AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Dule k'o papagaj. Promašio si temu čoveče! Kako ne kapiraš? Naravno da na svakom placu ima i dobrih i loših automobila, to niko ne spori, ali ti kao da si dijabola pa ne kapiraš da ima dokazanih prevaranata koji su prevarili ljude i kojima ni država, policija ni inspekcije ni sudovi ne mogu/neće ništa. Nije svako od nas ekspert za limariju i elektroniku ili mehaničar za motore pa da provalimo na placu za 15 minuta šta nekom autu fali.
Zato nam ostaju ovakvi forumi da barem upozorimo jedni druge gde ne treba ići i sa kim ne treba poslovati. A ti se nemoj zlurado radovati i ne boj se za mene, ja ću svoj auto koji odaberem svakako voziti u ovlašćeni auto-servis.

E tu ces se tek usreciti!:hahaha:
Niti imaju pravog limara da ti moze reci sta je bilo s autom nit imaju pravog farbara jer svi oni sto znaju svoj posao da rade uglavnom rade privatno.
Eto ja sam rekao da sa tim MaxAuto-m ne treba saradjivati i jel si sad zadovoljan?
Mislim,valjda si procitao da su ti likovi prevaranti.
Jel onda vise neces kod njih kupovati?:)

Par pitanja od vozaca-pocetnika:
Da li su pouzdaniji oni placevi koji odmah daju u oglasima broj sasije? (ima par takvih pa da proverim)
Da li je dovoljno pouzdano kad se na osnovu broja sasije proveri na stranim sajtovima istorija vozila? (VIN checkeri razni)

Testirao sam ovo na par primera, i nailazio na situacije kada kilometraza zaista nije vracana, ali isto tako i da u okviru tog istorijata postoje evidencije o nezgodama u kojima je auto ucestvovao (negde je steta bila par stotina, a negde i 1000+ evra).
Ono sto me interesuje jeste da li sad ovaj metod valja univerzalno primenjivati za svaki broj sasije koji dobijem, ako nista drugo a ono bar da grubo razdvojim ono sto necu nikako kupiti (recimo kola koja su ucestvovala u nekoj nezgodi pa su popravljana), od onih koja bih mozda uzimao?
Isto tako, da li razmisljam logicno ako mi se cini da je za kola npr 2012+ godiste teze vracati mnogo kilometrazu (jer po logici stvari nisu mogla bas preeemnogo da prelaze), pa ako vidim 150k+ na autu iz 2013. to je pouzdanije nego 130k na autu iz 2007.

Hvala unapred na sugestijama!

ja tebe brate ne kapiram, to sto mislis da ces ispasti pametan ne znaci da ce ti ta :idea: informacija spasiti zivot,pa kao ides dalje jak ti ego i na kraju ima iskusan da te prevede zednog preko bare,lik koji je od mene uzeo auto kaze da je pogledao 50 vozila pre mog,i pola toga sto si nabrojo sam mu otvoreno rekao i dosli su njih cetvorica sve su izvalili,a opet ga je uzeo

- - - - - - - - - -

svi placevi dovoze najgore krshine, zasto bi dovozili normalne automobile na kojima nema neke zarade...

:amen:

ja tebe brate ne kapiram, to sto mislis da ces ispasti pametan ne znaci da ce ti ta :idea: informacija spasiti zivot,pa kao ides dalje jak ti ego i na kraju ima iskusan da te prevede zednog preko bare,lik koji je od mene uzeo auto kaze da je pogledao 50 vozila pre mog,i pola toga sto si nabrojo sam mu otvoreno rekao i dosli su njih cetvorica sve su izvalili,a opet ga je uzeo

- - - - - - - - - -

:amen:

Moguce, moguce :D
Ja reko da proverim ako je neko to koristio,da li su tI VIN podaci isti kao i oni koji se dobiju u servisu.
Inace, ne znam ni sam koja je to zastita od preveslavanja, jedino da sad posvetim 3-4 godine detaljnom izucavanju svega oko polovnjaka pa da onda kupujem. Nazalost, imam 2-3 nedelje za to, pa se snalazim s cim mogu :D

Ima autoplaceva koji dovoze i jako lepa kola ali zovu prvo trgovce da ih pogledaju i eventualno kupe pa tako sve lepote odose malim trgovcima a ta losija kola ostanu autoplacevima pa ih onda oni doteruju.
Jedan plac preko kog ja uzimam kola ima citavu ekipu koja se brine o sredjivanju kola koja na kraju opet budu solidna jer oni poprave i ofarbaju sve sto ne valja.

Znaci treba da ulozi svoje pare i da ostavi sve onako kako je na autu da bi ti video kako izgleda i pobegao od takvog auta a njemu da stoji 6 godina dok se ne nadje neka budala da ga kupi?
Idi leo sam preko pa doteraj sebi auto u vidjenom stanju al s obzirom da se otprilike pola ljudi vrati praznih saka jer kad vide cene tih sa malim kilometrima i celim volanima nije im dobro pa ce radije da kupe u Sriji onaj sa ofarbanim volanom tj porede cenu onog preko sa ovim i ne mogu da ukljuce mozak da se ta razlika u ceni upravo zbog toga i pojavila.
Ja kad kupim kola redovno vidim da ih vise platim jer ih ima jeftinijih na nasim oglasima.
Kakva li su onda ta kola kad su jeftinija?
E pa to su ta sa tim volanima i ko zna cim jos ali je cinenica da se nas narod lozi na jeftine primerke jer milse da je to sve isto tj ulickano i namazano ali grese debelo.

Zanima me da li je neko angazovao auto-novinara Aleksandra Todorovica (sa njegovim timom mehanicara) radi nalazenja dobrog polovnog auta? Tip naplacuje 300 evra da navodno sve proveri. Ja jesam i moja iskustva su uzas. Odmah nakon placanja "usluge" i kupovine kola je zbog ociglednih nesostataka auto naknadno proveren kod dobrog majstora. Nasao je gomilu stvari tipa kvacilo, zamajac, amortizeri da su pri kraju ili su vec otisli. Doticni gospodin naravno nije ni hteo da cuje da nesto nije u redu nego je nastavio sa poznatom manipulacijom tipa: "svi lazu, hoce da vas pokradu, samo ja znam ...". Kola su ocaj + vracana kilometraza a on nece ni da cuje jer je pare vec uzeo. I naravno, pre placanja je to bio sasvim drugaciji ton, a posle me je nezainteresovano optuzivao da mu oduzimam vreme.
Da li je jos neko imao iskustva sa gorepomenutim gospodinom i da li je jos neko proveravao kola posle njega?

Zar je moguce da si naseo na tu pricu?! Opste je poznato kakav je to "strucnjak" za automobile. Mene je blokirao na facebooku na svojoj stranici, ne secam se tacno o cemu je pricca bila, nesto je lupetao, a ja sam ga kulturno, znaci bez vredjanja, pisanja da nema pojma, lupeta, itd., argumentovano demantovao i on me je blokkirao i obrisao komentar :D

Zanima me da li je neko angazovao auto-novinara Aleksandra Todorovica (sa njegovim timom mehanicara) radi nalazenja dobrog polovnog auta? Tip naplacuje 300 evra da navodno sve proveri. Ja jesam i moja iskustva su uzas. Odmah nakon placanja "usluge" i kupovine kola je zbog ociglednih nesostataka auto naknadno proveren kod dobrog majstora. Nasao je gomilu stvari tipa kvacilo, zamajac, amortizeri da su pri kraju ili su vec otisli. Doticni gospodin naravno nije ni hteo da cuje da nesto nije u redu nego je nastavio sa poznatom manipulacijom tipa: "svi lazu, hoce da vas pokradu, samo ja znam ...". Kola su ocaj + vracana kilometraza a on nece ni da cuje jer je pare vec uzeo. I naravno, pre placanja je to bio sasvim drugaciji ton, a posle me je nezainteresovano optuzivao da mu oduzimam vreme.
Da li je jos neko imao iskustva sa gorepomenutim gospodinom i da li je jos neko proveravao kola posle njega?

Koji prevarant, čoveče.... :(

Vlado jes ti citao ovu temu iole?
Da jesi ustanovio bi da ne vredi plac nego auto i da placevi rade na veliko i da mogu da imaju i dobre i lose primerke.
Zato odes i pregledas auto a ako je dobar i kupis.
I kao sto vec rekoh,neko ce da kupi dobar auto i da hvali plac na kom ga je kupio a oni sto su kupili los ce pljuvati tako da ne vredi pitanje jel neki plac dobar jer na placevima svaki auto je prica za sebe. i vi od postenja placa nemate nista jer primerak sa 100k km moze da bude gori nego onaj sa 200k koji je odrzavan i mazen i pazen.

I sad dodje neko ko je kupio dobar auto od njih i nahvali ih samo tako a onda odjednom i neko ko je kupio los i napljuje ih samo tako.
Ne znam ni sam koliko puta objasnjavam na svim forumima gde sam prisutan da vam ne vredi da gledate kakav renome ima plac jer plac radi na veliko i moze da mu se zalomi i kanta a i odlican auto i onda kako ko sta kupi tako ih i hvali.
Zatro moras konkretan primerak da odes i vidis ili da nam ovde okacis link pa da nekom odokativnom metodom ukazemo na eventualne nedostatke.
Ako bas neces da se vozas i potrosis nesto para.

... ako je uopste 170k km, a svi znamo da najverovatnije nije. Mene je uvek jedino zanimala varijanta da mogu bar malo da probam auto. Ako kaze da ne moze da izadje ni metra napolje onda bih trazio nesto drugo. Isao sam recimo prosle godine s drugarom u jedno selo, drzi covek plac isto, ali smo se vozali po selu nekoliko kilometara, pregledali sve sto smo mogli, delovalo je u redu i moj prijatelj je kupio auto. Zadovoljan je, presao je preko 20k bez problema, samo redovni mali servisi i to je to. Odmah je doduse uradio veliki, sto svakom savetujem. Auto je Picasso 2005. godiste.

Prilozi

• 58d1e86a7217-1920x1080.jpg
    58d1e86a7217-1920x1080.jpg
    55,6 KB · Pregleda: 82
Moze biti a i ne mora.
Ja sam pre dve nedelje prodao Pasat 2015 sa 189k km.
U nedelju sam prodao Mercedes 2008 sa 270k km.
A ti fazoni na placevima sa garancijom na kilometrazu znate kako piju vode?
Licno sam prisustvovao na nekim placevima kad daju garanciju na kilometre a znam da je ista vracena.
Bez originalne i proverljive servisne knjizice nista ne vredi u Srbiji.
Moze jos da pomogne onaj sajt za kola iz Italije gde su upisane kilometraze na tehnickim pregledima po registarskim tablicama.
https://www.ilportaledellautomobili...adinowar100SNAPSHOTesercizio_action=revisione

Back