AU pair in USA

Jel ovo forum zapusten zbog odmora ili...? Samo da se javim.
Sta je sa onom devojkom sto je otisla 22. juna? ne javlja se.
Jos jedan infos, mozda u avgustu dolazim turisticki u USA. Baba ocekuje neke pare, pa ako to bude brzo gotovo casti me odmorom u USA(Arizona) na mesec dana. Molim boga da to sto pre dobije. :D

Jel ovo forum zapusten zbog odmora ili...? Samo da se javim.
Sta je sa onom devojkom sto je otisla 22. juna? ne javlja se.
Jos jedan infos, mozda u avgustu dolazim turisticki u USA. Baba ocekuje neke pare, pa ako to bude brzo gotovo casti me odmorom u USA(Arizona) na mesec dana. Molim boga da to sto pre dobije. :D

Zasto bas Arizona? To mi nekako nije broj 1. turisticka destinacija u US. Nisam nikada bila tamo, ali nekadasnji kolega je proveo par meseci tamo radeci i kaze da se odlicno proveo u Scottsdale-u.

Zasto bas Arizona? To mi nekako nije broj 1. turisticka destinacija u US. Nisam nikada bila tamo, ali nekadasnji kolega je proveo par meseci tamo radeci i kaze da se odlicno proveo u Scottsdale-u.

Pa zato sto tamo imamo prijatelje. Oni su trenutno ovde, u Srbiji, vracaju se 10. avgusta za US. Oni kazu da je arizona mnogo lepa, pre su ziveli u melvokiju(valjda se tako zove), i nisu bili nista narocoto odusevljeni a i nije im prijala klima.

Jano sestro....dje is...pricaj podjeli infose sa nama, koji cekamo Godoa...kako ti je? Da znamo sta nas ceka....

Kako je?
Interesantno, lepo i tesko. E sada, ja sam bas imala srece da upadnem u normalnu porodicu i bas su onakvi kakvima su se predstavili preko telefona. Kupili su mi odmah DVD, kamericu za komp....daju mi okruglo 200 dolara nedeljno( umesto 176). Starija cera ( 3 god) je malo neobuzdana , ali se sve vise vezuje za mene i slusace me. Odmah smo bili na jezeru Tahoe( 1000 km.daleko od mog grada). Host mama mi je rekla da mogu da radim jos jedan posao kad se ovde uhodam( da budem instruktor odbojke ili da radim u teretani) . Znaci potpuno je sve normalno. Vec sam polagale testove za vozacki i nazalost pala jer mnoge reci nisam razumela - ali cu sada ponoviti i obecavam da cu poloziti...Sve je okej osim sto naravno nema nigde nasih. Planiram da sa Ninom uspostavim kontakt, posto San Francisko nije daleko pa da se vidimo i da mi ona ukaze na mnoge stvari jer je ona ovde veteran:klap:
I tako sve je novo zanimljivo:think:
Idemo dalje:bye:

Kako je?
Interesantno, lepo i tesko. E sada, ja sam bas imala srece da upadnem u normalnu porodicu i bas su onakvi kakvima su se predstavili preko telefona. Kupili su mi odmah DVD, kamericu za komp....daju mi okruglo 200 dolara nedeljno( umesto 176). Starija cera ( 3 god) je malo neobuzdana , ali se sve vise vezuje za mene i slusace me. Odmah smo bili na jezeru Tahoe( 1000 km.daleko od mog grada). Host mama mi je rekla da mogu da radim jos jedan posao kad se ovde uhodam( da budem instruktor odbojke ili da radim u teretani) . Znaci potpuno je sve normalno. Vec sam polagale testove za vozacki i nazalost pala jer mnoge reci nisam razumela - ali cu sada ponoviti i obecavam da cu poloziti...Sve je okej osim sto naravno nema nigde nasih. Planiram da sa Ninom uspostavim kontakt, posto San Francisko nije daleko pa da se vidimo i da mi ona ukaze na mnoge stvari jer je ona ovde veteran:klap:
I tako sve je novo zanimljivo:think:
Idemo dalje:bye:

Hey,
ja sam danas polagala testove ali na Hrvatskom jer nisam nista htela da promasim. Pitaj u DMV-ju dace ti.

aj super jano, drago mi je zbog tebe....nek ti se posrecilo, po tvojoj prici tretiraju te super, ko da si njihova....ali odstojanje...da ne bude ko sa Jojo....sve divno krasno pa na kraju noz u ledja! ;)
Nina vala bas jeste, gadan do zla Boga! Gdje ga iskopa XD
ziko ode ti (ako Bog da) i bez baby baby posla... ;)

Barvo, cestitam:klap:
Pa pricaj, kako , sta? Podeli iskustvo, sister:brus:

Pa moram platiti oko 1000 $ za sponzora preko jednog advokata.Ali taj novac mi se nece vratiti natrag ako ne dobijem studentsku vizu.Sto znaci mogu se samo moliti i nadati da dobijem studentsku jer onda sam na velikom gubitku.Ali pozitivna sam jer je jedna au pair upravo promijeila J1 vizu u studentsku pa se nadam da cu i ja to postici:).
Nadam se da ce ti porodica ostati super do kraja.Ja sam imala negativnih momenata ali zelim se sjecati samo lijepih.Jer kod svake porodice imas ma kako oni bili strogi ili dr momenata za sjecanje.

I ja sam bila na tom jezeru sa svojom bivsom porodicom.Sretno i uzivaj u Kaliforniji.:brus::brus:

Evo, bicu konkretna :-) Na prijavi za program stoji da svaki Au Pair u toku rada na programu, ato znaci boravak u USA u toku godinu dana moze da pohadja koledz npr.kurs jezika ili nesto drugo ? Interesuje me da li to neko radi ? I GDE MOGU DA SE DOBIJU INFORMACIJE O TOME STA MOZE DA SE UCI ? :-) :-) Pitanje je za sve ;-)

Evo, bicu konkretna :-) Na prijavi za program stoji da svaki Au Pair u toku rada na programu, ato znaci boravak u USA u toku godinu dana moze da pohadja koledz npr.kurs jezika ili nesto drugo ? Interesuje me da li to neko radi ? I GDE MOGU DA SE DOBIJU INFORMACIJE O TOME STA MOZE DA SE UCI ? :-) :-) Pitanje je za sve ;-)

Ivana,,,jel ti pitas za one kredite sto se moraju imati,,na kraju programa,,ili neki drugi nacin,,,ako mislis da stidiras sa tom vizom,,koju imas sad nema sanse,,jedino da se prebacis na studensku,,a ako je za kredite to vidis sa svojom lcc.ili sa svojim host family,,neka ti oni pomognu vidi koji ti je najblizi,koledz,,,,sretno poz:p

Devojke hvala vam puno na odgovorima, divne ste sve
Ipak cu se prijaviti preko agencije kako se ne bih upustala u odlazak bez neke zastite koju agencija donekle pruza.

Jos uvek se nisam prijavila zato sto tek treba da polozim voznju.
Imam jos neka pitanja, pa ako neko zeli moze da odgovori.
Zanima me kakav je vama bio prelazak sa nasih automobila i puteva na njihove? Da li vam je bilo teze ili lakse? Da li ce mi host porodica praviti problem oko toga sto nisam iskusan vozac?

Da li vam je bilo teze ili lakse?
Da li ce mi host porodica praviti problem oko toga sto nisam iskusan vozac?

1.Lakse, bolja su im vozila i putevi, vozaci su civilizovaniju (bar gde ja zivim, ne kazem da su svi tako). Plus toga vecina vozila je automatik, sto bar meni, cini stvari mnogo laksim.
2. Zavisi od porodice, neki ti ni nece obezbediti auto pa im tvoje vozacki iskustvo nece ni biti bitno.

Prelistala sam forum, o koledzu niko nije pisao, zato sada pitam....Svako ko je raspolozen da o tome pise, bicu mu zahvalna ....Pozdrav za sve!!

Ne moze ti niko reci koje casove mozes uzimati, jer ne znamo gde ces ici tacno. To sve zavisi od toga gde budes nasla porodicu. U principu imas svega i svacega svuda i da porodica je u obavezi da ti da 500$ da ides na neke casove.
Sve ostalo sto budes zelela je tvoja obaveza. E sad ako mislis da ides na koledz ono full time, onda si omasila i program i vizu, a i forum :mrgreen:
Salim se je, nego uglavnom su ti svi ovde au pair-ovci, mozda ces vise informacija i iskustava dobiti na nekom drugom forumu. Mislim ako ces da studiras, treba ti puno parica, a ako ih imas, onda nemoj da se mlatis sa ovim programom, nego lepo izaberi skolu, upisi se, sredi vizu i idi studiraj ko covek.

Pa moram platiti oko 1000 $ za sponzora preko jednog advokata.Ali taj novac mi se nece vratiti natrag ako ne dobijem studentsku vizu.Sto znaci mogu se samo moliti i nadati da dobijem studentsku jer onda sam na velikom gubitku.Ali pozitivna sam jer je jedna au pair upravo promijeila J1 vizu u studentsku pa se nadam da cu i ja to postici:).

Cestitam. Ne bih da ti kvarim, ali se raspitaj malo bolje kolko ti je pouzdana cela ta sema :think:

Cestitam. Ne bih da ti kvarim, ali se raspitaj malo bolje kolko ti je pouzdana cela ta sema :think:[/QUO

Hvala!!!!!Znam sta zelis da kazes.Moj prijatelj je nasao sponzora preko tog advokata i ona mu je sredila papire.Pomogla je jos 5 djevojaka koje su bile au pair.A 3 su cak iz Bosne.Rekao mi je da je taj advokat 100% pouzdan i i kao da se ne brinem.Naravno da se brinem jer radi se o mom novcu o moje gotovo 2 au pair mjesecne plate.:dash::dash:.
Hvala na podrsci!!!

Hvala Jasminka, prikupljam informacije, posto jos uvek razmisljam preko kog programa da dodjem....Hocu da provedem neko vreme u Americi,kao i svi sa foruma ....da bih usavrsila jezik i malo putovala...a ako vec provedem toliko vremena, volela bih da jos ponesto naucim da radim....inace , usoro cu diplomirati a ovde nema posla za mene....

Dobar dan svima! Moram da se pridruzim!:)
Aplicirala sam pre nedelju dana za au pair,preko agencije!Uglavnom mi je sve manje vise poznato.Ali ipak volela bih da mi neko odgovori za koliko vremena mogu da ocekujem prve pozive porodica?
Unapred hvala!
Nina

Dobar dan svima! Moram da se pridruzim!:)
Aplicirala sam pre nedelju dana za au pair,preko agencije!Uglavnom mi je sve manje vise poznato.Ali ipak volela bih da mi neko odgovori za koliko vremena mogu da ocekujem prve pozive porodica?
Unapred hvala!
Nina

Sve ti pise na forumu, prelistaj. Obicno se za "2 nedelje" ukljucujes u program, ali agencije su malo neodgovorne pa se moze desiti da "malo" kasne.

Back