Auto - radionica, potraznja delova

da, menjač ne vredi gledati sa slike jer ne vidiš šta se tu sve zajedno pomera. a kada uzmeš model toga, odnosno pravi menjač samo bez kućišta da drndaš, onda vidiš sve. ovako kad vidiš sve te zupčanike, ne vidiš šumu od drveća...a ustvari genijalno jednostavno. ja sam njakao pa mi je jasno, inače pre nego što jesam, nije mi bilo skroz jasno, 1600 slika da mi pokažeš. kolko ja odavde vidim, na ovoj sličici je već ubačen u rikverc.
da, zapravo ja nisam čuo za slučaj da nije rikverc brzina sa najvećim Nm. To je verovatno posledica toga što tu ima još jedan zupčanik, jedan više nego za ostale prenose. znam za taj filing sa uzbrdicom, on je posledica toga da više nisi zavaljen u sedište već si gurnut na napred, pa su ti svi "senzori" malo pobrkani. a motoru je lakše da to istera, još što mu težište pritiska pogonske točkove više. Al ono što meni nije jasno je zašto svaki auto kad ide u rikverc pušta taj neki zvuk kao ne znam... mikser? :D nije mi logično da sav taj zvuk dolazi samo zbog tog jednog zupčanika?!

Poslednja izmena:
Nije Dajc iskljucivo vojni model :) A tu sam te ipak zeznuo u smislu da sam se jos pre polaska u skolu vozio u svemu od Pinza preko Dajca i Sestaka do amfibije :)
znam, ima ih i zidarskih žutih :D a u vojsci ih gotovo nema više, nego ja sam na tim čačkao pa zato.
U pincu se nisam vozio, to je za šonje iz saniteta :lol:
ja sam u tamovima 110 i 150, lr defenderu, bvp, i amfibiji a zamalo da se ogrebem i da je plovim al neka ženka razvodnik što je kao vozila mi nije dala. ženama ne treba davati da voze amfibije, dešavalo se isto kao i kad vozi automobil. kad dotakne(udari :lol: ) podlogu i sad treba da prebaci na gusenice, to se događa sa neviđenim cimanjem, vrištanjem svih motora i krljanjem u menjaču :lol:
šta je šestak?

znam, ima ih i zidarskih žutih :D a u vojsci ih gotovo nema više, nego ja sam na tim čačkao pa zato.
U pincu se nisam vozio, to je za šonje iz saniteta :lol:
ja sam u tamovima 110 i 150, lr defenderu, bvp, i amfibiji a zamalo da se ogrebem i da je plovim al neka ženka razvodnik što je kao vozila mi nije dala. ženama ne treba davati da voze amfibije, dešavalo se isto kao i kad vozi automobil. kad dotakne(udari :lol: ) podlogu i sad treba da prebaci na gusenice, to se događa sa neviđenim cimanjem, vrištanjem svih motora i krljanjem u menjaču :lol:
šta je šestak?
Što bi ja volela da vozim Amfibiju :manikir: a i bagerčić mi je davnašnja želja :sanke: Ni ja da mogu da vozim amfibiju ne bi nikom dala da je vozi, samo bi je ja uništavala i kvarila :zelenko3:

šta je šestak?

t-26.jpg

konačno sam odlučio kako ću rešiti problem sa slabim rikverc svetlima. umesto što imam nameru da se ebavam sa onim načičkanim led sijalicama, ugradiću druga svetla. Pošto sam odustao od ugradnje dnevnih svetala(zbog atesta, iako nikoga nisu dirali, mene eto baš bi), ugradiću ustvari dnevna svetla ali nazad, i vezati ih na rikverAc. A možda i pustim poseban prekidač u kabinu, videću... Ideja je stigla naravno u kuhinji gde mi stoje MR16 sijalice na 12V. stavim dve te nazad u branik, i rešen problem.

Danas sam opet jebbao sve po spisku drzavi Srbiji i generalno Srbiji.

Napravili su registracionu nalepnicu da ne mozes da je skines, a da ti ne ostanu govna na staklu. Idioti srpski. Znam za foru sa medicinskim benzinom, ali njega nigde nisam nasao. Rekao mi drugar da dodjem kod njega u perionicu da ima neko sredstvo koje skida sve te ostatke. Kad covek bas mora za sve da se jebbe u ovoj smrdljivoj izdrkanoj drzavi.

A one austrijske vinjete za autoputeve se skidaju bez problema, ostane malo lepka i skines uz malo truda.

Danas sam opet jebbao sve po spisku drzavi Srbiji i generalno Srbiji.

Napravili su registracionu nalepnicu da ne mozes da je skines, a da ti ne ostanu govna na staklu. Idioti srpski. Znam za foru sa medicinskim benzinom, ali njega nigde nisam nasao. Rekao mi drugar da dodjem kod njega u perionicu da ima neko sredstvo koje skida sve te ostatke. Kad covek bas mora za sve da se jebbe u ovoj smrdljivoj izdrkanoj drzavi.

A one austrijske vinjete za autoputeve se skidaju bez problema, ostane malo lepka i skines uz malo truda.
Takve su i ove crnogorske ..skine se samo providna plastika a sve ostalo ostane na sofersajbnu :D
i onda treba da se guli pola sata mamu im lopovsku

Back