AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Za polovan plinski uredjaj ovaj "pametnjakovic" odbija od auta cifru novog uredjaja,za felne odbija 500€?
Pa koje to felne kostaju toliko i kako mozes da nesto sto vredi 200€ procenis da vredi 500?
I jos se tesi kako je dobro prosao a ulozio u auto 1500€?
2 mala servisa ,1 veliki,4 nove continental gume 18",dve registracije,novi diskovi i plocice,svecice,od riknjavanja sam imao desnu poluosovinu i bobinu,jesmo se u tvom mozgu priblizili 1500€,jesmo i to su normalna ulaganja i za nov auto koji predje 25000,a ti znamo da prelazis godisnje 2000,da nisam dobio taj ugradjen plin morao bih na 3000€ placen auto da dodam 500€ e to je ta racunica,aj ti sad opet digitron u ruke pa izmisli negde gde ces da me zajebes izmisljotinama,a felne ti necu slikati,150€ je jedna i svi me vuku za rukav da im prodam

Poslednja izmena od moderatora:
Sto se tice auta ti bi platio auto sa plinom 2500-2700 bez plina ako nisi znao a ne 3000 kao sto si ti platio i onda ,pored toga sto se vidi da pojma nemas o cenama automobila sa i bez plina, bi ugradio plin za 500.
Znaci da je bolje uzeti cistog benzinca jer su 90% sanse vece da je taj auto manje km presao i da mu se tek onda ugradi plin na koji ces imati garanciju dve godine i koji ce da te sluzi odlicno jer je nov i jeftin za odrzavanje jednog dana a imas za njega majstora gde hoces jer svi imaju dijagnostiku. Kapito?
Daj da vidimo te felne za 500€ pa da vise shvatimo o cemu se radi. Naime i ja sam prodao jedan set tockova za 500€ ali se radi o modelu koji kosta mnogo vise.

Sto se tice auta ti bi platio auto sa plinom 2500-2700 bez plina ako nisi znao a ne 3000 kao sto si ti platio i onda ,pored toga sto se vidi da pojma nemas o cenama automobila sa i bez plina, bi ugradio plin za 500.
Znaci da je bolje uzeti cistog benzinca jer su 90% sanse vece da je taj auto manje km presao i da mu se tek onda ugradi plin na koji ces imati garanciju dve godine i koji ce da te sluzi odlicno jer je nov i jeftin za odrzavanje jednog dana a imas za njega majstora gde hoces jer svi imaju dijagnostiku. Kapito?
Daj da vidimo te felne za 500€ pa da vise shvatimo o cemu se radi. Naime i ja sam prodao jedan set tockova za 500€ ali se radi o modelu koji kosta mnogo vise.
Godinu dana sam pratio taj auto i 5x ti ponovih od 2000 do 4000€ su bili,e neces biti u pravu jer su i bez njega isto toliko kostali kao i 1,9 i 2,0

Ma nije brt ako ima plin i novi tehnički uz istu km mora biti skuplji,.. Ne moze drugscije da ga ebes.. Jedino kod plina može biti da nema tehnički i da ima problema tj ulaganja pa da je jeftiniji jer su popravke paprene a tegnički ne može da prode jer kad je plin kopaju sve živo .. Uglavnom cena ugradnje u Nemačkoj je sigirno bar 3x skuplja nego u Srbiji...

Samo ti misli sta hoces al sto se tice toga sta koliko vredi od kola tu mozes da se frljas koliko hoces i za 20 zivota neces moci da mi pridjes. Pa valjda ja od toga zivim 17 godina i znam koliko sta vredi a onda ces ti da me poducis a imao si 3 auta u zivotu.
Smesno za medalju.
Daj sliku felni pa da vidimo sta to tebi vredi 500€.

Ma nije brt ako ima plin i novi tehnički uz istu km mora biti skuplji,.. Ne moze drugscije da ga ebes.. Jedino kod plina može biti da nema tehnički i da ima problema tj ulaganja pa da je jeftiniji jer su popravke paprene a tegnički ne može da prode jer kad je plin kopaju sve živo .. Uglavnom cena ugradnje u Nemačkoj je sigirno bar 3x skuplja nego u Srbiji...
To se podrazumeva da je sve 3x skuplje,ja sam na poklon dobio atest na 5 godina,i koju km prelazim mogu posle tog isteka auto da poklonim koliko cu ustedeti na potrosnji

Gde ti vidis da se ja hvalim?
Imas pogled na svet kao zaostali gedza iz neke selendre tipa vukojebina.
Nista ti na poklon nisi dobio i sve je uracunato bilo u cenu.
Ako si toliko glup da to ne shvatas onda sta cemo ti mi ovde na forumu reci osim.....:rotf:
A felne nikako da okacis? Meni pricas kako ne odgovaram na "nepostojeca" pitanja a vidi malog kako se bahati.
Znas ako ja "navodno" ne odgovaram a sta ti onda radis?
O izvrtanju reci da ne pisem jer upravo ti si taj koji ne moze da shvati i koji izvrce reci. Dovoljno je da procitas sta si pisao poslednje dve strane pa ces shvatiti.
Avaj,kome ja to pisem! :roll:
Juce drugar salje poruku na mesenger i hoce da ugradi plin u SuperB 1,4TFSI. Dobio je ponudu od novosadskog majstora od 800€ koji mu je naglasio da ujedno trosi i 2L goriva na 100 km.U Beogradu su mu za taj Stag 400 uredjaj trazili 900€. Kad sam napravio racunicu ispalo je da ce da ustedi 200-250 dinara na 100 km sto znaci da ako prosecan srbin prelazi 10k km godisnje njemu ce trebati 4 godine da mu se samo otplati investicija a tek onda ce da pocne da stedi. Dotle ce ga prodati tako da je totalno neisplativa ugradnja plina u takva kola a danas su maltene svi sa direktnim ubrizgavanjem gde ide taj skuplji plin i tu je i potrosnja benzina.
Cisto da vidite sta vas ceka kad budete hteli da se podmladite. Pa necete vecito voziti kola stara 15-20 godina?

U svakoj recenici gde izmisljas nesto i pametujes,u svakoj recenici gde kazes ds neko nije u pravu za svoje iskustvo,evo majstore,nije naplaceno sve u autu od 3000€ ,jer su bili isti u ponudi od 2000 do 4000€ ,sad cu to u svakom obracanju da ti pomenem jer sam i pre ovog probao 2 od kojih sam odustao,znaci felne od 500€ drugi nisu davali u nizoj ceni,ni dvd koji sam dobio,znaci s plinom poklon preko 1000€:zurka:

Juce drugar salje poruku na mesenger i hoce da ugradi plin u SuperB 1,4TFSI. Dobio je ponudu od novosadskog majstora od 800€ koji mu je naglasio da ujedno trosi i 2L goriva na 100 km.U Beogradu su mu za taj Stag 400 uredjaj trazili 900€. Kad sam napravio racunicu ispalo je da ce da ustedi 200-250 dinara na 100 km sto znaci da ako prosecan srbin prelazi 10k km godisnje njemu ce trebati 4 godine da mu se samo otplati investicija a tek onda ce da pocne da stedi. Dotle ce ga prodati tako da je totalno neisplativa ugradnja plina u takva kola a danas su maltene svi sa direktnim ubrizgavanjem gde ide taj skuplji plin i tu je i potrosnja benzina.
Cisto da vidite sta vas ceka kad budete hteli da se podmladite. Pa necete vecito voziti kola stara 15-20 godina?
Ne znam, meni prijatelj vozi Oktaviju u Crvenom, kod njih je ista varijanta i kaže da mu trošak nikad ne pređe 850 dinara na 100 km. S obzirom da je to gradska vožnja meni se to ne čini puno.

@georgejune
Ne navodis primer za koji te pitam,ne stavljas sliku felni.
Da se vratimo na temu.
Ako on u startu ima 2L benzina sto je 300 din ostaje da ima jos 550 din gasa a za te pare moze da uzme nesto manje od 7L plina.
Postavlja se pitanje koliko takav plinski uredjaj u stvari trosi plina?
Da li trosi isto kao i stari plinas ili nesto manje zbog potrosnje benzina?

@georgejune
Ne navodis primer za koji te pitam,ne stavljas sliku felni.
Da se vratimo na temu.
Ako on u startu ima 2L benzina sto je 300 din ostaje da ima jos 550 din gasa a za te pare moze da uzme nesto manje od 7L plina.
Postavlja se pitanje koliko takav plinski uredjaj u stvari trosi plina?
Da li trosi isto kao i stari plinas ili nesto manje zbog potrosnje benzina?
Necu da stavim sliku felni da bi ti opet pokusao da izmislis kako nisam prosao dobro kao sto tvrdim,nego koliko ti kazes i procenis ,pored svih konkretnih i tacnih cena koje sam naveo na koje se ne osvrces,jer naravno vidis da si kljuco u prazno

15 godina nisam bio na Krstarici. Još kada je bilo mesto za čet :-) Pa sada slučajno tragajući po netu... Gledam polovne automobile po autoplacevima...trebam da kupim auto....Jednom sam već ispaljen dobro... Verovanje me je koštalo 1500 evra :-) Dakle, tražim auto tipa Grande Punto, Corsa E, Citroen C3, Ford Fiesta... Gradski godiste 2015-2016... Počeo da sam tražim isključivo ljude koji su kupili auto u Srbiji izbegavajući autopijace.. Koliko bi mogla da bude prosečna kilometraza za gradski auto ove sorte :-) :-) Nešto mi ne štima da su cene pribliđne za 130 000 i 70 000km! Hvala unapred...

Eto ja sam prisutan na Krstarici oko 10 godina i jedini sam prodavac polovnih automobila iz uvoza koji je pritom i koliko toliko aktivan.
Nekako sam na zalasku rada sa kolima jer to je postao biznis koji nesto i nije isplativ a cinjenica je da se trazi novo po ceni krsa i ja vise za to imam sve manje i manje zivaca. Dajem savete na forumima iz licnog iskustva i ne navodim vodu na svoju vodenicu kako to obicno pomisle neki clanovi foruma.
Eto za ovo sto si naveo mogu da ti kazem da ako gledas dizel da ti je tu najbolji C3 jer ima odlican 1,4HDI motor dok kod Grande Punta su ubacili dizne koje su osetljive i ne mogu da se repariraju a tako je i kod Corse s obzirom da su to u osnovi isti motori. E sad video sam jednom C3 koji je bio prislonjena auto ispred sebe i to je tako plasticno vozilo da se sve zivo razislo i da se kompletna prednjica morala menjati da bi se sve upasovalo kako treba.
Sve su to kola koja su zarad sto vise zvezdica u bezbednosti napravljena tako da se rasture ona a ne pesak i jako su mekana sto je s jedne strane dobro za pesaka ali je lose za vozaca jer ne mora to biti pesak a ceo auto mu se rascveta.
Sve u svemu vozila kupljena u Srbiji ne moraju pod obavezno da budu bolja kako to neko misli jer u ovlascenim servisima naplacuju servise ali ne menjaju ulje i filtere i ti mislis super je a ono vozis sa istim uljem 40k km a mozda i vise dok ti gospoda samo eventualno doliju ulja ako se malo potrosilo.
To preko nece da moze kako to neki kazu i zato ja najvise volim dobar automobil iz inostranstva.
Kilometraza nije najvazniji faktor nego odrzavanje jer svi ti motori i automobili mogu da predju iznenadjujuce mnogo km ali se treba gledati da li je lupan i gde je farban a i kako je odradjen ako je radjen.

Eto ja sam prisutan na Krstarici oko 10 godina i jedini sam prodavac polovnih automobila iz uvoza koji je pritom i koliko toliko aktivan.
Nekako sam na zalasku rada sa kolima jer to je postao biznis koji nesto i nije isplativ a cinjenica je da se trazi novo po ceni krsa i ja vise za to imam sve manje i manje zivaca. Dajem savete na forumima iz licnog iskustva i ne navodim vodu na svoju vodenicu kako to obicno pomisle neki clanovi foruma.
Eto za ovo sto si naveo mogu da ti kazem da ako gledas dizel da ti je tu najbolji C3 jer ima odlican 1,4HDI motor dok kod Grande Punta su ubacili dizne koje su osetljive i ne mogu da se repariraju a tako je i kod Corse s obzirom da su to u osnovi isti motori. E sad video sam jednom C3 koji je bio prislonjena auto ispred sebe i to je tako plasticno vozilo da se sve zivo razislo i da se kompletna prednjica morala menjati da bi se sve upasovalo kako treba.
Sve su to kola koja su zarad sto vise zvezdica u bezbednosti napravljena tako da se rasture ona a ne pesak i jako su mekana sto je s jedne strane dobro za pesaka ali je lose za vozaca jer ne mora to biti pesak a ceo auto mu se rascveta.
Sve u svemu vozila kupljena u Srbiji ne moraju pod obavezno da budu bolja kako to neko misli jer u ovlascenim servisima naplacuju servise ali ne menjaju ulje i filtere i ti mislis super je a ono vozis sa istim uljem 40k km a mozda i vise dok ti gospoda samo eventualno doliju ulja ako se malo potrosilo.
To preko nece da moze kako to neki kazu i zato ja najvise volim dobar automobil iz inostranstva.
Kilometraza nije najvazniji faktor nego odrzavanje jer svi ti motori i automobili mogu da predju iznenadjujuce mnogo km ali se treba gledati da li je lupan i gde je farban a i kako je odradjen ako je radjen.
Vidi, ja nemam nista protiv navođenja vode na svoju vodenicu ako vodenica dobro melje brašno. :-) Ja imam problem sa sumnjom jer je teško verovati, posebno kada te jednom prevare. Tako da, koliko vidim, ovde ljudima daješ korisne savete i ko god misli da navlačiš vodu na svoju vodenicu, slabo razume stvari, jer bi svako pogrešno navođenje vode bilo kontrareklama za tebe. :-) Tako da slobodno navlači ako si zaslužio poverenje od kupaca. Nema narod danas para, nekog prevare na mostu, a nekog na ćupriju pa ne veruje nikome. Hvala na savetu. Posalji link da pogledam ono sto nudis. I recimo šta koji auto te klase predlažeš?

Ma krivo mi kad pisu o navodjenju a ja nit nudim auto nit ga imam.
Nemam link a pogotovo sto sam raskinuo saradnju sa Polovnim Automobilima jer su opet digli cenu pa tako ja za 4 oglasa mesecno moram da dam 2900 dinara sto je realno za internet oglasavanje preterana cifra. Pa ljudi kupe stan od 40-50k i rentaju ga za 150-200€ a ja za intenet oglase da dajem 25€ za mesec dana?
Ne pada mi na pamet pa smo ja i dosta mojih kolega presli na Moj Auto i tamo de oglasavamo a ne naplacuju nista za pojedinacne oglase i to ni za kola koja su iz uvoza dok na PA za tu radnju uzimaju 600 dinara. Alavost nije vrlina ali oni to izgleda ne znaju jer poslednje 3 godine posle Nove Godine dizu cene.
Zato i gledam da ovo smanjim na minimum minimuma i da imam mozda jedan dva auta pa ko voli nek izvoli. Manje cu se nervirati i imati vise vremena za neke druge stvari.
Eto juce bas prodah jedan Pasat 1,9TDI 2007 jedno forumasu koji je bio vec dan ranije da ga gleda.Video da ja to sve posteno kazem i doneo kaparu a pogotovo sto je pre dve godine vec kupio jedan auto od mene i bio zadovoljan.

Ovo je mantra nakupaca koji uvoze krsine i majstora koji drze servis u garazama i rade na crno,eto oni nemaju pojma oni muljaju a mi smo pokupili pamet celog sveta...
Svaki idiot moze da proveri da li mu je zamenjeno ulje,filteri,za to ti ne treba nikakva pamet i umece.
Na kraju krajeva ako im bas ne verujes uvek ti dozvole da im stojis nad glavom i gledas sta rade.

Nije to nikakva mantra nego cista istina.
Mom Kumu su menjali 3 godine tj naplacivali filter klime i jednom idemo za Beograd i on se gusi kaze ubi ga nesto iz ventilacije i odemo u ovlasceni servis u Beogradu da promene filter klime i majstor kad ga je izvadio kaze da je to prvi fabricki filter sa sve datumom na sebi sto znaci da je Kum placao a da mu nisu menjali.
X primera ima da se to masovno radi po ovlascenim servisima a pogotovo na firminim kolima kao sto je bio i kumov auto na kom je crkla turbina na 80k km a samo zatzo sto ulje nije bilo menjano kad je trebalo tj on je isao da ga menja i placao ali ocigledno je samo obrisan filter ulja i ulje ako je trebalo bilo je dolivano.
Znas kad vise nije hteo da ide u ovlasceni nego sam mu ja menjao u svom dvoristu ulje a nije hteo da kupi vise Skodu iako je hteo SuperB i to samo zbog odrzavanja. u ovlascenom servisu.
Cubi koji radi obradu motora i delova za motore koji je najpoznatiji u NS i okolini kaze da njeu na Fordu u GrandM ovlascenom servisu nisu menjali filter ulja pa samim tim ni ulje a to zna jer je obelezio filter i zatekao ga posle servis samo obrisanog.
Nista ja ne pisem bezveze i cinjenica je da u njihov servis ne mozes da udjes nego mozes da popijes kafu u njihovom kafeu dok cekas da ti obrisu filter.
A prinudjen si da ga odrzavas kod njih dok je u garanciji pa ti vidi sta ces.

Ovo je mantra nakupaca koji uvoze krsine i majstora koji drze servis u garazama i rade na crno,eto oni nemaju pojma oni muljaju a mi smo pokupili pamet celog sveta...
Svaki idiot moze da proveri da li mu je zamenjeno ulje,filteri,za to ti ne treba nikakva pamet i umece.
Na kraju krajeva ako im bas ne verujes uvek ti dozvole da im stojis nad glavom i gledas sta rade.
Tako je meni pokazao staru svecicu koju je izvadio i novu koju nije ugradio,posle par dana proverim usput kod mog majstora,mislim uopste mi ne bi bio problem da svratim i zapalim im servis,ni najmanji samo kad sam tako raspolozen

Mom Kumu su menjali 3 godine tj naplacivali filter klime i jednom idemo za Beograd i on se gusi kaze ubi ga nesto iz ventilacije i odemo u ovlasceni servis u Beogradu da promene filter klime i majstor kad ga je izvadio kaze da je to prvi fabricki filter sa sve datumom na sebi sto znaci da je Kum placao a da mu nisu menjali.
X primera ima da se to masovno radi po ovlascenim servisima a pogotovo na firminim kolima kao sto je bio i kumov auto na kom je crkla turbina na 80k km a samo zatzo sto ulje nije bilo menjano kad je trebalo tj on je isao da ga menja i placao ali ocigledno je samo obrisan filter ulja i ulje ako je trebalo bilo je dolivano.
Znas kad vise nije hteo da ide u ovlasceni nego sam mu ja menjao u svom dvoristu ulje a nije hteo da kupi vise Skodu iako je hteo SuperB i to samo zbog odrzavanja. u ovlascenom servisu.
Cubi koji radi obradu motora i delova za motore koji je najpoznatiji u NS i okolini kaze da njeu na Fordu u GrandM ovlascenom servisu nisu menjali filter ulja pa samim tim ni ulje a to zna jer je obelezio filter i zatekao ga posle servis samo obrisanog.
Nista ja ne pisem bezveze i cinjenica je da u njihov servis ne mozes da udjes nego mozes da popijes kafu u njihovom kafeu dok cekas da ti obrisu filter.
Za to se gubi licenca.. Nzn zašto ljudi ne pošalju žalbu fabrici, ima na njivovim stranicama gde moze sa se napise žalba . To ovde ljudi rade odmah zato i ne smeju da muljaju jer ode licenca odmah a oni onda mogu da rade servise od 200€ umesto 600€ ako im iko dođe jer će ih okačiti na sve stranice kao loše ..

Ja sam morao da im naglasavam , za ford, da mi nemenjaju filter za klimu, (tj da mi dzabe ne naplacuju)
a i klimu koristim vrlo retko, vozim uglavnom kratke relacije , pa taman kad rashladi treba izaci na 40 stepeni, ne prija mi.

prva dva puta su radili servis na 8hiljada km , pa na 16, i onda sam otisao na treci sa 31 hiljadom, tek tada mislim da su promenili
filtere i ulja jer se tek tada posle servisa osetila znacajna razlika u voznji, auto odjednom kao da je prodisao.

Istekla je garancija, pa moram da razmislim gde cu za sesti servis, ni privatnici mi ne ulivaju poverenje.

Back