AU pair in USA

:brus:

Stigla sam na floridu!!!! Prvo sta cu reci: SAN SNOVA! Predivno! Cijelo vrijeme sam imala osjecaj da ce biti dobro i zaista je!!!! Odusevljena sam, nadam se da odusevljenje trajati i trajati... Sad tek mi nije ni malo zao sto sam otisla iz NH... A host mama me nagovarala da ostanem... Koji instinkt... uf... :super::manikir:

Jaooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!! Super!!!!!!!!!!!!!! Pisi kakvi su utisci!!
Ne mogu ni da zamislim kako je............... :D :D ;)
Bas mi je drago zbog tebe i nadam se da ce ti ta porodica odgovarati u svemu!!!
Zelim ti puno, puno srece!!!
Pozdravljam te!!! :)

caooo:)imam jedno pitanje za one koji su vec u USA...zakazan mi je put u februaru ali me zanima da li da nosim tehnicku robu kao sto su mob.isl.???

Ako zelis slikati NYC, ponesi fotoaparat. Ako zelis imati svoj laptop odmah da se javis porodici, ponesi ga.

Ja sam licno nosila i laptop i fotoaparat. U New Yorker-u imas free internet u svim sobama. Takodje, fotografisala sam non stop! Tako da, sve zavisi od tebe.

Inace, tehnika ovde je mnogo jeftina. Tako da mozes lako da se obnovis.

hvala vam puno:)mene zanima za mobilni da li mogu da ponesem svoj odnosno da li ce moci da funkcionise u SAD,nadam se da cu imati i tamo mob.:)))

ever:preko koje agencije ides??'koji grad??mislim da bih i ja trebala nekada u tom periodu...

hvala vam puno:)mene zanima za mobilni da li mogu da ponesem svoj odnosno da li ce moci da funkcionise u SAD,nadam se da cu imati i tamo mob.:)))

ever:preko koje agencije ides??'koji grad??mislim da bih i ja trebala nekada u tom periodu...

Nasi mobiteli funkcionisu tamo, bar bhtelecom, za ostale ne znam sigurno. Mozes primati poruke, i slati ih, mozes i zvati ali je preskupo

Ja idem preko AuPairCare, ti? Vjerovatno nismo ista agencija, ali mozda ipak budemo letile skupa, ko zna, ako je isti datum. U koji grad onda ides, nakon obuke?

Jaooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!! Super!!!!!!!!!!!!!! Pisi kakvi su utisci!!
Ne mogu ni da zamislim kako je............... :D :D ;)
Bas mi je drago zbog tebe i nadam se da ce ti ta porodica odgovarati u svemu!!!
Zelim ti puno, puno srece!!!
Pozdravljam te!!! :)

Ehej! :brus:

sve je divno!!! Malo je tmurno vrijeme ovih dva dana, al sve jedno je toplo, za kratke rukave i japanke. Nemam osjecaj uopce da je 11. mjesec.
Obitelj je indijska, zive u americi vec godinama. Ljudi su mi svasta govorili o indijcima, al ovi nit smrde, nit im hrana smrdi... nista... zaista predivni ljudi. uredni, zna se red u kuci, sve je preeecisto, djeca odlicno odgojena, organizirano sve ko po spagici.
Imaju 5 spaacih soba, 5 kupaona, 3 auta, alarm po cijeloj kuci, parlafone u svakoj sobi... Naselje u kojem zivim je ko iz filmova... Kucice u nizu, ko ne zivi tu, ne moze ni uci... Na ulazu rampe... Vodopadi... Jednom rijecju PREDIVNO!!! Ne zalim niti malo!!!:hvala:

Ej devojke evo danas sam se dogovorila sa ljudima iz Ayuse, idem tamo na dogovor za dve nedelje pa cemo videti.
Iako sam na W & T isla preko Karavana( koji je za ovaj program fantastican), mislim da je Ayusa bolja za Au pair.
Ako imate neki savet, javite.

Pre nego sto sam posla, pozvala sam operatera 064/789 i rekli su mi kako cu moci da koristim telefon kada dodjem u USA. Medjutim, naravno, nisam mogla. Tako da, proveri pre svega da li mozes ili ne.

Ja ti pre svega preporucujem telefonsku karticu. Imas ih odmah preko puta New Yorkera ako ces ici tamo ili bilo gde u NY. Ima raznih kartica sa raznim popustima za razlicite delove sveta. Znaci, kosta 10 $ ili 20 $ i mozes da se javis porodici bez problema. Mislim da ti je to dobra opcija. Ja sam recimo, odmah uzela jednu kada sam sletela na JFK i javila se.

Ehej! :brus:

sve je divno!!! Malo je tmurno vrijeme ovih dva dana, al sve jedno je toplo, za kratke rukave i japanke. Nemam osjecaj uopce da je 11. mjesec.
Obitelj je indijska, zive u americi vec godinama. Ljudi su mi svasta govorili o indijcima, al ovi nit smrde, nit im hrana smrdi... nista... zaista predivni ljudi. uredni, zna se red u kuci, sve je preeecisto, djeca odlicno odgojena, organizirano sve ko po spagici.
Imaju 5 spaacih soba, 5 kupaona, 3 auta, alarm po cijeloj kuci, parlafone u svakoj sobi... Naselje u kojem zivim je ko iz filmova... Kucice u nizu, ko ne zivi tu, ne moze ni uci... Na ulazu rampe... Vodopadi... Jednom rijecju PREDIVNO!!! Ne zalim niti malo!!!:hvala:

DIVNO, DIVNOOOO!! Uzivaj i za sve nas na forumu i nemoj se libiti da postavis neku sliku tog prelepog prizora! ;)

Ovako,
Mobilni funkcionišu i USA samo ti treba taj neki mali uredjaj za pretvaranje napona pošto oni rade na 110V a mi na 220V to je za punjenje baterije a kod nas u Srbiji ga ima i u radnjama Kineza i nije uopšte skup a dobar je. Što se tiče poziva i poruka, ako odgovoriš na poziv kao i svaki roming odraće i jednog i drugog ( zvao sam sestru i za dva minuta meni je pojeo 200 dinara a ona nikad nije htela da kaže kako je prošla), poruke ćeš da dobijaš a ako odgovaraš oko 40 dinara. Naj bolje je da primaš poruke na svoj broj a da odgovaraš sa američkog (za obe strane), ako pak zoveš to radi sa Američkog broja i to sa fiksnog kao što su i rekle devojke koje su tamo ima raznih paketa i mislim da za 10$ možeš da pričaš oko 30- 40 minuta, sve zavisi!!! :gace:

OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!!

PREVARA 100% PREVARA 100% PREVARA 100% PREVARA 100%

AU PAIR DUGA - BEOGRAD vlasnice DUSICE GACESE
TC PIRAMIDA LOKAL 191
011/ 21 777 27
062/ 490 799

PREVARA 100% PREVARA 100% PREVARA 100% PREVARA 100%

OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!! OPASNOST !!!

Da li moze sa 26 godina da se prijavi za au pair ?

Koliko primecujem, iskustva su razlicita, tako da nema ni jedne agencije koja je najbolja ali vecina ljudi ovde ide preko Ayuse, Wizantiane, vidis neki idu preko Matica jer kazu da je i on dobar.
Recimo drugarica je otisla preko Karavana i jako je zadovoljna, vec dve godine je u istoj porodici.
Uostalom, procitaj malo forum, imas sve dealjno opisano.
Ja recimo, idem preko AYUSE .
Srecno!!

super hvala vam na inf.,nadam se da ce mi pomoći;)ever odakle letis??ja jos nisam dobila kartu i upute..:(

Nisam ni ja donila jos nista, rano je.. Ali znam da letim iz Sarajeva, i da mi obuka pocinje 08.02. Vjerovatno cu letiti taj dan, ili dan ranije.
Nisi mi rekla preko koje agencije ti ides?
I trebala bi da znas tacan datum pocetka obuke zar ne? Jer na tvom online profilu bude prikazan datum kad pocinjes nakon sto se konacno spojis sa porodicom.

Nisam ni ja donila jos nista, rano je.. Ali znam da letim iz Sarajeva, i da mi obuka pocinje 08.02. Vjerovatno cu letiti taj dan, ili dan ranije.
Nisi mi rekla preko koje agencije ti ides?
I trebala bi da znas tacan datum pocetka obuke zar ne? Jer na tvom online profilu bude prikazan datum kad pocinjes nakon sto se konacno spojis sa porodicom.

i meni pise da je to datum polaska i to je dan kada mi pocinje obuka.naravno ako sve bude stimalo:Dja također idem iz sarajeva,tako da bi bilo super ako bi isti dan krenule;)

i meni pise da je to datum polaska i to je dan kada mi pocinje obuka.naravno ako sve bude stimalo:Dja također idem iz sarajeva,tako da bi bilo super ako bi isti dan krenule;)

pa supeeeeeer :whistling:
vjerovatno onda hocemo. jesi li ti iz sarajeva, ja jesam, mozemo se upoznati prije odlaska??

i opet mi nisi rekla, pomislicu da izbjegavas pitanje :lol: preko koje agencije ides? ja sam aupaircare
pozdrav veliki

Devojke imam pitanje!
Cula sam da je kriza sa porodicama u USA ,a da sa druge strane ima previse prijavljenih.
Zato pisite, kakva su vas saznanja i utisci , naravno i utisci na programu tamo.
Inace, zanima me da li uzivate zaista i u poslu i van njega

Devojke imam pitanje!
Cula sam da je kriza sa porodicama u USA ,a da sa druge strane ima previse prijavljenih.
Zato pisite, kakva su vas saznanja i utisci , naravno i utisci na programu tamo.
Inace, zanima me da li uzivate zaista i u poslu i van njega

Oseca se kriza na sve strane, tako da je i manje porodica. Recimo, ja sam u Atlanti preko Interexchange-a i ima nas 22 devojke u celoj Atlanti. Dok recimo, Au Pair in America ima samo toliko devojaka u jednom klasteru, a ja imam spisak 4 klastera. Prema tome, to zavisi od agencije, od grada i drzave.

Dakle, oseca se kriza i moja porodica dosta stedi. Meni to ni malo ne smeta. Sto se tice toga da li uzivamo, ja i ostale devojke, to je relativno i individualno. Prvo, sta podrazumevas pod tim "uzivati" i sta je za tebe uzivanje? Recimo, moje slobodno vreme je za mene uzivanje, kada sam sama, slusam muziku, cujem se sa dragim ljudima ili idem van da se vidim sa deckom. A u samom poslu nema puno uzivanja, to je jedna rutina, jedna procedura koju trebas ispostovati. Ima naravno, i lepih trenutaka u kojima ja uzivam, recimo kada ucim devojcicu da vozi rolere, to je za mene zadovoljstvo. Ili kada idemo u park da vozimo bicikle itd. Ne znam da li sam ti dala pravi odgovor...

Jesi li nasla porodicu ili cekas da udjes u proces?

Oseca se kriza na sve strane, tako da je i manje porodica. Recimo, ja sam u Atlanti preko Interexchange-a i ima nas 22 devojke u celoj Atlanti. Dok recimo, Au Pair in America ima samo toliko devojaka u jednom klasteru, a ja imam spisak 4 klastera. Prema tome, to zavisi od agencije, od grada i drzave.

Dakle, oseca se kriza i moja porodica dosta stedi. Meni to ni malo ne smeta. Sto se tice toga da li uzivamo, ja i ostale devojke, to je relativno i individualno. Prvo, sta podrazumevas pod tim "uzivati" i sta je za tebe uzivanje? Recimo, moje slobodno vreme je za mene uzivanje, kada sam sama, slusam muziku, cujem se sa dragim ljudima ili idem van da se vidim sa deckom. A u samom poslu nema puno uzivanja, to je jedna rutina, jedna procedura koju trebas ispostovati. Ima naravno, i lepih trenutaka u kojima ja uzivam, recimo kada ucim devojcicu da vozi rolere, to je za mene zadovoljstvo. Ili kada idemo u park da vozimo bicikle itd. Ne znam da li sam ti dala pravi odgovor...

Jesi li nasla porodicu ili cekas da udjes u proces?

:cmok:Zdravo Nataly i hvala na odgovoru!
Mozda nisam bas bila konkretna u postavljanju pitanja ali mislim da si mi dala adekvatan odgovor.
Bunila su me razlicita iskustva devojaka na forumu , tao da sam stekla utisak da je tesko naci nacin da uzivas u ovom iskustvu.
Naravno da sam svesna da je ovo velika odgovornost i prilika da naucimo mnogo stvari o sebi i drugima ali ipak se nadam da cu naci nacina da uziva u predstojecoj godini, kao sto vidim da je i vama lepo tamo.
Inace, ja sam jos uvek u procesu prijavlivanja i sakupljanja dokumenata.
Ne planiram da idem pre leta jer sam upisala master pa zelim i to da zavrsim.
Inace par puta sam pokusala da se prijavim za green card ali nisam jer nemam kreditnu karticu , nadam se da to nece biti problem pri dobijanju vize.
Nista devojke, uzivajte i pisite jer i mi uzivamo dok citamo. Sve najbolje!:p:p

:cmok:Zdravo Nataly i hvala na odgovoru!
Mozda nisam bas bila konkretna u postavljanju pitanja ali mislim da si mi dala adekvatan odgovor.
Bunila su me razlicita iskustva devojaka na forumu , tao da sam stekla utisak da je tesko naci nacin da uzivas u ovom iskustvu.
Naravno da sam svesna da je ovo velika odgovornost i prilika da naucimo mnogo stvari o sebi i drugima ali ipak se nadam da cu naci nacina da uziva u predstojecoj godini, kao sto vidim da je i vama lepo tamo.
Inace, ja sam jos uvek u procesu prijavlivanja i sakupljanja dokumenata.
Ne planiram da idem pre leta jer sam upisala master pa zelim i to da zavrsim.
Inace par puta sam pokusala da se prijavim za green card ali nisam jer nemam kreditnu karticu , nadam se da to nece biti problem pri dobijanju vize.
Nista devojke, uzivajte i pisite jer i mi uzivamo dok citamo. Sve najbolje!:p:p

Za prijavljivanje za green card lottery ti nije potrebna kreditna kartica, skroz je besplatno, samo sto ti nisi bila na pravom sajtu(ima mnogo divljaka koji traze pare), sada je prijavljivanje zavrseno, ali pravi sajt za prijavljivanje mozes naci na sajtu americke ambasade u beogradu.
P.S. Srecno sa pripremama za au pair program.

Za prijavljivanje za green card lottery ti nije potrebna kreditna kartica, skroz je besplatno, samo sto ti nisi bila na pravom sajtu(ima mnogo divljaka koji traze pare), sada je prijavljivanje zavrseno, ali pravi sajt za prijavljivanje mozes naci na sajtu americke ambasade u beogradu.
P.S. Srecno sa pripremama za au pair program.

Hvala na obavestenju!!!
Pretpostaih da je tako nesto u pitanju.
Nego brinem se da me ne odbiju za J1 zbog toga, da ne pomisle daz elim da ostanem tamo iako sam vec dva puta dobijala tu vizu i uredno se vracala.
Tnx Zika

Back