Auto kamperi

Moto home ili prikolica?

• moto home

glasova: 5 62,5%
  • prikolica

glasova: 2 25,0%
  • ništa od toga, ne zanima me

glasova: 1 12,5%

• Ukupno glasova
    8

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.262
Nekada davno, kao mladić sanjao sam o tome da imam mnogo para i moto home kojim ću tako putovati svuda. Tja, ništa od toga se nije ostvarilo. Ali, kao što znamo još iz Balaševićeve pesme - snovi najcesce vrede tek kad s’ tobom osede, kad s tobom ostare.
I tako danas videh baš besnu kinesku novotariju:

1614183291888.png

https://www.krstarica.com/zivot/aut...m&utm_medium=thumbs&utm_campaign=thumbs_house

Tu ima kvadrata stambenog prostora kao u prosečnom stanu, još i terasa, vidikovac pravi, ma milina. Kako bi bilo to uzeti? Ili možda bolje kamp prikolicu koju možeš otkačiti pa se normalno vozati kolima? :think:

Meni ovo iskreno ne deluje mnogo prakticno. Ne znam koliko je visoko ali ne deluje da moze da prodje ispod nekog nadvoznjaka, verovatno je i nestabilan na nekim manje prohodnim putevima.
Ok, ok...ni prikolice se bas ne vucaraju po ne znam kakvim sumarcima, ali ovo mi deluje samo fensi.
Mnogo bolja varijanta je po meni prikolica ili manji van, sa kojim mozes da se provozas okolo na kraju krajeva ko zeli da zivi takav zivot, zeli i da istrazi sto vise i da ima slobodu, a ovo mi deluje ogranicavajuce.

Meni ovo iskreno ne deluje mnogo prakticno. Ne znam koliko je visoko ali ne deluje da moze da prodje ispod nekog nadvoznjaka, ver ovatno je i nestabilan na nekim manje prohodnim putevima.
Ok, ok...ni prikolice se bas ne vucaraju po ne znam kakvim sumarcima, ali ovo mi deluje samo fensi.
Mnogo bolja varijanta je po meni prikolica ili manji van, sa kojim mozes da se provozas okolo na kraju krajeva ko zeli da zivi takav zivot, zeli i da istrazi sto vise i da ima slobodu, a ovo mi deluje ogranicavajuce.

Konkretno kod ovog modela caka je u klipovima koji podizu i spustaju ovaj staklenik gore...vidis da se oblik krova uklapa u kombi kad se ovaj staklenac uvuce....ova ilustracija prikazuje raspakovanu kucicu u fazi mirovanja...nije ovo verzija za saobracaj :)

Dobro, ali temu sam otvorio uopšteno misleći na sve, a ovaj mi je danas bio interesantan. Znači ako sam te dobro razumeo, ti bi uzela moto home, ali da bude neki jednostavniji, lakši za manevrisanje itd.?
da...ne bih nosila celu kucu sa sobom...manje, jeftinije za odrzavanje, prakticnije.
Moze i auto sa prikolicom, pa se prikolica negde ostavi a kolima si slobodan da istrazujes predeo okolo, gde god...

Ne znam tačno kako je u drugim zemljama ali na hrvatskom primorju kamperi imaju ograničeno i kretanje i parkiranje, mogu da parkiraju samo u auto kampovima a cene su prilično visoke. Tako da kad se sve to sabere ispada je je jeftinije ici autom i spavati u hotelima.

Odlicna stvar za Ameriku, Kanadu , Australiju. Ovde kod nas da se motas po drumovima sa tom grdosijom puno srece, plus jede gorivo kao tenk. One male prikolice sto su Cesi imali 70tih su vise kao kucice a pse, a izem ti odmor u takvom kavezu. Probao sam u Kanadi jedan od onih autobusa i realno bolji komocitet nego u hotelu. Jedini problem je sto kada dodjes do destinacije tu se parkiras a onda ti tek treba auto, za kupovinu, vecere, posetu raznim atrakcijama. Tu je po meni najveci nedostatak.

Čitaš mi misli ovih dana gledam neki t3 koji bi ofarbao u maskirne boje ili tamno mat sivu, enterijer obogatio oblogama i zavesicama te sklopivim krevetom pa pravac divljina i kotlić.
1.6 dizel ne verujem da puno troši a dosta je jednostavan, mogao bi i na jestivo ulje da se tera. Em bio em priroda. I još može nešto da se vuklja po potrebi ali i vozi po gradu ako zatreba.

Kakav je na volanu?

Back