Аустријанци против забране минарета

Svaka cast Austrijancima.Pravilo je da ako u jednoj drzavi ili gradu se nakupi mnostvo skupine od jedne vjerske zajednice, onda oni imaju pravo da imaju i svoje bogomolje.Beograd daje los primjer jer jos nema nove dzamije a toliko muslimana zivi u Beogradu.U Austriji postoje dzamije i lijep je zivot muslimanima tamo.To je po pravilu ljudskih prava i muslimani nikome nista ne smetaju.

Ti branis mundzose i nisi objektivan. Idi u Aziju ili Arabiju. Tamo bi ti isekli prste, zato sto tipkas po kompjuteru.

Hvala ti. Malo sam se dvoumila, da li da stavljam u drugoj recenici koennen i u glavnoj i u zavisnoj recenice, ali i za tun, ali sam uzela machen. Mislila sam i schaffen da stavim, ali ja vise govorim Platt, pa moram da razmisljam sta ce se juznjacima dopasti. I ineverzija, jao meni, jao meni, mislila sam na to, a nisam napisala. Kao kad na ovoj tastaturi nemam umlaute, pa moram da nabadam ovako.
Danke schoen.

Gern geschehen!
Za 3.recenicu ima i boljih formulacija!

И у Швајцарској су анкете давале слична предвиђања па смо видели какви су били резултати референдума.
I ja mislim da će biti tako nešto. Na referendumu će sigurno biti većina protiv.
U Sloveniji nema ni jedne džamije i već 20 godina pokušavaju da je naprave ali uzalud iako javno mnjenje kaže tolerantan stav.
U Švajcarskoj je dosta muslimana iz Turske, posebno Kurda a u Austriji je najviše bosanskih muslimana, koji su podpuno drugačiji i manje ekstremni i poznati su kao dobri radnici.

Što se toga tiče, Francuzi imaju najviše problema zbog doseljenika iz Maroka, kojima su dali državljanstvo ali oni Francusku ne doživljavaju kao svoju otadžbinu. Čak ne i druga ili treća generacija.

Ne branim mudzose nego muslimane koji se bore za svoja osnovna ljudska prava.Mislim da se referendum u Svicarskoj nece sprovjesti i mislim da ce se obustaviti bilo kakvo pitanje oko postojanja minareta.

Branis, branis mundzose. Ne znam da li si i ne interesuje me, ali moras da shvatis da su Svajcarci osetili da su im ugrozena prava.

Zapadnim drzavama bolje odgovara da ima jednu organizovanu vjersku zajednicu koja ce se baviti religijom i mirnim odnosom sa susjedima a ne da se razularena masa gastarbajtera pusti na slobodu da cine sve sto im je volja od kriminala do droge.Religija ipak obuzdava dosta doseljenike da se bave nekim nedozvoljenim stvarima u Njemackoj ili drugim drzavama.

Veoma si naivan.

Back