AU pair in USA

Es88 e lako je tebi, ti ne moras da se brines iz Hrvatske ces dobiti veoma lako, makar sam ja tako cula :))jedino smo mi odavde svugdje na crnoj listi :))))))a mozes li mi reci koliko je tebi trajao citav taj proces, kada si se prijavila, koliko je proslo mjeseci dok si nasla porodicu , tako to i gdje ides :)) hvala punooooooo :)))

Nadam se Soledad123 da su informacije koje si čula i istinite :):zper: a i duboko se nadam da i vama nije toliko teško doći do vize, da niste baš tako na toj "crnoj listi" :sad2:;)
Početkom 3. mjeseca sam se prijavila i prošlo je tjedan dana dok mi se nije prva obitelj javila, pa se naradnih 10ak dana skoro svaki ili svaki drugi jedna obitelj javila, sveukupno od 08.03. pa do 20.03. se javilo 7 obitelji. Moj proces je znači trajao 12 dana hehehe. Ne znam koje sam to lude sreće i odmah dvanaesti dan našla odgovarajuću host family. :) Idem u istočni dio New Jerseya, tj. 45ak minuta autobusom do Manhattana, čuvam jednog dečkića od 6 godina i to je to :) Baš kako sam i htjela, i mjesto mi odgovara, obitelj...ma sve :zper: Npr. moja se prijateljica isto prijavila, malo kasnije od mene, ali eto, npr. u tih mjesec dana joj se javilo samo 2 obitelji i ne sviđaju joj se, čeka dalje. A to što ti kažeš da neke čekaju i po 7-8 mjeseci je jaaaako puno o.O

Es88 vjeruj mi mi smo svigdje na crnoj listi, inac sto se tice tih stvari znam da je vama lakse, meni je mama inace iz hrvatske, rodjena tamo, zivjela dvadeset godina i udala se ovdje,mogla sam i preko nje da dobijem to drzavljanstvo , ali ga ona nikada nije trazila, tako da sad mi je malo krivo, ali ok mozda bude sve kako treba ;) super, ti si bas imala srece po pitanju svega, bas mi je drago, sigurno ce ti biti ok, jedno dijete cuvas, banja :lol: a i bolje ti je da nisi bas u centru , to i nije daleko sjednes na bus kad hoces i pravac manhattan :ok: nista nadam se da cemo se negdje tamo i sresti mozda jednog dana :D a ti i dalje pisi kako teku stvari :D

Soledad123 ma svakako draga, duboko se nadam da vam nije komplicirano i da ćeš imati sreće ako ne koliko sam imala ja bar onda i više od mene što se tiče svega, i dakako obavještavaj o stvarima kako napreduju i isto tako kada znaš gdje ćeš i kada pa nikad neznaš možda se stvarno gore i sretnemo :):ok: Isto tako slobodno pitaj za bilo što, ako znam i mogu pomoći - tu sam :)

Teddy Fiennes stvarno neznam ništa o tome, ne mogu pomoći, sorry :(

Hehehe ma naravno draga, tu smo - u kontaktu. :) I Teddy nisam tako mislila, nego ako ti bilo kako mogu reći nešto u vezi toga, vidim da druge ne odgovaraju pa zato se javila da neznam ništa u vezi toga :P
Pozz za sada :bye:

Olla devojke(i momci ako vas ima) :bye: Nova sam na forumu ali ne i u ovoj prici. Pomno sam pratila desavanja u poslednjih godinu dana. U februaru sam se prijavila preko Wizantiane i dok sam sve sredila malo se oduzilo tako da sam od 1. aprila bila spremna za match :) Danas mi se javila prva porodica, iz Albany, NY. Imaju troje dece, decaci 2,4 i 7.5. Medjutim imaju i psa koji zivi u kuci. Obozavam zivotinje samo mislim da im nije mesto u kuci posebno ako ima male dece. I sad ne znam kako da ih odbijem, da li da kazem otvoreno sta mi smeta ili da se ponasam nezainteresovano pa da oni odustanu :think: Besos :)

Meni je video bio problem jer je vreme bilo uzasno, tako da sam na kraju lepo sela u sobi i ispricala sta imam, ubacila sam slike prijatelja i porodice, malo efekata i to je to :) preporucujem ti Corel Video Studio, odlican programcic :ok:

kada sam raspitivala pre godinu dana za program razlikovalo se od agencije do agencije i bilo je pola-pola, sada 90% agencija zahteva i vozacku dozvolu, ali ako odes na neki od sajtova na koje se prijavljuju devojke koje idu bez posredstva agencije videces da mnoge devojke nemaju vozacku dozvolu

Hej devojke ja sam se oko videa toliko smorila, napravila sam super video ali nisam uspela da ga prebacim u odgovarajući format, tj. jesam ali nikako nije htelo da mi se učita na aupair room-u i tako da sam ušla u ceo proces bez videa, i smorila se jako... :/ ali porodice su se javljale i bez obzira na to :D tako da nemojte to da vas brine! :D
Inače ja sam pre 3 dana se matchovala sa porodicom iz New Jersey-a :super: Čuvaću malu bebicu, koja treba da se rodi u julu, ja idem malo ranije 24. juna, tako da ako neka ide tada, neka vičeeee :zcepanje:
Inače malo sam se uplašila host tata dolazi poslom u evropu nešto za dve nedelje, pa bi svratio na 2 dana u Beograd da me upozna :roll: malo mi je to smor, jer pre nego što odem imaću suočavanje sa njima, tj. njim, ali valjda će sve biti ok ;) I takoo, biću blizu i dečkića, sve kockice su mi se složile :zper: Srećan sam! Eto ja da podelim i nešto lepooo sa vama :super:

Za video sam koristila Adobe Premiere Pro program, odličan je, malo je kompliciran jer je stvarno profesionalan, ali na Youtube-u nađeš sve tutoriale pa i nije tolko strašno :)
Snimala sam 2 dana jer sam tek kad sam došla kući na kompjuteru vidila da se neke snimke ne čuju radi vjetra pa sam ih sutradan išla ponoviti. Sve sam vani u prirodi snimila (nekako mi je bilo ljepše i ležernije nego kući na kauču) i uzela sam sina od prijateljice pa nas je ona malo snimala kako se igramo, ljuljamo, pišemo zadaću itako :) Ako uspiješ nabavit nekog klinca mislim da je to veliki plus iako nije presudno :lol::ok: Isto sam ubacila slike obitelji i mog djetinjstva...

Bojka90 mislim da možeš biti iskrena i otvoreno reći što te smeta ili jednostavno se zahvališ i kažeš npr. Super ste mi, sve ok, ali mi ne paše broj djece koji bi morala čuvati ili tako nešto slično :)

Sanja'87 jaooo frke hehe, bar bi i meni bila da se moram upoznati s njom prije nego uopće stignem u USA. Hehe savjetujem da se nađeš i lijepo opušteno popričaš :) Drago mi je da si se matchala i da je to sada to i jedva te čekam upoznati gore preko bare :D:zper:

Lijep pozz svima

Ahahaha :zcepanje: Pa da, definitivno! Savjetujem ti da da...meni je tako i agentica rekla, da bi bilo poželjno ako mogu naći dijete da se poigramo, razigramo i slično pa da se to ubaci. Ako već imaš gotove snimke - di ćeš bolje? :D To ti može biti samo veliki plus. Eto, sretno :)

A ako još šta trebaš slobodno piši...:)

Za video sam koristila Adobe Premiere Pro program, odličan je, malo je kompliciran jer je stvarno profesionalan, ali na Youtube-u nađeš sve tutoriale pa i nije tolko strašno :)
Snimala sam 2 dana jer sam tek kad sam došla kući na kompjuteru vidila da se neke snimke ne čuju radi vjetra pa sam ih sutradan išla ponoviti. Sve sam vani u prirodi snimila (nekako mi je bilo ljepše i ležernije nego kući na kauču) i uzela sam sina od prijateljice pa nas je ona malo snimala kako se igramo, ljuljamo, pišemo zadaću itako :) Ako uspiješ nabavit nekog klinca mislim da je to veliki plus iako nije presudno :lol::ok: Isto sam ubacila slike obitelji i mog djetinjstva...

Bojka90 mislim da možeš biti iskrena i otvoreno reći što te smeta ili jednostavno se zahvališ i kažeš npr. Super ste mi, sve ok, ali mi ne paše broj djece koji bi morala čuvati ili tako nešto slično :)

Sanja'87 jaooo frke hehe, bar bi i meni bila da se moram upoznati s njom prije nego uopće stignem u USA. Hehe savjetujem da se nađeš i lijepo opušteno popričaš :) Drago mi je da si se matchala i da je to sada to i jedva te čekam upoznati gore preko bare :D:zper:

Lijep pozz svima

Gde mi nije frkaaa, on bi kao voleo da upozna i moju porodicu, tako da će doći na neku večeru predpostavljam :roll: Videću kako će ispasti sve, nemam pojma! I meni je draga drago da je to sve sad da kažem gotovo, sad samo čekam da mi stigne karta i da dobijem vizu, sitnica :D Kada si ti dobila kartu odprilike, kako to sad sve funkcioniše kad se matchuješ...? I ja sam srećna, da ću imati nekog tamo našeg, pa ćemo se družiti godinu dana tamo!!! :brus:

Hehehe jaooo zajednička večera? Bit će veselo :zcepanje: Nema veze, možda je i tvojim roditeljima draže tako, bar će znat kod koga ideš na godinu dana...:)
Neznam kako je kod vas, ali preko moje agencije kad se matchas čekaš potvrdu iz glavne agencije iz Londona (ja sam je dobila nakon otprilike 5 dana). U toj potvrdi je ugovor i mjesto stanovanja + dodatni papir koji mi treba za ambasadu za vizu. Nakon toga sam još elektroničkim putem riješila aplikaciju za vizu, čekam intervju i kad mi bude sve odobreno (viza) i tek kada ju imam u svojim rukama onda moram uplatiti program agenciji. Nakon toga dobijem kartu (piše mi 10ak dana prije polaska). Znam samo da sam 4 dana na orijentacijskom programu u ovom hotelu: DoubleTree by Hilton Hotel Tarrytown, 455 South Broadway, Tarrytown, NY 10591.
Tako da imam još vremena dok ne dobijem svoju kartu da znam točne detalje...:)
Da li ste i vi u tom hotelu?

Auuu to je malo drugačije nego kod nas :) Ovde prvo plaćaš sve, pa ulaziš u ceo proces :D A što se tiče hotela, mislim da nije na sajtu naše agencije stoji da smo u Šeraton hotelu, valjda isto u New Jersey-u.. kako sam razumela devojku iz agencije... Pitaj Jovanu, ona bi trebala da zna detalje, vi putujete isti dan :zper:

Back