Auto - radionica, potraznja delova

Super lepak nije dobar za to jer je krt i puca kad se osusi.
Najbolji lepak za takve stvari je Tigar iliti Tigrokol koji je zute boje i veoma elastican a drzi odlicno. Ja sam tako zalepio rucicu menjaca na par automobila i dan danas drze.
Inace rucicu menjaca za Reno imas da kupis u Temerinskoj ulici kod Banjca po ceni od,ako se dobro secam,600 dinara!

Na parkingu mi je neko napravio kukom za vucu procep na braniku.
Kako bi ovo moglo da se sredi? Ideje?

P9300074.jpg

Prilozi

• P9300073.jpg
    P9300073.jpg
    32,5 KB · Pregleda: 18
Americki Focus (ZX-3) ima motor kao u ogledalu u odnosu na evropski, i nista ne pase, tako da begaj od toga :lol:

Znaci bas se razlikuju, a? Pretpostavio sam da nisu bas isti...Pa, dobro, kakav je ovaj evropski, da ne kazem nemacki? Gledam na netu, iako svi pljuju po Fordu, ipak ovi evropski po engleskim statistikama ispadose prilicno pouzdana vozila. Bas sam gledao statistiku o Fokusu i iznenadio se. Sad, koliko je verovati nekim tamo statistikama, svako to voli da pise u poslednje vreme...

Jeli, kako te sluzi taj Fokus? Ima li nekih izrazenih mana? Gledam po oglasima, ima ih puno, a simpatican mi auto. Koji motor je kod tebe? Verovatno 2.0, s obzirom da si tu gde jesi :)

Za godinu i po dana i 20 hiljada milja nikakav problem sa fokusom. Osim te rupe na braniku. Mada ,automehinacar koji mi ga je prodao je preporucio da kad predje 60 hiljada milja da ga prodam tako da imam da ga vozim jos 10 hiljada i onda kupujem novu hondu fit, valjda je to najracionalniji izbor

Ne razumem, zasto bas kad predje 60 hiljada? Jel to govorio o tvom autu ili tako preporucuje za bilo koji Fokus?

A sto se tice Honde Fit / Jazz, odlican je auto, ne bi trebalo da imas sa njim problema duze vreme, narocito ako ga kupujes novog i niko ga nije akao pre tebe. A jel primetno veca investicija kod vas tamo Civic umesto Fita? Znam da je redovno odrzavanje, bar u Evropi, pa i kod nas, otprilike isto za Fit i Civic. Cak su kod nas neki delovi skuplji za Jazz, na primer lezaj tocka, ramena, spone, tako neke stvari, a Civic je ipak klasa vise.

To sto on ima duplu klimu ne mora da znaci da ima webasto grejanje. Trebalo bi da ima posebne komande za paljenje jer webasto radi na dizel a gde se nalazi to ces naci samo u njegovoj knjizici jer,koliko ja znam,ovde nema niko Sharana.Najbolje da odes u ovlasceni servis ili salon pa da tamo pitas.

Pozdrav svim ljubiteljima ovog foruma i stvarno bi bio mnogo zahvalan cak ne bezim ni od placanja ako ovde stvarno neko moze da resi problem,mada....
Radi se o automobilu Golf 2 1.3i,naravno auto je u odlicnom stanju sto me obavezuje da ga odrzavam jer je retka pojava.Problem je poceo pre par godina ali se kako mi se cini stalno pogorsava a problem je u njegovom ler gasu kada se upali ujutru.Upali normalno medjutim radi par sekundi i ugasi se,onda ga ja upalim a radi kao da ima jedan cilindar,trese se i ako je hladnije napolju on se opet ugasi i tako par puta.Ono sto je bitno mora da radi bar pet sest minuta u leru da bi mogao da krenem i da normalno prima gas i jos nesto a to je da se to desava samo kad je hladno tj kad krene ovo vreme,leti nemam tih problema pa samim ti i moram da ga popravljam zimi.Kad se zagreje sve je perfektno i ler gas radi normalno.
E sad bio sam kod dosta majstora i svi kao nesto gledaju uzimaju kes a niko ne moze da pomogne mom ljubimcu.Auto se inace redovno odrzava,tako da ne dolazi u sumnju neki filter,dizne ili neki kablovi tj svecice,to je sve uradjeno i uglavnom novo.Voleo bi ako je neko imao slicna iskustva ili zna nekog majstora u ovoj zemlji koji moze ovo da resi ipak je to samo Golf 2.Auto nema gas.

Back