Аustralija ukida zabranu Đokoviću?

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
1657606775840.png

Novi premijer strastveni ljubitelj tenisa - ne želi turnir bez Srbina​

Nakon vesti da je Australija ublažila mere i da od šestog jula i nevakcinisani stranci mogu da uđu u zemlju, stiže još bolja vest za Novaka.
Ne samo što neće imati problema jer nije vakcinisan već neće morati da brine o zabrani ulaska u tu zemlju koja usled deportacije prema zakonu važi tri godine.

Australijanci nisu bili zadovoljni politikom Skota Morisona koji je smenjen zajedno sa Aleksom Hokom. Ovaj dvojac bio je ključan u donošenju odluke da se Đoković deportuje, ali sada se na mestu premijera nalazi Entoni Albanez koji potpuno drugačije gleda na srpskog asa.

„Dejli mejl“ navodi da je Albanez strastveni ljubitelj tenisa i nekoliko puta nedeljno uzima reket i lopticu u ruke, zbog čega gaji prijateljske odnose sa čelnicima Australijan opena.
Navodi se i da Albanez razume koliko je dolazak Novaka Đokovića važan za turnir jer je na tom mestu Srbin osvojio rekordnih devet trofeja i zbog toga je veoma blizu odluke da ukine zabranu donetu početkom godine.

S obzirom na to da Novak neće moći da igra na US openu jer nevakcinisanim strancima još uvek nije dozvoljen u Sjedinjene Američke Države, dozvola za ulazak u Australija je odlična vest za srpskog asa.
Posle osvojenog 21. Grend slem trofeja na Vimbldonu, Đoković će u Australiji imati priliku da se ponovo izjednači sa Rafaelom Nadalom koji ima jedan pehar više.
https://www.novosti.rs/sport/tenis/...na&ayu_origin=18&ayu_widget=9&ayu_post=452841
******************************************
Горчина искуства које је Новак доживео у Аустралији, трајаће дуго, дуго у сећању сваког Србина који воли овај спорт. Ђоковић је човек, чије понашање има веома велики формат и он ће актерима тог немилог догађаја опростити. Многи Срби, као и ја, то никада нећемо. Увек ћемо имати на уму да поред забране играња каква је малтретирања доживео. Далека им кућа!
 
Poslednja izmena:
Написао сам то још прошле године и није било у афекту па да поновим:
Долазак на турнир најбољег играча свих времена треба и заслужити, а кенгури су заслужили да Новак никад више не пређе аустралијску границу нити о томе изјави ама и једну једину ријеч. Као да не постоје. Нажалост, мислим да ће ипак играти ако га буду позвали.
 
Играће, такав је Ђоле.
И ја мислим да ће играти, али не зато што је наднаравна рајска душа која опрашта све, него зато што би неиграњем могао доћи у још гору ситуацију. Шта су све ови из АТП-а у стању направити јасно показује и поновно освајање Вимблдона које је награђено падом од 4 мјеста на АТП листи. Наравно, никад се ништа слично није „случајно десило” ником другом сем њему. Не би ме зачудило ни да му ретроактивно „обришу” све што је икад освојио, да га „потпуно обришу” као да никад није ни постојао. У сваком случају, њему није нимало једноставно пливати у таквим говнима, е сад шта је количина гована која се могу и прогутати, то ће он сам морати одвагнути.
 
на прву, па из ината не бих ни ја отишла.
па кад бих мало боље размислила, отишла бих баш из ината. :aha:
срамота је њихова,а Нолета, пааа, боли га увце.
остао је свој,неће им забораити, паметном доста.
 

Novak Đoković u neverici gleda skandal u "zemlji kengura": "Mali od Srbije" je trn u oku mnogima​

SAGA oko odlaska Novaka Đokovića u Australija sprema se da dobije svoj nastavak.​

Podsetimo, srpski as je početkom godine prošao torturu u "zemlji kengura" jer nije primio vakcinu protiv korone.

Pre dolaska u Melburn dobio je medicinsko izuzeće, ali kada je stigao, Australijanci su se predomislili.
Uzeli su mu vizu, držali ga zatvorenog nekoliko dana u hotelu sa migrantima, a na kraju posle desetak dana ponižavanja, suđenja i maltretiranja zabranjeno mu je da učestvuje na Australijan openu, deportovan je i zabranjeno mu je da uđe u ovu zemlju tri godine.

pak, rigorozna pravila koja važe za pomenutog tenisera po svemu sudeći ne važe za sve, aršini su ponovo dvostruki.
Naime, u Melburnu je u toku Svetsko prvenstvo u kriketu, na kome učestvuje sportista zaražen pomenutom bolešću. Ovu vest je plasirao australijski “Brizbejn tajms”, a u pitanju je izvesni Metju Vejd. Sigurno da je i Nole u neverici ispratio skandal koji trese ovaj kontinent.

Svet je još jednom dobio potvrdu da se ovde ne radi ni o kakvim protokolima i poštovanju pravila, "mali od Srbije" je trn u oku mnogima.

Sa druge strane, kako piše isti portal, australijska Vlada i dalje radi na kampanji ocrnjavanja nevakcinisanih sportista, iako je ulazak u zemlju otvoren za sve i više ne postoje tako drastične mere zaštite od koronavirusa.

Novosti
************
 

Back
Top