AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

U inostranstvu se kola odrzavaju u ovlascenim servisima dok su pod garancijom, posle se svako snalazi, ko zna oko kola sam promeni ulje i filtere, neki idu kod prijatelja, ima ih koji placaju sto jeftiniji servis tipa my car, oni inace prodaju gume za kola a onako usput obave servis, naravno ima mnogo njih sto i dalje odlaze kod ovlascenih servisera. Dosta je saroliko, neko hoce da odrzava auto druge je bas briga.

Izgleda da ti samo piskaras kako si bio u inostranstvu dok pojma nemas kako se tamo kola odrzavaju i koje sve provere na tehnickim pregledima treba da prodju da bi se mogla registrovati.
Tamo se ide uglavnom u ovlasceni servis za koji i sam kazes da je jeftiniji od nekog levog servisa u garazi i tamo se stavljaju originalni delovi tako da mani se supljih i neproverenih prica bez i jednog argumenta.
Za razliku od tebe sam i pre 15 godina vozio na tehnički pregled gde je OBAVEZAN EKO TEST i sada ovde slušam tvoje trabunjarije i pametovanja.

U inostranstvu se kola odrzavaju u ovlascenim servisima dok su pod garancijom, posle se svako snalazi, ko zna oko kola sam promeni ulje i filtere, neki idu kod prijatelja, ima ih koji placaju sto jeftiniji servis tipa my car, oni inace prodaju gume za kola a onako usput obave servis, naravno ima mnogo njih sto i dalje odlaze kod ovlascenih servisera. Dosta je saroliko, neko hoce da odrzava auto druge je bas briga.
Da vidiš u italiji kako održavaju automobile to nigde na svetu nisam video. Jedva izdrže garanciju plačući čak i prekinu garanciju i onda samo dosipaju ulje dok se auto ne raspadne i završi na otpadu odakle ovi naši ganferi kupuju i uvoze u Srbiju, peru SONOM kiselinom jer tamo u italiji automobil nikada nije opran tokom svog radnog veka! Poliraju, stavljaju fiksne zamajce, seku katalizatore, štampaju servisne knjižice i prodaju kao NOV, NOV, NOV sa tek urađenim velikim servisom!

Ja da se pitam zabranio bih bilo kakav uvoz krševa iz italije.

Pa kad me vec vuces za jezik ajmo ponovo da vidimo te italijanske krseve koje sam imao i koje sam prodavao.Bikvalno neki su samo oprani i ni polirani nisu a unutra su samo usisani. A ti i dalje pretpostavljaj i lazi narod na forumu.
1.jpg
DSC00339.jpg

A ovako izgledaju kada stignu kod nas:
http://www.giustoexport.com/fiat/fiat-bravo-1-9mj

CE5E9967-64AA-452F-93EF-A2A6B6720A58.jpeg

Inače meni je fascinantno pored svog čemera i jada siromaštva da će Srbin pre da kupi neki uglancan krš od preprodavca uz MASNU priču nego da uzme auto od nekog vlasnika koji je održavao auto. Zato nam i jeste ZLATNO doba.
Dovoljno je da opereš dobro auto, naprskaš sprejom i telefon kreće da se usijava.

Poslednja izmena:
Pa svi su takvi sve ti obeća i priča samo da dođeš na plac i onda nema ništa ili postaje drzak i bezobrazan. Drugar je pre izvesnog vremena išao da gleda neki automobil na plac, u opisu sve regularno, servisna knjižica, računi a kada je zatražio to na uvid - sve se kao zaturilo i ne može da nađe ali kada nađe daće mu sigurno majkemi! Čak je i kilometraža bila mnogo veća nego što je pisalo u oglasu! Zato sam ja da se uvede obavezna garancija na polovnjake iz uvoza koji se prodaju na placu. Ko nema garanciju ili je nedaje znaš odmah da je prevarant!

Koliko ti uopste imas godina?
Predstavljas se kao neki starac i znalac a ovde prosipas takve gluposti da je to za medalju.
Ako imas godina kako do sad nisi shvatio da ljudi se jednostavno takmice ko ce jeftinije da kupi?
Danas je IN da kupis jeftino pa makar se raspadalo.
A kacio sam ti do sad ko zna koliko slika iz inostranstva od mojih kola i videlo se da su i tamo bila lepa kola pa nisi za shodno nasao da kazes da ima izuzetaka i da neko to radi i posteno. Al kad bas hoces evo ti jednog primera iako tema nema veze sa tim nego je o DPF-u.
1.JPG
3.JPG

Tužan kraj romantične avanture posle 3 godine :sad2:

Auto u dobrom stanju. pali na pola kljuca.
nije udaran.
ima sitnih ostecenja od parkinga i gradske voznje.
registrovan do 02.2022. na mene se vodi, vlasnik 3 godine.
uz auto 4 aluminijumske felne 17 sa letnjim matador perfektnim gumama. sa sarom za jos 3,4 sezone.
akumulator exide u garanciji
ima dobru opremu, zavesice na zadnjim prozorima, grejaci sedista, zadnji fabricki p. senzori, led svetla prstenove, tempomat, idrive ekran, aux, automatsku dvozonsku klimu koja dobro hladi.
Od mana, automobil nema dpf filter, nije ga imao ni kad je uvezen. skinut pre kupovine u srbiji.
od ulaganja na autu potrebno srediti grejace. u sustini i ne moraju, palio i na -20, ali nemirno radi na prvo paljenje kad je hladno
zamajac poceo da se cuje pri stiskanju kvacila, za zamenu. ne lupa ne zvoni pri gasenju i voznji.
smesa goriva nije dobra, uzrok ili map senzor ili sonda. sve su to reci majstora, nisam isao dalje sa proverama, jer ne zelim da ulazem u njega.
za 3 godine nikad me nije ostavio na putu, nikad zakazao sa paljenjem ili slicno. auto se i dalje vozi svaki dan, i vozice se do prodaje. U oglas sam napisao sve kako jeste i ne krijem nista.
cena nije fiksna ali ne zelim ni da ga poklonim.
https://www.polovniautomobili.com/a...320-e91-reg?ref=search-normal&position_ref=25
88fb993d7a7a-1920x1080.jpg
Šta mislite jel mu ne gine otpad? Kada se sve sabere, nikad udaran (hauba menjana loše ofarbana čim ima tačkice) plivajućizamajac pred smrt, ne rade grejači, nema dp filter, nepravilno sagorevanje itd.

Na raavno da mu ne gine otpad jer tamo ce da kupi polovan DPF i da ga stavi na auto.
A koliki si strucnjak pokazuje cinjenica da su te tackice na haubi od kamencica koji ostete lak jer se auto vozio brzo na autoputu i da hauba nije farbana.
Grejace zameniti sto je oko 4000-5000 dinara i eventualno taj neki senzor.
Ulaganje od 100-150€ pa neka je i 200€ a ti spominjes otpad?
Bravo.

Back