AU pair in USA

Pozdrav za sve bivse i sadasnje AuPair. Posebno nini bas si prava lavica i Ameli tebi svaka cast posle svega sta si prozivela.
Imam nekoliko pitanja za vas, inace procitala sam ugavnom sve predhodne stranice.
Zanima me da li ste bas sve otisle preko agencija, da li je neka devojka otisla preko sajta koji traze au pair. Ja sam se na jednom registorvala i za sada sam dobila 5 ponuda od razlicitih porodica, pa me zanima da li da prihvatim ili da ipak idem preko agencije?
U napred hvala.
PS. Pozdrav za Lepu Brenu!

Pozdrav za sve bivse i sadasnje AuPair. Posebno nini bas si prava lavica i Ameli tebi svaka cast posle svega sta si prozivela.
Imam nekoliko pitanja za vas, inace procitala sam ugavnom sve predhodne stranice.
Zanima me da li ste bas sve otisle preko agencija, da li je neka devojka otisla preko sajta koji traze au pair. Ja sam se na jednom registorvala i za sada sam dobila 5 ponuda od razlicitih porodica, pa me zanima da li da prihvatim ili da ipak idem preko agencije?
U napred hvala.

Ja iskreno nikog ne poznajem ko je otisao preko nekog sajta, jer tada niko ne garantuje za tebe, niti imas neku veliku garanciju u ambasadi, ali opet pokusaj...Ti sajtovi su vecinom za one koji su vec u Americi, bar sto se tice nas Balkanaca.

tako je amilice....znaci siteove odpisi, ako vec nisi u USA! jer to ti je samo za tamo....u vecini slucajeva! I ja ti iskreno nebih preporucivao da, iako mognes, odes preko tih nekih siteova! Ko zna kakvi su...
Pokusaj sa nekom od agencija!
odpozdrav od lepe Brene.....:)

U napred hvala.

Nisam upoznala nikoga ko je otisao na ovaj nacin, ali ovakve ponude me cine veoma skepticnom. Ne samo da ukoliko stvari krenu nizbrdo, nema nikoga da ti bude zaledjina nego se i uzasavam kada samo pomislim da je mozda neka navlakusa i da mozes da zavrsis kao zrtva u belom roblju. Znaci, ne bih pokusavala.

Neznam kako stoje stvari oko dobijanja vize, ali pretopstavljam da jedina viza koja ovako moze da ti bude odobrena je turisticka, sto znaci nema SSN-a i vozacke. Posto stvarno neznam , i pisem sta pretpostavljam, nemoj me uzimati zdravo za gotovo. Recimo da sam razmisljala naglas.

Srecno!

U napred hvala.

Slazem se sa Ninom u potpunosti. Prvo sto tu porodicu niko ne moze tamo proveriti, nemas nikakvih garancija ako odes preko turisticke vize, jer niko zvanicno i ne zna gde si.
Druga varijanta je, ako im se vec toliko svidjas, da im predlozis da se uclane u neku agenciju, ti se uclani u tvoju i onda se sparite i zivite srecno do kraja au pair programa :mrgreen:

Hello

Svega se moze procitati na ovom forumu, i dosta savjeta uzeti i odluciti sto i kako dalje! Ja sam vec tri godine u Londonu, dosla sam kao au pair, medjutim obzirom da sam jezik govorila fluent nesto kasnije sam dobila full time nanny job.

Zatim poslije toga i studentsku vizu za bussines english. Vracam se u Bosnu u Novembru, i razmisljam da apliciram za Ameriku. Oduvijek sam zeljela, ali me bilo strah se otisnuti preko okeana, i to je jedan od razloga sto sam izabrala Englesku. U Londonu sam provela prelijepe tri godine, radila za 4 porodice, od kojih svaka bila prelijepo iskustvo i referenca. Zanima me da li kod moje aplikacije za Ameriku ce se uzeti u obzir moje 3 godine intezivnog rada s djecom i reference? I da li mogu dobiti posao kao au pair extrodionary? Koje drzave su najbolje za ici? Ja sam mislila New York ili California, neke toplije krajeve, jer mi je zime i kise u Londonu preko glave, a i imam dvije prijateljice u New Yorku koje su prezadovoljne...

Molim Vas pisite i udijelite koji savjet

Puno hvala

Hello

Svega se moze procitati na ovom forumu, i dosta savjeta uzeti i odluciti sto i kako dalje! Ja sam vec tri godine u Londonu, dosla sam kao au pair, medjutim obzirom da sam jezik govorila fluent nesto kasnije sam dobila full time nanny job.

Zatim poslije toga i studentsku vizu za bussines english. Vracam se u Bosnu u Novembru, i razmisljam da apliciram za Ameriku. Oduvijek sam zeljela, ali me bilo strah se otisnuti preko okeana, i to je jedan od razloga sto sam izabrala Englesku. U Londonu sam provela prelijepe tri godine, radila za 4 porodice, od kojih svaka bila prelijepo iskustvo i referenca. Zanima me da li kod moje aplikacije za Ameriku ce se uzeti u obzir moje 3 godine intezivnog rada s djecom i reference? I da li mogu dobiti posao kao au pair extrodionary? Koje drzave su najbolje za ici? Ja sam mislila New York ili California, neke toplije krajeve, jer mi je zime i kise u Londonu preko glave, a i imam dvije prijateljice u New Yorku koje su prezadovoljne...

Ja mislim, ustvari sam sigurna da ce ti te reference dobro doci, ustvari, odlicno....Za au pair extraordinary nisam sigurna, jer koliko sam ja upucena, za to treba neka sko,a kurs ili sta vec, ali opet mozes pogledati na stranicama za au pair i uvjeriti se, ili vec upitati one u agenciji....Svaka drzava ima nekih mana i vrlina, moje misljenje je da nema idealno mjesta, ali opet, ako oces da ostajes poslije programa, onda treba da mislis na neke dr stvari, gdje je lakse posao naci, gdje je manja-veca renta, porez i sve ostalo....Znaci, moje misljenje je da sve zavisi od toga sta ti hoce...Ako vec imas prijateljice u NY onda pokusaj tamo pronaci porodicu...

Zanima me da li kod moje aplikacije za Ameriku ce se uzeti u obzir moje 3 godine intezivnog rada s djecom i reference? I da li mogu dobiti posao kao au pair extrodionary? Koje drzave su najbolje za ici? Ja sam mislila New York ili California, neke toplije krajeve

Naravno da mogu, svako iskustvo koje imas! Porodice ce se otimati za tebe kao nekog ko govori jezik tecno i ima iskustva, video sveta, poznaje western kulturu... Jos i ima dobre preporuke.

New York ili Cali..tesko pitanje... Zivela sam u jednom, sada zivim u drugom state-u i oba mi se svidjaju. U svakom slucaju znam da nikada ne bih mogla da zivim u bilo kojim od centralnih drzava , kao ni u pustinjama tipa Arizona, Nevada i sl.
Srecno!

Slazem se sa Ninom u potpunosti. Prvo sto tu porodicu niko ne moze tamo proveriti, nemas nikakvih garancija ako odes preko turisticke vize, jer niko zvanicno i ne zna gde si.
Druga varijanta je, ako im se vec toliko svidjas, da im predlozis da se uclane u neku agenciju, ti se uclani u tvoju i onda se sparite i zivite srecno do kraja au pair programa :mrgreen:

Gde si draga!
E znas li ti sto mi je Gorance dao recept za kiflice... pala sam na pozadinu.

Naravno da mogu, svako iskustvo koje imas! Porodice ce se otimati za tebe kao nekog ko govori jezik tecno i ima iskustva, video sveta, poznaje western kulturu... Jos i ima dobre preporuke.

New York ili Cali..tesko pitanje... Zivela sam u jednom, sada zivim u drugom state-u i oba mi se svidjaju. U svakom slucaju znam da nikada ne bih mogla da zivim u bilo kojim od centralnih drzava , kao ni u pustinjama tipa Arizona, Nevada i sl.
Srecno!

A, koliko je placa inace au pairs extoridionary? da li se mora cistiti kuca? Citala sam ovaj forum cijeli, i stvarno ima razlicitih iskustava! Cure, kako vam se svidja? Da li ste pozeljele ostati?

Back