto ces imati balonke gume naspram stari ali ce biti udobnije.
Sto se tice felni ja ih imam od Peugeot-a 206 4 x 108 u top stanju bez korozije i u prvoj boji,nisu krive ni cukane a dajem ih za 60 eura sve 4.Mozda ih negde i nadjes litl jeftinije ali ovakvo stanje ce se jako tesko naci.:)

Ako ti placas PTT
icon_biggrin.gif

Ja imam jedan Topla 45Ah za rezervu (zimus kad su bili oni minusi mi je zlata vredeo), al sta znam. I ja mislim da je sve to isto, zato sam letos uzeo Blek Hors - dve godine garancije i servisa ima svuda.
Exide znam da svi hvale.

Negde smo pricali o prenosnim odnosima, uglavnom juce sam se vozio u Golfu I Cabriolet 1.8 koji u drugoj na 2000 obrtaja ide 50 :eek: Toliko dugacak prenos jos nisam video.

Имам једно питање.
Возим кадета сузу старог 26 година, већ 15 година је код мене и емотивно сам се везао за њега, углавном све што треба да се ради око њега радим сам.
На мотору нисам имао неке интервенције, осим замене брегасте осовине, клацкалица и хидроподизача.
Мењао сам му мотор вентилатора, мотор брисача, електропокретач...

Е сад, једино што нисам нити мењао нити дирао јесте алтернатор, недавно сам променио само каиш.

Требало би на лето да идем на дужи пут, па не бих желео да ми алтернатор приреди неко изненађење.

Да ли алтернатору треба заменити четкице, или га бар отворити и видети у каквом су стању после толико времена? Мислим чисто онако превентивно?

Mislio si Pero da je raspon rupa 108 a ne centralna jel tako?:D
Centralna je problem jer i ja imam od Forda te 15" x 6J al ET je 49,5 i odgovara na Focus a kod Xsare je pitanje koji je ET i precnik centralne rupe.Pretpostavljam da je isti kao kod Peugeot-a jer su ista korporacija i mnogo zajednickih delova imaju a imam i te felne od Pezo-a 206 14".

Pozdrav ljudi,da vas pitam nesto........ jedno dve nedelje nisam vozio kola na duze relacije, nego samo po gradu, a mesec - dva ga nisam vozio vecom brzinom od 90-100... i u petak sam se vracao iz bg autoputem i gurao sam ga do nekih 140... i sad se nesto tripujem kao da se cuje glasnije motor... normalno ide, zvuk je isti ali kao da je malo glasniji....i brat je skontao... sta sam mogao zeznuti?

verujem da je vecini poznato da se ne razumem mnogo u kola, znam da ga vozim i oteram do majstora kad treba, yebiga, jedno leto cu da se posvetim skupljanju bitnih informacija kad je u pitanju opste poznavanje rada i odrzavanja automobila :rumenko:

Pozdrav ljudi,da vas pitam nesto........ jedno dve nedelje nisam vozio kola na duze relacije, nego samo po gradu, a mesec - dva ga nisam vozio vecom brzinom od 90-100... i u petak sam se vracao iz bg autoputem i gurao sam ga do nekih 140... i sad se nesto tripujem kao da se cuje glasnije motor... normalno ide, zvuk je isti ali kao da je malo glasniji....i brat je skontao... sta sam mogao zeznuti?

verujem da je vecini poznato da se ne razumem mnogo u kola, znam da ga vozim i oteram do majstora kad treba, yebiga, jedno leto cu da se posvetim skupljanju bitnih informacija kad je u pitanju opste poznavanje rada i odrzavanja automobila :rumenko:

Produvao ti auspuh :)

Back