AU pair in USA

imala???he he he imam ga jos!ako ne poludim do tada ha ha ha
ja samo kazem da svi su oni preko tel lijepi islatki a zapravo druge osobe
americka djeca...katastrofa!mozes zamisliti jer oni nikad ne izlaze napolje da se igraju, u vrtic mozda malo (ako idu jer je jako skup)..inace samo sede u kucu
ovi moji su veliki 13 i 11 god i kao mama i tata original ja uzmem tel a oni pitaju koga zoves...znaci ni djeca nisu kao nasa
pogotovo ovih bogatasa ja ih zovem retardirana djeca jer imaju nas da ih sluzimo!

Auuuu, ti si se bas usrecila...meni je super, imam super porodicu , nalazim drustvo idem na koledz ali znam da ima i takvih slucajeva kao i tvojih Anita... To je zaje.....! Imas pravo da menjas porodicu, ne znam sta si istripovala. Moja porodica je u fazonu da sam ja clan porodice i stvarno se tako i odnose.....ja sam imala srece...

snowflower:
Auuuu, ti si se bas usrecila...meni je super, imam super porodicu , nalazim drustvo idem na koledz ali znam da ima i takvih slucajeva kao i tvojih Anita... To je zaje.....! Imas pravo da menjas porodicu, ne znam sta si istripovala. Moja porodica je u fazonu da sam ja clan porodice i stvarno se tako i odnose.....ja sam imala srece...

Cao, meni je bas drago da čujem priču da je nekom dobro to me ohrabruje jer zelim i ja da se prijavim.
Čini mi se da si ti napisala da si otišla preko Ayuse, pa ću ja da se prijavim isto preko njih, jer opet imaju neki popust.
Huću da te pitam, da li oni zakazuju razgovor u ambasadi (za vizu) ili ti moraš to sama da uradiš, pošto su mojoj drugarici u Wizantijani rekli da sama zove, i još jedno pitanje
da li si imala organizovan prevoz od aerodroma do hotela u New Yourk ili si sama snosila troškove do hotela i sama se snašla za prevoz.
Hvala ti puno, nadam se da ćes mi odgovoriti.Pozdrav!!!

e da jos jedno pitanje, ti nepereš veš host roditeljima zar ne !!!kao mAnita,
izvini ako sam malo dosadana. pozzzzdrav!!!!!!!

Pozdrav svima. Evo, i ja sam resila da probam srecu ove godine kao au pair. Zao mi je sto sam se vratila u novembru sa Work&Travel - a, da gubim vreme u ovoj jadnoj zemlji.
Devojke, kakve su mogucnosti za ostajanje kad zavrsite program? Ko od vas planira da ostane i kako? :) :) :)

Znaš šta, ja znam devojku koja je otišla na AuPair, i bila 9 meseci, napustila porodicu,ostala na crno, kasnije upisala fax dobila studensku vizu, dobro imala je sreće porodica je nije prijavila...kako će dalje da produžava vizu neznam ali postoji neki nacin sigurno, ja mislim ako boraviš tamo 5 godina da mozeš da podneseš zahtev za državljanstvo. E a kad ti planiraš da ideš!!!
Znači baš ti je bilo dobro!!!

Ja bih da idem ovog leta. Obnovila sam trecu godinu, ali su mi u agenciji rekli da to nece biti problem za vizu za au pair. Isla bih ponovo u isto mesto, ili bar negde blizu, jer me tamo ceka decko, a i vec znam tamo neke ljude s kojima sam u kontaktu. Ne znam sta da radim ovde, totalno sam se oladila od faksa, tako da od toga nema neke preterane vajde, cak i kad bi' ga zavrsila sledece godine. Volela bih i ja tamo jednog dana da krenem na koledz, ako Bog da, ne bi mi smetalo da pocnem iz pocetka, na engleskom komuniciram bez problema.
Samo se pitam da li je au pair dobra osnova za ostvarivanje ovakvih planova...
A da mi je bilo dobro,malo je reci...

....da bi podneo zahtev za drzavljanstvo moras da zivis 5 godina na teritoriji USA i da placas poreze, ali kao permanent resident, sa radnom dozvolom a ne kao ilegalac ili student.....
...da bi upisala neku skolu kada si na Au Pair programu potreban ti je neko ko ce finasijski garantovati za tebe-sponzor....Mnogim nasim ljudima koji su ovde dosli preko Au Pair programa sponzori su bili upravo host porodice u kojima su oni nastavljali da rade za platu dok su ih ovi na papiru "sponzorisali"...neki su imali cak toliko srece da su naisli i na porodice koje su pristali da ih sponzorisu iako vise ne rade kod njih, t.j. nadju "bolji" posao.....sve ti zavisi od srece i slucaja i naravno od toga kakva si ti osoba....

mAnita:
ONA TI JE REKLA SVE STO IMAM I JA!
oni su svi med i mlijeko na tel dok ne dodjes!mos misliti kad i m donji ves perem i posteljInu(host roditeljima)probala sma da ih ostavim i hos mama mi je rekla ako nas ostavi mi cemo napraviti da te iskljuce sa programa pa izvoli!A SVI ZNATE DA SE DOLJE NEMAM GDE VRATITI JER JE MRAK TOTALNI!
znaci LCC i ostali stite porodice a ne vas drage moje!to su sve lazi

Manita ,kada sam napisala tekst koji si citirala,bila sam u prvoj porodici ali posto nam nije islo,sam odlucila da ih promenim.Sa drugom sam porodicom imala bolji odnos,ne sjajan,kako kad,ili u svakom slucaju bolji.Naucila sam da se prilagodjavam i oni su meni izlazili u susret i tako smo ziveli,i lepo se rastali.
Ako ti porodica ne odgovara,promeni je,prvi put cijem da nekoga LCC u tome sprecava,bas naprotiv.Ima ljudi raznih,naravno da ce LCC pokusati da izgladi situaciju medju vama,da napravi sporazum da stvari funkcionisu bolje.Ako ne,onda Boze moj.
Menjanje porodica je krajnje resenje ako se bas toliko ne slazete.
Nemoj da plasis cure koje zele da dodju i da generalises stvari.Niko se na program ne prijavljuje jer voli decu,vec da bi se dokopao USA i spasio se Balkanske propasti.
Ovo je nekad cak i jedini nacin za ulazak u USA.Ako ti je cilj ostati u USA,gledaj na ovu godinu kao godinu gde ces se prilagoditi novom kontinentu,drzavi,jeziku,nacinu zivota,ljudima,ma svemu na sta si do sada navikla.I misli na to kako si od mnogih stvari zasticena.Veruj da bez krova nad glavom i brdom racuna nije nikako lako.Sta god cinila budi promisljena,i zapamti i ta godina ce proci.
Ako ti porodica ne valja,reci im sta ti smeta,ako mozes s njima nastavi,ako ne lepo se rastanite,i kraj price.Mozda nije zlato sve sto sija ali nije sve bas ni tako crno.
Koliko mi je god bilo tesko prosle godine,cenim iskusktvo koje sam iz te godine izvukla.

nina_lion:
Manita ,kada sam napisala tekst koji si citirala,bila sam u prvoj porodici ali posto nam nije islo,sam odlucila da ih promenim.Sa drugom sam porodicom imala bolji odnos,ne sjajan,kako kad,ili u svakom slucaju bolji.Naucila sam da se prilagodjavam i oni su meni izlazili u susret i tako smo ziveli,i lepo se rastali.
Ako ti porodica ne odgovara,promeni je,prvi put cijem da nekoga LCC u tome sprecava,bas naprotiv.Ima ljudi raznih,naravno da ce LCC pokusati da izgladi situaciju medju vama,da napravi sporazum da stvari funkcionisu bolje.Ako ne,onda Boze moj.
Menjanje porodica je krajnje resenje ako se bas toliko ne slazete.
Nemoj da plasis cure koje zele da dodju i da generalises stvari.Niko se na program ne prijavljuje jer voli decu,vec da bi se dokopao USA i spasio se Balkanske propasti.
Ovo je nekad cak i jedini nacin za ulazak u USA.Ako ti je cilj ostati u USA,gledaj na ovu godinu kao godinu gde ces se prilagoditi novom kontinentu,drzavi,jeziku,nacinu zivota,ljudima,ma svemu na sta si do sada navikla.I misli na to kako si od mnogih stvari zasticena.Veruj da bez krova nad glavom i brdom racuna nije nikako lako.Sta god cinila budi promisljena,i zapamti i ta godina ce proci.
Ako ti porodica ne valja,reci im sta ti smeta,ako mozes s njima nastavi,ako ne lepo se rastanite,i kraj price.Mozda nije zlato sve sto sija ali nije sve bas ni tako crno.
Koliko mi je god bilo tesko prosle godine,cenim iskusktvo koje sam iz te godine izvukla.

E baš je lepo od tebe što si ovo napisala, baš je orhrabrujuće!!!
Reci mi da li si ti ostala u USA, upisla fax ili si se vratila!!!!

POZDRAV!!!!!!!!!!!

HVALA!!!!!!!!!!!

pliko:
E baš je lepo od tebe što si ovo napisala, baš je orhrabrujuće!!!
Reci mi da li si ti ostala u USA, upisla fax ili si se vratila!!!!

POZDRAV!!!!!!!!!!!

HVALA!!!!!!!!!!!

Ostala sam u USA,a sto se skole tice,ako mislis na visokoskolsku diplomu,ovde je to za nas novopridosle poprilicno neizvodljivo.
Ovde se zavrsi High School,pa nakon toga 4 godine coliege-a koji ti opet pruza neko opste obrazovanje ali vezano za materiju koju ti odaberes,pa tak onda studiras konkretno sta te zanima.
Recimo,zelis da studiras medicinu.Zavrsis High Sc.pa College pa tek onda konkretno medicinu sledecih par godina.
College ti ispadne ko nas fax,a nakon toga ko nasa specijalizacija.
Ako se recimo bavis medicinom-srednja ili visa skola,mozes da prekvalifikujes svoju diplomu,polozis razliku predmeta i nadjes sebi pristojan poslic.
Naravno za sve ovo moras da budes Americki gradjanin,inace skole ni malo nisu jeftine i naivne.
Nemoj pogresno da me shvatis,samo pokusavam da ti dokucim razliku izmedju njihovog i naseg skolstva.

nina_lion:
Ostala sam u USA,a sto se skole tice,ako mislis na visokoskolsku diplomu,ovde je to za nas novopridosle poprilicno neizvodljivo.
Ovde se zavrsi High School,pa nakon toga 4 godine coliege-a koji ti opet pruza neko opste obrazovanje ali vezano za materiju koju ti odaberes,pa tak onda studiras konkretno sta te zanima.
Recimo,zelis da studiras medicinu.Zavrsis High Sc.pa College pa tek onda konkretno medicinu sledecih par godina.
College ti ispadne ko nas fax,a nakon toga ko nasa specijalizacija.
Ako se recimo bavis medicinom-srednja ili visa skola,mozes da prekvalifikujes svoju diplomu,polozis razliku predmeta i nadjes sebi pristojan poslic.
Naravno za sve ovo moras da budes Americki gradjanin,inace skole ni malo nisu jeftine i naivne.
Nemoj pogresno da me shvatis,samo pokusavam da ti dokucim razliku izmedju njihovog i naseg skolstva.

Hvala ti na odgovoru,puno.
Ja znam jednu devojku koja je bila u AuPairu 9 meseci napustila porodicu, posle par meseci upisala neku školu, neznam da li je High ili College ili šta već samo znam da je ovde studirala političke nauke i tamo su joj valjda priznali neke ispite i da je dobila tu studensku vizu, i radi, našla je neku pristupačniju školu i sama plaća, i zanm da su joj kolege dosta starije, i valjda je to kod njih normalno da tek u 40 -im god. uče,studiraju ili šta već, ti to verovatno i mnogo bolje znaš od mene.
al dobro neznam kolko je ovo značajno što sam napisala al ajde...
Nego mi reci na koju foru ti sad imaš vizu, al radiš nešto , šta planiraš...

Izvini ako te davim, ali pošto planiram da dođem definitivno što pre budem mogla, znači mi svaka informacija.
A išla si na taj kurs što ti je porodica plaćala, jel je bilo korisno...

Hvala puno.

'Ajde ako mozes raspitaj se kod te tvoje drugarice kako je ona sve to uradila i kako je uspela da upise skolu ( i kakvu skolu?). Ako mozes da je pitas da ti to malo detaljnije objasni, to bi bilo super :)

pliko:
Hvala ti na odgovoru,puno.
Ja znam jednu devojku koja je bila u AuPairu 9 meseci napustila porodicu, posle par meseci upisala neku školu, neznam da li je High ili College ili šta već samo znam da je ovde studirala političke nauke i tamo su joj valjda priznali neke ispite i da je dobila tu studensku vizu, i radi, našla je neku pristupačniju školu i sama plaća, i zanm da su joj kolege dosta starije, i valjda je to kod njih normalno da tek u 40 -im god. uče,studiraju ili šta već, ti to verovatno i mnogo bolje znaš od mene.
al dobro neznam kolko je ovo značajno što sam napisala al ajde...
Nego mi reci na koju foru ti sad imaš vizu, al radiš nešto , šta planiraš...

Izvini ako te davim, ali pošto planiram da dođem definitivno što pre budem mogla, znači mi svaka informacija.
A išla si na taj kurs što ti je porodica plaćala, jel je bilo korisno...

Hvala puno.

Tražim pod hitno bebi siterku ili bebi sitera između 20 i 28 godina za kaliforniju. Tacnije Los Angeles. 20 minuta od Holivuda,30 od Beverlihilsa.Hrana i stanarina su placena. Takođe nasa bebisiterka/bebisiter ima svoja kola dok je kod nas! Radi se o trojkama, dva decaka i jedna devojcica imaju po dve ipo godine. Nije zgoreg da zna engleski...tj nebi bilo loshe kada bi bar osnovne stvari znala/znao. Za vishe informacija obratite se na email : jelenanenadic@yahoo.com ili sms porukom
001 310 904 37 13

Serbian Princess:
Super :) Zelim malo da opipam teren, a ne da odem nespremna kao prosli put,da ne znam ni kakve su mi mogucnosti.

E ovako stoje stvari. Ta devojka je u Šarlotu država je North Carolina, 1 semestar košta
6 000 dolara, semestar traje isto koliko i kod nas, neznam ona jednostavno uspeva da radi i plaća sama školu , to je fax. priznali su joj ispite sa političkih nauka fax je sličan tome i tako..., nije teško, da pre toga je polagala onaj test za proveru engleskog (nemogu da se setim kako se zove) da bi mogla da sluša i prati nastavu.
Redovno radi sve te njihove vežbe, i ide na predavanja, ti možeš sam da biraš kad ćeš da slušaš predavanja ima dosta povoljnosti za zaposlene nego kod nas, ima smešno nešto bukvalano po 3 predmeta u jednom semestru. Možeš naravno da plaćaš mesečno-školarinu(u ratama). i tako...
Neznam da li sam ti mnogo pomogla al to je to što znam otprilike,
Veliki pozdrav!!!!!!!

E da i kad upisujes tamo fax, treba neko da garantuje za tebe, treba da ima 15 000 dolara na računu,posle toga moze odmah da podingne pare, bitno je da niste u srodstvu, to je neka garancija da ćeš ti imati para da platiš školarinu.

pliko:
E da i kad upisujes tamo fax, treba neko da garantuje za tebe, treba da ima 15 000 dolara na računu,posle toga moze odmah da podingne pare, bitno je da niste u srodstvu, to je neka garancija da ćeš ti imati para da platiš školarinu.

Ej,sponzora nije tako lako naci,pogotovo ako ne poznajes nikoga.
Da samo razjasnim ovo oko para,mislim da je ok sto to sebi dajem za pravo jer sam svojevremeno to pokusala,i razgovarala sam sa sa par skola i advokata.

Za emigraciono je najbolje da taj novac ti imas na svom racunu,plus nekoga ko ce ti pomoci da kod njega zivis i ako treba da te podrzi finansisi jer kao student nemas prava da radis puno,samo part -time i verovatno ce ti rashodi biti veci od prihoda.
A ko u USA ma toliko love na racunu+poverenje u tebe da neces pobeci sa njegovim novcem?
Sve ovo ako nikoga neznas.I studentska viza je privremeno resenje,zavisi od trajanja skole.
I kad zavrsis skolu,niko ti ne garantuje da ces ostati,jer imaju oni i svoje studente koji zavrsavaju.I sta mislis koga ce pre zaposliti?Znaci,mogu da od tebe nemaju koristi,prema tome cao.
Kod mene ima jedan decko,27god,zavrsio je magistraturu ovde i odbjen je za papire i na kraju se ozenio da bi ostao.
A zamisli njega koji je zavrsio na UCLA,jakom faxu,i uporedi nekog ko zavrsi neki college

nina_lion:
Ej,sponzora nije tako lako naci,pogotovo ako ne poznajes nikoga.
Da samo razjasnim ovo oko para,mislim da je ok sto to sebi dajem za pravo jer sam svojevremeno to pokusala,i razgovarala sam sa sa par skola i advokata.

Za emigraciono je najbolje da taj novac ti imas na svom racunu,plus nekoga ko ce ti pomoci da kod njega zivis i ako treba da te podrzi finansisi jer kao student nemas prava da radis puno,samo part -time i verovatno ce ti rashodi biti veci od prihoda.
A ko u USA ma toliko love na racunu+poverenje u tebe da neces pobeci sa njegovim novcem?
Sve ovo ako nikoga neznas.I studentska viza je privremeno resenje,zavisi od trajanja skole.
I kad zavrsis skolu,niko ti ne garantuje da ces ostati,jer imaju oni i svoje studente koji zavrsavaju.I sta mislis koga ce pre zaposliti?Znaci,mogu da od tebe nemaju koristi,prema tome cao.
Kod mene ima jedan decko,27god,zavrsio je magistraturu ovde i odbjen je za papire i na kraju se ozenio da bi ostao.
A zamisli njega koji je zavrsio na UCLA,jakom faxu,i uporedi nekog ko zavrsi neki college
moja kuma je studirala u usa i kad je napunila 27(jer sa preko 27 ne mozes biti vise inostrani student u USA)samo su je ispratili kuci kao nema posla a 2 college-a je zavrsila!ma ljudi nema sanse kad se tvoje ime pojavi u ambasadi,a narocito americkoj sve ti procesljaju znaju kad si u WC posao!nista se ne moze sakriti..sad je uhapsen neki momak koji je imao green card i ziveo u USA 5 god al je lagao da nije bio na ratistu u Srebrenici!bio je..i americka ambasada je to otkrila iako je ovde 5 god!ne moze se nista sakriti i sluzice kaznu u USA zbog obmane USA ambasade i sve ilegalnoga pa ce ga isporuciti nama a njegova zena i deca ce uskoro biti deportovani!!!!!

Back