AUSTRIJA-BEC stanovanje!

user89mne

Početnik
Poruka
2
Nedavno sam doselio u Bec. Zelio bih naci neku ok osobu za cimera,cimerku... Ima toga lako da se nadje al sve stranci i Austrijanci,zelio bih neci nekog naseg da nadjemo neki dvosoban stan i da djelimo troskove. Veliki pozdrav za sve nase ljude ovdije i jos veci za vas tamo.
P.S.
SAVIJET-ako imate nacin da prezivite kuci,ne idite nigdje jer ce te i ovdije dobiti samo to- PREZIVLJAVANJE,a daleko ste od svega i svakog svog. (moje misljenje)

Nedavno sam doselio u Bec. Zelio bih naci neku ok osobu za cimera,cimerku... Ima toga lako da se nadje al sve stranci i Austrijanci,zelio bih neci nekog naseg da nadjemo neki dvosoban stan i da djelimo troskove. Veliki pozdrav za sve nase ljude ovdije i jos veci za vas tamo.
P.S.
SAVIJET-ako imate nacin da prezivite kuci,ne idite nigdje jer ce te i ovdije dobiti samo to- PREZIVLJAVANJE,a daleko ste od svega i svakog svog. (moje misljenje)

A sta si ti mislio,cim stignes naci ces drvo sa kojeg beres novac!?Kvalitet zivota u Becu je daleko bolji no ovde,institucije rade savrseno,medecinska sluzba perfektno(skoro smo za komsiju u Srbiji koji ima 98 god zvali hitnu pomoc,toliko su hitni da su stigli nakon dva sata,covek je pao i previjao od bolova,oni usli i izasli,nije za njih vec za kucnu negu,i dok mu unuka sutradan nije stigla i odvela ga u bolnicu gde se ustanovilo da je slomio kuk,mucenik je bio sam u bolovima,a to ti se u Becu desiti ne moze),imas vece sanse za posao,skolovanje dece,mesta gde ces moci otici na vikend,bazene.....A ako ti je stalo samo da jedes,i da zidas kucurinu u Srbiji,ondak se bolje vrati,sazidaces je i ovde!

Tako ce i jedino uspeti u zivotu da se ne lazemo. Od Srba generalno tamo radi samo najveci sljam. bez uvreden, rekoh generalno. :S

Vecina su takvi,a i oni nazovi intelektualci ne zele nikom pomoci,vec gledaju kako da ti odmognu!Ako si se vec odselio,uklopi se u sredinu,prihvati njihov nacin zivota,obicaje i kulturu,i bices prihvacen,ako vredis,jer nemci cene kvalitet,rad i trud!Nauci jezik,a to ces uspeti samo ako se druzis sa nemcima!
Sestra mog muza je u Becu 5 godina,druzi se samo sa nasima,vise puta je zeznuse,jezik govori vise rukama i nogama,i klima samo glavom govoreci ja,ja!Zato i pati za svojim rodnim krajem od kojeg je pobegla jer posla bilo nije.Ali opet tamo zida kucu,jede margarin i hleb,ne bi li ustedela da sagradi kucu.Izem ti takav zivot.Ali sama oce tako!

Vecina su takvi,a i oni nazovi intelektualci ne zele nikom pomoci,vec gledaju kako da ti odmognu!Ako si se vec odselio,uklopi se u sredinu,prihvati njihov nacin zivota,obicaje i kulturu,i bices prihvacen,ako vredis,jer nemci cene kvalitet,rad i trud!Nauci jezik,a to ces uspeti samo ako se druzis sa nemcima!
Sestra mog muza je u Becu 5 godina,druzi se samo sa nasima,vise puta je zeznuse,jezik govori vise rukama i nogama,i klima samo glavom govoreci ja,ja!Zato i pati za svojim rodnim krajem od kojeg je pobegla jer posla bilo nije.Ali opet tamo zida kucu,jede margarin i hleb,ne bi li ustedela da sagradi kucu.Izem ti takav zivot.Ali sama oce tako!

Draga Kanarinka u potpunosti se slazem sa vama...jel mozemo da se cujemo preko maila ...molila bih savet jedan...hvala

Caoooos!Ja sam zavrsila ekonomski u Beogradu,i htela bih da radim u Becu...u struci ili ne,znam da se od nekle mora poceti.
Ako je neko imao slicno iskustvo ili ima preporuku,svaki komentar je dobrodosao...hvala!Moj mail:veljkovicmilica@yahoo.com

:bye:

Pošto vidim da ovde pojedinci dele savete za Beč , da skrenem pažnju dotičnoj seljančuri da u Beču (a samim tim i u Austriji) žive Austrijanci , a ne NEMCI !!!!!!!!!!!
Dakle , možete da se družite sa AUSTRIJANCIMA , a ne sa NEMCIMA (bilo je reči o druženju ) .
NEMCI žive u NEMAČKOJ (ima ih i u Beču , ali....) !!!!!!!

Pošto vidim da ovde pojedinci dele savete za Beč , da skrenem pažnju dotičnoj seljančuri da u Beču (a samim tim i u Austriji) žive Austrijanci , a ne NEMCI !!!!!!!!!!!
Dakle , možete da se družite sa AUSTRIJANCIMA , a ne sa NEMCIMA (bilo je reči o druženju ) .

Toliko o mentalitetu "nasih"prazilukasa,koji trce po Becu u wc po hodnicima,ali eto znaju razliku izmedju Nemaca i Austrijanaca!Bravo za tebe sto nisi seljak!

Nisi u pravu, zajebavas zenu bez razloga. Mozda se doticna druzila bas sa Nemcima kojih ima i u Becu, a kako je morala mnogo da radi, nije imala vremena za druzenje, te je tako stekla utisak da u Austriji zive samo Nemci. Jednotavno nije imala vremena da upozna dovoljan broj ljudi, pa je jadna zakljucila da su svi u Austriji Nemci.
Druga mogucnost je da doticna savetuje druzenje bas sa tim Nemcima kojih ima u Becu (sam si priznao da ih ima).
Treca mogucnost je da doticna sve ljude koji zeve od Slovenije severnije zove Nemcima, bez da se zamara mnogo oko tehnickih detalja.
Jednostavno, kako Slovenci sve koji zive od Slovenije juznije zovu "glupi Bosanci".

Poslednja izmena:
Pozdrav svima sa foruma!!!!!
Mene intersuje da li neko zna kakva je situacija sad u Bec-u sto se tice zaposlenja,ja sam frizer i ima u planu da odem tamo da se preselim da zivim i radim...Ako neko ima neku informaciju znacilo bi mi...
Veliki pozdrav!!!!!

Pozdrav svima sa foruma!!!
Mene interesuje jer zna neko kakva je sad situacija u Bec-u sto se tice zaposlenja,ja sam frizer i imam u planu da se preselim da zivim i radim tamo..Ako neko ima neku iformaciju znacilo bi mi...
Veliki pozdrav!!!!

Back