Auto i vozači

postoji granica od 65 godina, a posle se produzava na 3 godine, dakle posle lekarskog pregleda

- - - - - - - - - -

Najopasniji su mladi i neiskusni vozaci pod dejstvom alkohola petkom i subotom uvece i nocu.

Dobro to je tako kod vas

Ovamo kolko sam primjetila omladina se većinom organizuje dogovore se ko će voziti i vozač ne pije alkohol. Dešava se al retko + što ih milicija čeka većinom vikendom i pred diskotekama

Za vozače nema tih pregleda za starije vozače

Na drumu vlada haos . Sve je više sedih glava iza volana i često voze toliko sigurno da guše saobraćaj .
Prije 2 godine možda i više na jednom parkingu je tako jedan vozač usmrtio majku koja je iza sebe ostavila 7 -ero djece , vozač 85 godina zamijenio je kočnicu i gas.

Često se čuje da uđu i u suprotan smjer.

Posmatram dedu koji novine isključivo čita sa lupom I slova uveliča na veličinu jagode drugačije nemože pročitati . Ima pomagala u ušima da moze da čuje a kad hoda iskrivi se .hvali se kako sa svojim Audiom voza po gradu .

Po meni je to čisti egoisam i totalno neodgovorno u tim godinama biti aktivni vozač.

Šta vi mislite ?

Znam ih nekoliko sto spartaju po liniji, zanose. Ipak on ne prave toliko problema kao ostala populacija, stariji u vecini voze sporije.

Na drumu vlada haos . Sve je više sedih glava iza volana i često voze toliko sigurno da guše saobraćaj .
Prije 2 godine možda i više na jednom parkingu je tako jedan vozač usmrtio majku koja je iza sebe ostavila 7 -ero djece , vozač 85 godina zamijenio je kočnicu i gas.

Često se čuje da uđu i u suprotan smjer.

Posmatram dedu koji novine isključivo čita sa lupom I slova uveliča na veličinu jagode drugačije nemože pročitati . Ima pomagala u ušima da moze da čuje a kad hoda iskrivi se .hvali se kako sa svojim Audiom voza po gradu .

Po meni je to čisti egoisam i totalno neodgovorno u tim godinama biti aktivni vozač.

Šta vi mislite ?

kod nas vozi kako ko stigne
da ne spominjem kako se polaganje vizackog svelo na samo 100 evra
ja sam barem bila dovoljno savesna da, kad sam ukapirala da veze nemam sa voznjom, svoju vozacku zaboravim u nekoj fioci
uz to me masa ljudi nagovara i ubedjuje da je ssve amo stvar rutine, iako sma ja savrseno svesna da kod mene to nije slucaj
to najbolje govori o savesnosti ucesnika u saobracaju
ince bih svima preko 60-65 zabranila da voze
refleksi nisu sto su bili, ni rasudjivanje, ni vid, ni ostrina misli, nista bre
sikter sa kolovoza
al mene naravno niko ne slusa

kod nas vozi kako ko stigne
da ne spominjem kako se polaganje vizackog svelo na samo 100 evra
ja sam barem bila dovoljno savesna da, kad sam ukapirala da veze nemam sa voznjom, svoju vozacku zaboravim u nekoj fioci
uz to me masa ljudi nagovara i ubedjuje da je ssve amo stvar rutine, iako sma ja savrseno svesna da kod mene to nije slucaj
to najbolje govori o savesnosti ucesnika u saobracaju
ince bih svima preko 60-65 zabranila da voze
refleksi nisu sto su bili, ni rasudjivanje, ni vid, ni ostrina misli, nista bre
sikter sa kolovoza
al mene naravno niko ne slusa

Jednom mi se desilo kad sam izlazila iz banke sednem u auto i vidim kako baka sa obe ruke mase i ljuto nogom tuče o asfalt . Izadjem iz auto i pitam je jel mogu nešto pomoći dok sam je posmatrala vidim da nosi dugme na ruci (ukoliko padne u stanu prilikom aktiviranja može da pozove sanitarce) i da su obe noge profesionalno u zavojima za kompresiranje njoj 70 + godina .

Žali se da nece auto da joj upali i da ja upalim njeno auto dodaje da je tank pun i da je auto automatik . Kažem ja njoj "pa ako vi niste uspeli kako da ga ja upalim " kaže ona meni da ne pricam već da upalim auto :)) sednem i iz prve bez problema upalilo auto naređuje da izadjem iz auta i da pazim da se ne ugasi :))) baka sela u auto stisnula gas i ode ko munja . Upamtila sam tip auta i tablice u dugo se mislila dal da odem na miliciju ili ne . Nisam otišla ali sam dva dana čitala novine da nebi izašao članak da je baka odbegla ili da je napravila pizzdariju na drumu .

moji stricevi imaju oko 80 godina i svi voze auto. ovaj jedan ima 87 i vozi unuke na trening, ne nosi naocale i tako to. cale ima 73 godine, vozi auto od 300ks u americi. sve zavisi od genetskog sklopa. nama superiornima bi dozvolio, ostalim bi zabranio, odnosno morali bi da prodju neku vrstu testiranja pred komisijom.

moji stricevi imaju oko 80 godina i svi voze auto. ovaj jedan ima 87 i vozi unuke na trening, ne nosi naocale i tako to. cale ima 73 godine, vozi auto od 300ks u americi. sve zavisi od genetskog sklopa. nama superiornima bi dozvolio, ostalim bi zabranio, odnosno morali bi da prodju neku vrstu testiranja pred komisijom.

ćale ti u ameriku ti se švrćkaš u republiku srpsku
pa ****** :lol:

- - - - - - - - - -

drzava bez zakona, ovde moze maksimalno 30 posto da ti bude zamraceno staklo

pa ne al dođe mi da sve to polupam bejzbolkom

Back