Auto - radionica, potraznja delova

Pozdrav svim ljubiteljima ovog foruma i stvarno bi bio mnogo zahvalan cak ne bezim ni od placanja ako ovde stvarno neko moze da resi problem,mada....
Radi se o automobilu Golf 2 1.3i,naravno auto je u odlicnom stanju sto me obavezuje da ga odrzavam jer je retka pojava.Problem je poceo pre par godina ali se kako mi se cini stalno pogorsava a problem je u njegovom ler gasu kada se upali ujutru.Upali normalno medjutim radi par sekundi i ugasi se,onda ga ja upalim a radi kao da ima jedan cilindar,trese se i ako je hladnije napolju on se opet ugasi i tako par puta.Ono sto je bitno mora da radi bar pet sest minuta u leru da bi mogao da krenem i da normalno prima gas i jos nesto a to je da se to desava samo kad je hladno tj kad krene ovo vreme,leti nemam tih problema pa samim ti i moram da ga popravljam zimi.Kad se zagreje sve je perfektno i ler gas radi normalno.
E sad bio sam kod dosta majstora i svi kao nesto gledaju uzimaju kes a niko ne moze da pomogne mom ljubimcu.Auto se inace redovno odrzava,tako da ne dolazi u sumnju neki filter,dizne ili neki kablovi tj svecice,to je sve uradjeno i uglavnom novo.Voleo bi ako je neko imao slicna iskustva ili zna nekog majstora u ovoj zemlji koji moze ovo da resi ipak je to samo Golf 2.Auto nema gas.

Ako ima vakum creva, proveri njih, posebno ona tanka plasticna, mislim da je crveno za ler gas.

Poslednja izmena:
Pa trebaju navodno karike da se rade i još nešto. A taj majstor mi je radio neke prepravke na motoru pre dve godine, i verovatno je malo skeptičan. Kaže ,,ko zna kakav je unutra", bolje da se stavi od benzinca". E sad, pošto ta investicija nije nimalo jeftina, zanima me da li je bolje da odradim šta ima na mototu ili da menjam dizel. Inače taj majstor već odavno forsira da ubacimo benzinca, nemam pojma zašto.
Dogovorila sam se sa tatom da za sada zamenimo grejače, pa ako se problem reguliše, nećemo dirati ništa

Motor, po meni, nije baš ,,kao čaša" ali nije ni toliko loš.

Imam pola 2004 god i zeza me zadnje desno stop svetlo, nekad radi ,nekad nece. NE zanm u cemu je problem. Molim za savet
zavisi...
ali verovatno je kontakt do sijalice, probaj da u gepeku iskopaš kabl koji ide do te svetlosne grupe i tu ga isključi i pregledaj ima li nekih vidnih oštećenja, malo pročisti sve to, sijalicu izvadi očisti i nju i ležište pa vrati...

Pa trebaju navodno karike da se rade i još nešto. A taj majstor mi je radio neke prepravke na motoru pre dve godine, i verovatno je malo skeptičan. Kaže ,,ko zna kakav je unutra", bolje da se stavi od benzinca". E sad, pošto ta investicija nije nimalo jeftina, zanima me da li je bolje da odradim šta ima na mototu ili da menjam dizel. Inače taj majstor već odavno forsira da ubacimo benzinca, nemam pojma zašto.
Dogovorila sam se sa tatom da za sada zamenimo grejače, pa ako se problem reguliše, nećemo dirati ništa

A koji je problem,zasto mjenjate grijace,nece da pali sta?

Djika,meni ovo zvuci kao vjerovali ili ne.
Ako motor pali,ide,ne pravi dimnu zavjesu iza sebe,sto bi ga dirali.

Jel` taj majstor ima benzinski motor za tebe?

Napisala si da motor i nije toliko los.

Tjeraj to dok ide,sta se cimas bezveze.

A u cemu je problem?

Automatska klima-puno dugmica i sljastila za pacenike
Manuelna klima-upalis ventilator i stisnes AC-milina jedna
Ko drobi kako na automatskoj klimi zna kolika je temperatura nema pojma sa zivotom jer samo u kolima visoke klase tipa Mercedes S moze da se postigne ono sto pise na displeju dok je kod ovih malih to samo dobar popusaj.
Ko kaze da mu je hladno na manuelnoj klimi i da zato ne valja glup je ko globus jer ne zna da jednostavnim okretanjem tockica za temperaturu podize temperaturu.
Prosto i jednostavno objasnjenje ali i veoma realno.:D

Automatska klima-puno dugmica i sljastila za pacenike
Manuelna klima-upalis ventilator i stisnes AC-milina jedna
Ko drobi kako na automatskoj klimi zna kolika je temperatura nema pojma sa zivotom jer samo u kolima visoke klase tipa Mercedes S moze da se postigne ono sto pise na displeju dok je kod ovih malih to samo dobar popusaj.
Ko kaze da mu je hladno na manuelnoj klimi i da zato ne valja glup je ko globus jer ne zna da jednostavnim okretanjem tockica za temperaturu podize temperaturu.
Prosto i jednostavno objasnjenje ali i veoma realno.:D

Manuelna klima bolje hladi od automatske, a nikakve razlike nema, pa da se sad kaze da je jedna od te dve bolja jer isto vrse posao.

Kod mene je prodavac auta koji sam kupio napisao da je manualna klima, ali imam mod AUTO, koji kad ukljucim onda je dovoljno da odaberem samo temperaturu i klima se upali, a onda ona i greje i hladi, u zavisnosti od toga sta je potrebno da bi se postigla zeljena temperatura. Zar nije to, onda, ipak automatska klima? Nije da mi nesto znaci, vazno je da radi, ali po Duletovom objasnjenju ispada da je moja automatska?

Back