aMilica
Obećava
- Poruka
- 91
U nekim slucajevima viza se ne ukida.Znam jednu djevojku iz Poljske koju je agencija zeljela da posalje kuci jer je imala svadu s host porodicom,samo sto su njoj rekli da troskove povratka mora platiti sama.Ona je nasla neku porodicu preko nekog site na internetu i otisla od kordinatorice(pobjegla).Zaradivala je oko 2000 dolara mjesecno a a placala je taxe.Sada je vec 1 godina i po kako je napustila agenciju a zivi i dalje ,osim toga dobila je studentsku vizu zato sto je upisala course engleskog i spanskog.Ona je bila sretna a opet mozda je to od slucaja do slucaja.
pa ako je tako onda je to super ali ja znam a ova tri slucaja i njima su ukinuli odma vizu...mislim ja razumiijem djevojku da joj se nije svidjalo i bla bla ali nikom od nas nije bilo sjajno i ono ne bih da na muku pristajem nikome, ali se ponekad za svoju dobrobit treba i zrtvovati i neke stvari pretrpiti....ali Boze moj, idemo dalje, cupaj se, ganjaj, ja sam ovoj meksikanki govorila da zove agenciju ovdje u bostonu da s njima razgovara i sve ostalo ali ona je ocekivala neko cudo, bez borrbe nema uspjeha...sretno cuvam fige da sve prodje ok
ali mi je istovremeno zao sto se Jeleni desava to sto joj se desava i drzim joj fige

,,Jellena,,stavrno mi je zao sta ti se sve desilo
,,ali sve ce se to zvati proslost..tako glavu gore,,i nedaj se,,ako ti je zelja da ostanes tamo,,samo napred,idi kod tih svojih.Ta lss,nije normalna,,moguce da je ona dobra sa tvojom bivsom host mom,,pa zato nije te puno podrzala.Ja sam sve to prezivila,,dosta me je ojacalo,,i na kraju jedno VELIKO iskustvo.
, a govore nam kako imamo pravo da biramo i menjamo porodice.
Da li zbog krize ili neceg drugog... Tako da moje zelje i uslove mogu da zaboravim.
)
.I meni su govorili ako odbijem porodicu poslace me kuci ,,ja sam odbila i nisu mi vise nudili ali sam se angazovala ,,a i moja host porodica takode .Zvali smo agenciju svaki dan.Moja host mom je zvala direktora agencije i rekla da nije fer da mi ne nadu porodicu jer sam jako dobra au pairka i da nije lako naci au pair koja ce se dobro brinuti za djecu a posebno za blizance kao ja.Direktor je rekao da ce mi naci i da se ne brinem.I nasli su mi sadasnju porodicu ,opet 3 djece blizanci i 6 ogodisnji djecak.Meni su ovo vec treci blizanci tako da sam se navikla a i volim to.Ali iako sam mijenjala puno porodica sve su porodice dale predobre preporuke a i agencija je rekla isto to.Jer ja nisam mijenjala porodice zbog djece nego zbog roditelj i iskoristavanja sto se tice radnog vremena..Cuvati blizance je jako tesko ali poslije postaje lakse samo malo strpljenja,I mene moji ponekada sada udare nogom i placu kada mijenjam pelene.To je normalna stvar.

Posalji opet