Ljudiiiiiiiiii treba mi ogromna pomoc...Ja cu da vam sada pustim pismo, koje sam sastavila za porodicu, a vas bih zamolila da mi bez ikakvog ustrucavanja pomognete i kazete ako sam negde pogresila

))
Zdravo, moje ime je Katarina Pranjic i imam 19 godina...Rodjena sam u Beogradu, Srbija. Zavrsila sam srednju skolu, pravno birotehnicku, a u slobodno vreme radim u kaficu i volontiram u domu za nezbrinutu decu. Zivim sa mamom Gordanom, i bratom Borisom. Mama mi je zaposlena u firmi za opticke kablove, a brat je dve godine mladji od mene i ide u gimnaziju. Uglavnom smo svi popodne svi kod kuce, pa dosta vremena provodimo zajedno. Imam mnogo rodbine i prijatelja, pa nam popodnevno vreme uglavnom prodje u druzenju sa njima, i njihovom decom.
Odlucila sam se na ovaj korak jer obozavam decu. Kao sto sam gore navela volontiram u domu za nezbrinutu decu vec 3 godine i kad god imam vremena idem u dom, i trudim se da to bude sto cesce. Uglavnom preko nedelje cuvam decu od maminih drugarica Ane i Ivane. Ana ima dvoje dece, Ruzicu i Vuka, dok Ivana ima samo Andreu. Ruzica i Vuk imaju 5 i 3 godine, i sa njima provodim 2-3 dana u toku nedelje. Ujutru ih odvedem u obdaniste, a popodne vratim kuci. Posle dolaska iz obdanista uglavnom ih nahranim, a zatim krecu nase male avanture. Uglavnom crtamo, idemo u park, setamo, slazemo kockice, i sl. Sa decom volim da ucestvujem u humanitarnim akcijama, tako sto pravimo razne crteze, figurice od papire, gline, i plastelina. Kada se izigraju, volim da ih izvedem u setnju, u obliznji park. Parkovi su uglavnom puni dece, tako da oni tamo uvek nadju neko drustvo. Vole da se ljuljaju i klackaju, i igraju u pesku. Uvek sa sobom nosimo kantice, i lopatice da bismo u pesku pravili kulu. Posle setnje, deca su uglavnom iscrpljena tako da dok im ja pripremam veceru oni gledaju crtani film. Posle vecere i crtaca sledi kupanje, oblacenje u pidzame i spavanje. Malo sam ih razmazila tako sto im pred spavanje obavezno ispricam pricu. To su uglavnom Snezana i sedam patuljaka, Lunja i Maza, Lepotica i Zver, Pepeljuga ili tri praseta... Kada ispricam sve price koje znam, ili ako im se ne slusaju te, snalazim se tako sto izmislim neku i za sledeci put im obecam neku novu.
Petkom, subotom i nedljom cuvam Andreu. Ona ima tri godine i sa njom sam uglavnom po ceo dan. Ona ne ide u vrtic tako da su moja zaduzenja za nju veoma razlicita. Iz dana u dan se razlikuju. Uglavnom sam od 10 sati ujutru sa njom, pa sve do 6-7.
Andrea je jako mirno dete, ali mnogo toga je zanima.Takodje omiljeni deo dana, tj. popdne provodimo u parku. Obozava da ide tamo, i uopste voli da seta. Dva do tri puta mesecno obavezno idemo u zooloski vrt. Takodje i sa njom, kao i sa Vukom i Ruzicom imam neke dnevne zadatke, kao sto su hranjenje, ponekad kupanje, presvlacenje, setnje, crtanje, gledanje crtanih filmova i sl.
Nemam bas nesto mnogo slobodnog vremena, ali i ono malo sto imam volim da pametno iskoristim. Uglavnom veoma volim da citam i crtam. Veoma volim da izlazim, tako da pretezno izlazim sa drugaricama do kafica.
Sto se tice mog odlaska u Ameriku, kao sto sam gore navela, decu obozavam pa mi je to bio odlucujuci korak. Mislim da je to dobar nacin za upoznavanje druge kulture i jezika, i takodje mogucnost drugih da se upoznaju sa mojom kulturom i jezikom sto samtram da je jako bitno.
Hvala sto ste procitali moje pismo, mozda nije najbolje receno, ali pokusala sam najbolje da opisem moje aktivnosti sa decom. Veoma bih volela da vas upoznam i budem vasa au pair.
I ako moze neka malecna pomoc oko videa...Sta tu tacno treba da kazem, tj. kako on uopste izlgleda i tako to...Molim vas, pumooo bi mi znacilo...Unapred zahvalna

))