AU pair in USA

e cao svima mozda neko zna odgovor.
ako au pair ne ide u skolu znam da gubi depozit po povratku kuci,da li je to jedino sto se uskracuje ili ima jos nesto?mada,nebi me cudilo nista jer sve je u vezi programa tipa"klanica sa vukovima":)

e cao svima mozda neko zna odgovor.
ako au pair ne ide u skolu znam da gubi depozit po povratku kuci,da li je to jedino sto se uskracuje ili ima jos nesto?mada,nebi me cudilo nista jer sve je u vezi programa tipa"klanica sa vukovima":)

Prva stvar ,da znas da je depozit stvar koju mozes da pokupis i u USA.One nase budjave agencije nece nikome da kazu da postoji i ta varijanta verovatno sto hoce da se osiguraju ko ce da dodje nazad kuci :lol: da pokupi depozit.

A zasto se tebi ne ide u skolu uopste?Ta skola u stvari i nije skola,nego jedan obican kurs.Otprilike svi kursevi su 3-4 meseca,2-3-4 dana u nedelji i po 2-3sata dnevno.Nije Harvard ,nemoj da se brines.

Tu lovu kojom taj kurs treba da se plati (tih $500) u svakom slucaju ne mozes da dobijes na ruke tako da odlaskom na ovaj kurs nista ne gubis.
I ako ti Engleski nije jaca strana,ovo ti je idealan nacin da ti se malo pomogne u ucenju jezika.Ako ne odes na kurs samo si ustedela pare host porodici,nista vise,osim sto imas licnu stetu.Njima jos bolje ako ne potrose lovu koju su se obavezali da hoce da potrose na tvoje " obrazovanje" a ti neces da ides!

Ako ne ides u skolu,ono sto sigurno gubis je mogucnost da produzis ugovor sa agencijom za drugu godinu,jer moras da imas sertifikat iz skole da si ispunila jedan od zahteva iz prve godine,a to je upravo tih 6 skolskih kredita ili minimum 72hr provedenih u "skolskoj klupi".

Srecno i pozdrav!

Prva stvar ,da znas da je depozit stvar koju mozes da pokupis i u USA.One nase budjave agencije nece nikome da kazu da postoji i ta varijanta verovatno sto hoce da se osiguraju ko ce da dodje nazad kuci :lol: da pokupi depozit.

A zasto se tebi ne ide u skolu uopste?Ta skola u stvari i nije skola,nego jedan obican kurs.Otprilike svi kursevi su 3-4 meseca,2-3-4 dana u nedelji i po 2-3sata dnevno.Nije Harvard ,nemoj da se brines.

Tu lovu kojom taj kurs treba da se plati (tih $500) u svakom slucaju ne mozes da dobijes na ruke tako da odlaskom na ovaj kurs nista ne gubis.
I ako ti Engleski nije jaca strana,ovo ti je idealan nacin da ti se malo pomogne u ucenju jezika.Ako ne odes na kurs samo si ustedela pare host porodici,nista vise,osim sto imas licnu stetu.Njima jos bolje ako ne potrose lovu koju su se obavezali da hoce da potrose na tvoje " obrazovanje" a ti neces da ides!

Ako ne ides u skolu,ono sto sigurno gubis je mogucnost da produzis ugovor sa agencijom za drugu godinu,jer moras da imas sertifikat iz skole da si ispunila jedan od zahteva iz prve godine,a to je upravo tih 6 skolskih kredita ili minimum 72hr provedenih u "skolskoj klupi".

Srecno i pozdrav!

da znam za to,zavrsila sam ja skolu za prvu godinu ali ne i za drugu.dati mi oni novac koji je bio namijenjen skoli,ne brinem ja za to,mislim moraju ili cu da ih tuzim,tako nesto nebih dozvolila-nema sanse,ovaj college na koji sam ja isla je tako glup i dosadan...zato mi se ne ide a i mislim da sam vec zakasnila sa prijavama

da znam za to,zavrsila sam ja skolu za prvu godinu ali ne i za drugu.dati mi oni novac koji je bio namijenjen skoli,ne brinem ja za to,mislim moraju ili cu da ih tuzim,tako nesto nebih dozvolila-nema sanse,ovaj college na koji sam ja isla je tako glup i dosadan...zato mi se ne ide a i mislim da sam vec zakasnila sa prijavama

Sve bi trebalo da je vec pocelo u septembru,ali zato imas novi semestar koji pocinje u januaru.
Koliko ja znam taj novac neces dobiti na ruke,ali se iskreno nadam da se tu nesto promenilo od kada sam ja bila au pair,mada cisto sumnjam.Mogu da ti uplate one vikende koje organizuje agencija ili da ti plate kurs i to je to.

Bilo je do pre godinu i nesto da mozes te pare da potrosis na jedno od onih putovanja da proputujes USA ali to su prekinuli.

Nego jedna stvar mi nije jasna- a kome ces ti to da tuzis svoju host porodicu?

Sve bi trebalo da je vec pocelo u septembru,ali zato imas novi semestar koji pocinje u januaru.
Koliko ja znam taj novac neces dobiti na ruke,ali se iskreno nadam da se tu nesto promenilo od kada sam ja bila au pair,mada cisto sumnjam.Mogu da ti uplate one vikende koje organizuje agencija ili da ti plate kurs i to je to.

Bilo je do pre godinu i nesto da mozes te pare da potrosis na jedno od onih putovanja da proputujes USA ali to su prekinuli.

Nego jedna stvar mi nije jasna- a kome ces ti to da tuzis svoju host porodicu?

ma nikome,evo bila sam danas i registrovala za casove.eh da imam pitanje ako nekoja zna,sto ako ne polozis taj ispit,ili vec jasnije receno ako ti ocjena na uzetim casovima bude negativna,ima li to neke veze sad?

Ne znam da li ste culi za aupair agenciju DUGA kod nas. Reklamira se kao sigurna i pouzdana, a zapravo je u pitanju prevara. Znam iz licnog iskustva,trebalo je jos pre godinu dana da odem za Kanadu kao aupair,medjutim to se nije desilo, a agencija mi nije vratila 1000$ koje sam im dala,ispunjavajuci svoj deo ugovora. Mislim da je ovo vazna informacija za one koji bi eventualno izabrali ovaj nacin da odu preko. Pazljivo sa agencijama i ne dajte nikome unapred pare!!! Ako neko ima slicno iskustvo,pisite!

KAKVA JE OVO GLUPOST!!!!!!
DUSICA MI JE MALOCAS PISALA MAIL. KAZE DA NEKE GUSKE LUPETAJU SVASTA O NJOJ, PA SAM VAS, CINI MI SE NASLA....:x

JA SAM JELICA, STUDENT FRANCUSKOG JEZIKA , III GODINA, DEVOJKA KOJA JE PREKO AUPIAR AGENCIJE DUGA U FRANCUSKOJ OD APRILA OVE GODINE. U TULONU SAM...PREDIVNO. HVALA BOGU DA POSTOJI OVA AGENCIJA. MOJA SESTRA SE PRIJAVILA ZA AUPAIR U USA I NARAVNO ISTO PREKO AUPAIR AGENCIJE DUGA...MOJA SU ISKUSTVA FENOMENALNA. SVAKA CAST...

OVAKVU GLUPOST U PRETHODNOM KOMENTARU MOZE DA NAPISE SAMO NEKO KO JE KRAJNJE PRIMITIVAN, PA TI I NE TREBA DA IDES BILO GDE, DA SRAMOTIS I SEBE I SVOJU ZEMLJU!!!:oops:
SVAKI EVRO KOJI SAM UPLATILA AGENCIJI MI SE ZAISTA ISPLATIO. SAMO KROZ DZEPARAC SAM U PRVIH MESEC DANA DOBILA ONO STO SAM DALA...

PREPORUKU ZA AUPAIR AGENCIJU DUGA SAM DOBILA U FRANCUSKOM KULTURNOM CENTRU, I ZAISTA SE NISAM POKAJALA:)

SVE NAJBOLJE ZA DOSPODJU DUSICU GACESA I NJENU AUPAIR AGENCIJU DUGA, KAMO SRECE DA JE TAKVIH VISE!!!!!

Cao Au Perke!!!
ja evo sutra treba da razgovaram sa ovim ambasadorima koji ce,nadam se,
biti dobre volje..Ako sve bude ok putujem 5.novembra,pa ako neko ima isti termin
neka se oglasi!!!
E ovaj forum je super stvar saznala sam dosta korisnih informacija,,hvala vam!!
PozZ swima

Cao Ivona, meni je Dusica uzela 1000$ i uopste se ne odaziva na telefon, tako da sam podnela krivicnu prijavu protiv nje, ajde molim te javi mi se na moj e_mail t_tanja_m@yahoo.com pa da razmenimo i broj mob i da odemo zajedno da objavimo clanak u novinama. Kontaktirrala me je Katy iz fondation organizacije iz Kalifornije i pitala za poblem.
Cekam da mi se javis, ima jos jedna devojka kaja mi se javila. Pozdrav!
Alo bre Katy je manager u Aupair agenciji u Americi!!!
Jel ti hoces u Ameriku ili Kanadu, o cemu pricas??????
Trazi nastavnici geografije da ti vrati pare, pojma nemas....
Mojoj sestri su upravo Katy iz Amerike i Dusica iz Aupair DUGE pronasli super porodicu blizu Cikaga...

KAKVA JE OVO GLUPOST!!!!!!
DUSICA MI JE MALOCAS PISALA MAIL. KAZE DA NEKE GUSKE LUPETAJU SVASTA O NJOJ, PA SAM VAS, CINI MI SE NASLA....:x

JA SAM JELICA, STUDENT FRANCUSKOG JEZIKA , III GODINA, DEVOJKA KOJA JE PREKO AUPIAR AGENCIJE DUGA U FRANCUSKOJ OD APRILA OVE GODINE. U TULONU SAM...PREDIVNO. HVALA BOGU DA POSTOJI OVA AGENCIJA. MOJA SESTRA SE PRIJAVILA ZA AUPAIR U USA I NARAVNO ISTO PREKO AUPAIR AGENCIJE DUGA...MOJA SU ISKUSTVA FENOMENALNA. SVAKA CAST...

OVAKVU GLUPOST U PRETHODNOM KOMENTARU MOZE DA NAPISE SAMO NEKO KO JE KRAJNJE PRIMITIVAN, PA TI I NE TREBA DA IDES BILO GDE, DA SRAMOTIS I SEBE I SVOJU ZEMLJU!!!:oops:
SVAKI EVRO KOJI SAM UPLATILA AGENCIJI MI SE ZAISTA ISPLATIO. SAMO KROZ DZEPARAC SAM U PRVIH MESEC DANA DOBILA ONO STO SAM DALA...

PREPORUKU ZA AUPAIR AGENCIJU DUGA SAM DOBILA U FRANCUSKOM KULTURNOM CENTRU, I ZAISTA SE NISAM POKAJALA:)

SVE NAJBOLJE ZA DOSPODJU DUSICU GACESA I NJENU AUPAIR AGENCIJU DUGA, KAMO SRECE DA JE TAKVIH VISE!!!!!

Sad kada joj dupe u rascepu poslala ti je mail da je vadis iz govana, a zasto se nama ne javlja nego se krije...............

drage moje, ja sam vec nekoliko meseci u usa kao au pair, ja ne znam zasto vi hocete da ostanete ovde? ali najozbiljnije, meni je porodica ok, imam i drustvo, al jednostavno proputovala sam celom evropom i videla sta je i provod i luksuz i istorija i jezik jedne zemlje. a usa ne nudi nista od toga, sve je samo sarena laza, nigde istorije, ljudi koji svoj maternji jezik ne pricaju gramaticki ispravno, neiskrenost i plastika svuda, o hrani da ne pricam.
do sada sve ljude koje sam upoznala ovde a da nisu amerikanci svi hoce da ostanu ovde, al sam shvatila i zasto...jer njihov zivot u zemlji iz koje dolaze nije bio lak, a to znaci da bukvalno leba nisu imale da jedu pa im je ovde zato dobro, al sam upoznala i one koje su ovde vise od godinu dana, one koje su uspele da ostanu i znate li kakav je njihov zivot sada? rintace vise od 12 dnevno, nemaju vremena za izlaske, pre svega za sebe, pare koje zarade treba da daju za stan i hranu a verovatno i za kola jer ovde ljudi niko ne hoda...u wc bi isli kolima da mogu, i sve te devojke su mi rekle da bi htele kuci da vide svoju porodicu ali nemaju para za kartu iako rade 12 sati dnevno 7 dana u nedelji. i problem je sto iskren osmeh necete naci:-)
meni je sve to tuzno a vi razmislite pre nego sto odlucite da ostanete, ok je doci i videte ali...verujte mi ja ovde nikada ne bih mogla da budem srecna kao sto sam kuci, sa mojim prijateljima i porodicom.
zar ne mislite da u evropi ma lepsih gradova i priatnijih ljudi nego ovde?

sto se tice au pair programa preporucujem ga kao avanturu, kao mogucnost da se nauci jezik, al ne ocekujete previse, nije bas lako ..naradicete se...45 sati nedeljno nije sitnica:-)
srecno svima koji dolaze uskoro:-)

p.s. ovo prepucavanje sa agencijama, ko je kome platio ili nije...pre svega osoba koja brani doticnu..je stvarno smesna....al ok ja sam se bar nasmejala

Cao Au Perke!!!
ja evo sutra treba da razgovaram sa ovim ambasadorima koji ce,nadam se,
biti dobre volje..Ako sve bude ok putujem 5.novembra,pa ako neko ima isti termin
neka se oglasi!!!
E ovaj forum je super stvar saznala sam dosta korisnih informacija,,hvala vam!!
PozZ swima

Cao Marija!
ja idem u sredu da se prijavim, pa sam htela da te pitam par stvari. Prvo kako ti je prosao razgovor u ambasadi? Nadam se da je sve bilo ok. I koliko ti je vremena trebalo da nadjes porodicu i gde ides?
hvala unapred!:p

Cao ljudi.Ja sam nova i takodje sam se prijavila za cuvanje dece - Ayusa.Da li neko od vas koji ste u Americi ili koji ste ovde ali ste prosli ambasadu znate da li svima traze radnu knjizicu ili moze da se promuva samo sa memurandumom??????

Cao ljudi.Ja sam nova i takodje sam se prijavila za cuvanje dece - Ayusa.Da li neko od vas koji ste u Americi ili koji ste ovde ali ste prosli ambasadu znate da li svima traze radnu knjizicu ili moze da se promuva samo sa memurandumom??????
i ja se prijavljujem u sredu preko ayuse ali meni nisu rekli da treba radna knjizica. nisu valjda tebi rekli da ito treba?koliko ja znam dovoljna je samo potvrda na memorandumu firme!

Ajde super taman mozemo zajedno da putujemo jer je sledeci zakazan let za 5 decembar.I meni su rekli da ne treba radna knjizica ali gledam da neki ovde spominju da im je trebalo.Jel' ti radis i jesi li prijavljena?

vazi!mada sam skoro sigurna da sam je vec pitala za to i da mi je rekla da ne treba. Naravno i ja idem kao nezaposlena. A sta ti to znaci da je sledeci let zakazan za 5 decembar? meni su rekli da su polasci svakog drugog ponedeljka!pozz

I meni su rekli svakog drugog ponedeljka ali kada sam se prijavila prica je bila da je sledeci let zakazan za 5 decembar.Ma ni meni nista nije jasno.Ajde bas da vidimo sta ce tebi da kazu.

Ajde super taman mozemo zajedno da putujemo jer je sledeci zakazan let za 5 decembar.I meni su rekli da ne treba radna knjizica ali gledam da neki ovde spominju da im je trebalo.Jel' ti radis i jesi li prijavljena?
ej devojke i ja sam cula da u ayusa treba radna knjizica...moja je sestra zato isla preko aupair DUGA, nije trebala ni knizica ni potvrda sa faxa, kako neko sa radnom knjizicom i radnim odnosom i moze da ode na godinu dana????glupavo zar ne...ima zakazano u ambasadi za 5. noevmbar...i ona putuje 14. novembra, svakog meseca ima polazaka...

ej devojke i ja sam cula da u ayusa treba radna knjizica...moja je sestra zato isla preko aupair DUGA, nije trebala ni knizica ni potvrda sa faxa, kako neko sa radnom knjizicom i radnim odnosom i moze da ode na godinu dana????glupavo zar ne...ima zakazano u ambasadi za 5. noevmbar...i ona putuje 14. novembra, svakog meseca ima polazaka...

Stvarno? Moja drugarica 2004 nikada nije otisla preko DUGE a znas li zasto? Zato sto joj je ta Dusica maznula pare i naravno zajebala za celu pricu.A znas kako znam? Bila sam sa njom sve vreme!!! Tako da te glupe pice da DUGA nekog negde salje su zaista nepotrebne!!!!

Ja bih rekla da si lose cula.

Slusaj,stvar br.1 nesto mi se cini da mnogo eksponiras tu Dugu,stvar br. 2 -ja sam licno dosla u USA sa tom istom radnom knjzicom,tako da bih ti izjavila da prestanes da bulaznis.
Bez te radne knjizice nisu ni hteli da me prime u ambasadu,za tvoju informaciju,

Radna knjizica ili indeks su ti satro pokrice da ces se vratiti u Srbijicu,jer imas obaveze kojima si vremenski limitirana.I da,svaka agencija koja icemu vredi ce ti reci ovo sto sam ti upravo napisala.A i to da ko ce da ti da sa posla ili faxa godinu off,i to malo lupas.
Ovde ima more Nemica,Svedjanki ili cura iz Australije koje pauziraju fax na godinu dana da bi malo putovalie i naucle jezik.Ista stvar i sa poslom.Prema tome..znas sta bih ti sada rekla.

Zar ti stvarno mislis da ce tek tako da daju nekome vizu ko je socijalni slucaj?Nekome ko ne radi ili se ne skoluje?Pa znas li ti koliko ovde ima takvih??

Sto ti vise postova pises,ja postajem sumnjicava i da si ti uopste u Francuskoj, a i da si Jelica.

I meni su rekli svakog drugog ponedeljka ali kada sam se prijavila prica je bila da je sledeci let zakazan za 5 decembar.Ma ni meni nista nije jasno.Ajde bas da vidimo sta ce tebi da kazu.

Pa malo im treba da vam nadju karte,a i mozda hoce da skupa vas par iz Srbije da putujete zajedno.U svakom slucaju ,karte kupuju na veliko,pa im treba da popune neki broj ljudi.Cemu panika?ITi polasci koji jesu svakog ponedeljka su vec unapred zakazani,isto je na njih neko cekao neko vreme.Uostalom,au pair skola u koju stizete,ima neki maksimum mesta koja moze da primi,pa se i prema tome nekome kroji sudbina puta.Iskoristite vreme da se pozdravite sa drustvom,rodbinom i poznanicima,da se sredite pred dolazak i sl.Vreme neobicno brzo leti..

Pa malo im treba da vam nadju karte,a i mozda hoce da skupa vas par iz Srbije da putujete zajedno.U svakom slucaju ,karte kupuju na veliko,pa im treba da popune neki broj ljudi.Cemu panika?ITi polasci koji jesu svakog ponedeljka su vec unapred zakazani,isto je na njih neko cekao neko vreme.Uostalom,au pair skola u koju stizete,ima neki maksimum mesta koja moze da primi,pa se i prema tome nekome kroji sudbina puta.Iskoristite vreme da se pozdravite sa drustvom,rodbinom i poznanicima,da se sredite pred dolazak i sl.Vreme neobicno brzo leti..

Slazem se i za karte i za jelicu! ;)

Ja bih rekla da si lose cula.

Slusaj,stvar br.1 nesto mi se cini da mnogo eksponiras tu Dugu,stvar br. 2 -ja sam licno dosla u USA sa tom istom radnom knjzicom,tako da bih ti izjavila da prestanes da bulaznis.
Bez te radne knjizice nisu ni hteli da me prime u ambasadu,za tvoju informaciju,

Radna knjizica ili indeks su ti satro pokrice da ces se vratiti u Srbijicu,jer imas obaveze kojima si vremenski limitirana.I da,svaka agencija koja icemu vredi ce ti reci ovo sto sam ti upravo napisala.A i to da ko ce da ti da sa posla ili faxa godinu off,i to malo lupas.
Ovde ima more Nemica,Svedjanki ili cura iz Australije koje pauziraju fax na godinu dana da bi malo putovalie i naucle jezik.Ista stvar i sa poslom.Prema tome..znas sta bih ti sada rekla.

Zar ti stvarno mislis da ce tek tako da daju nekome vizu ko je socijalni slucaj?Nekome ko ne radi ili se ne skoluje?Pa znas li ti koliko ovde ima takvih??

Sto ti vise postova pises,ja postajem sumnjicava i da si ti uopste u Francuskoj, a i da si Jelica.
srpska posla....nepoverenje
JA JESAM JELICA koja je od 15. aprila 2007 kao file aupair u Francuskoj, sa ugovorom od "Ministère du travail et des affaires sociales" u Francuskoj i kazem da sam to ostvarila iskljucivo uz pomoc Aupair agencije DUGA.
Drugo,proctaj ovde , za pismene sve pise, http://www.aupairfoundation.org/partners.htm
tako smo ih i pronasli za sestru, i iskreno cekam da mi se jave jos neke devojke koje su otisle preko DUGE. Cak ima i nekih momaka koji su u USA, devojaka u Kandi, i po Evropi...
Slazem se da ima njih iz raznih delova sveta u USA sa radnim knjizicama da prave pauzu godinu da nauce jezik. Ima li i iz Srbije, koji ce poslodavac da te pusti na godinu dana da ucis jezik a on ti cuva radno mesto....a to satro, e to je prava rec, pa sve je to satro koliklo se meni cini....satro knjizica, a i ti si mozda satro...
zar je svako ko je zavrsio skolu i pozeleo malo da putuje i upozna sveta socijalni slucaj?

i meni se cini da ti previse vremena provodis na netu, kakva je to host family u kojoj si ti aupair ili su i oni satro??:roll:

...nisam AuPair i necu da se mesam u diskusiju o iskustvima sa raznim agencijama ali cinjenica je da si ti Jelice svoj prvi post postavila pre nekoliko dana i to da bi posvedocila o tome kako je "Duga" super i nista drugo ne valja....meni, kao totalnom posmatracu, sa strane, to zvuci zesce pristrasno i malo fishy...

...mnoge devojke na ovom forumu, medju kojima je i Nina pisu na ovu temu, bukvalno godinama pomazuci devojkama da dodju do korisnih informacija....ne potencirajuci nekog odredjenog posrednika nego dajuci informacije, sta, kako, gde i kad....
...kao sto rekoh, tvoj prvi post je bio pre manje od nedelju dana, vrlo marketinski orjentisan.....kredibilitet ti je nula.....
...prelistaj malo forum severna Amerika i pronacices nekoliko nas ludaka koji odgovaramo na pitanja zemljaka sa namerom da pomognemo i informisemo....bez reklame i licne koristi.....
...zato NEMOJ.....

Back