AU pair in USA

Zaboravila sam da nesto pitam!!!!
Ja planiram uzeti weekend course sledeci mjesec da bi dobila glupe kredite.Planirala sam da idem na Silver Bay.Ali sam izgubljena ,,ne znam kako najednostavnije doci do tamo.Svi kazu da je jako tesko doci do tamo...Ja zivim sada u Allentown,PA.Znam da trebam uzeti bus pa train itd.Pise da najmanje treba 5 ili 6 sati da bih stigla do tamo.Da li neko ima ikakvu informaciju i iskustvo sa Silver Bay.I da li ce neko uzeti kurs tamo!!!!

Unaprijed hvala!!

Google snajka, Google.... Pogledaj na dno strane. Sta bi ti da ti mene nije :P

http://www.silverbayaupaircourse.com/locations.html

Google snajka, Google.... Pogledaj na dno strane. Sta bi ti da ti mene nije :P

http://www.silverbayaupaircourse.com/locations.html

O hvala ti na ovoj informaciji ali ja sam vec to prije googlovala i nasla i posjetila.Vec 5 au pairki mi je reklo da je bio pakao da dodu do tamo. Nego mene zanima je li ima neko iskustvo sa Silver bay.Ali u meduvremenu sam vidjela da mi treba oko 300 $ samo za karteda dodem do tamo tako da mislim da cu odustati.

Ipak ti hvala na informaciji:D:hvala::hvala:

O hvala ti na ovoj informaciji ali ja sam vec to prije googlovala i nasla i posjetila.Vec 5 au pairki mi je reklo da je bio pakao da dodu do tamo. Nego mene zanima je li ima neko iskustvo sa Silver bay.Ali u meduvremenu sam vidjela da mi treba oko 300 $ samo za karteda dodem do tamo tako da mislim da cu odustati.

Ipak ti hvala na informaciji:D:hvala::hvala:

Jedan moj drug je tamo bio tri puta- dva puta zbog kredita, treci puz iz licnog zadovoljstva jer je bio jedini tip pa se tamo ushemiso sa nekoliko Svabica. Uvek je pricao kako mu je to bilo najvece zezanje u zivotu. Licno, meni je to bilo paglu, pa sam kredite napravila odlaskom u skolu :)

Ljudi jedan kratki info iz Ayuse. za sve muskarce (ako ih ima) koji citaju ovaj forum, i planiraju kao aupair u USA!

"Zahvaljujemo se na interesovanju za nase programe.

Au PAir se uglavnom odnosi na devojke i na zalost, sledecih godinu dana necemo imati mogucnost da prihvatamo muske kandidate.

Srdacan pozdrav,
Aleksandra
"

Ljudi jedan kratki info iz Ayuse. za sve muskarce (ako ih ima) koji citaju ovaj forum, i planiraju kao aupair u USA!

"Zahvaljujemo se na interesovanju za nase programe.

Au PAir se uglavnom odnosi na devojke i na zalost, sledecih godinu dana necemo imati mogucnost da prihvatamo muske kandidate.

Srdacan pozdrav,
Aleksandra
"
Pa ne ides ti preko ove agencije?!?!?!
Ja koliko znam, samo CC ima opciju da salje i muskarc, mislim, kojeg god mouskarca znam koji je au pair ili je bio au pair dosao je preko agencije koja ima ugovor sa CC...

Pa ne ides ti preko ove agencije?!?!?!
Ja koliko znam, samo CC ima opciju da salje i muskarc, mislim, kojeg god mouskarca znam koji je au pair ili je bio au pair dosao je preko agencije koja ima ugovor sa CC...

Nope, ja ne idem preko ove, ja idem preko BHV-a....tj veza sa CC....
Ma raspitivao sam se i za ovu! Neko vece poslao mail, da vidim kakvi su njihovi uslovi i tako to...i danas dobio ovaj mail, sa finim objasnjenjem...
;)
Princess Sophie. Ovo sam cisto postavio kao jedan info, da ne pokusavaju preko ayuse, muskarci koji su zainteresovani za ovaj program... ;)

Poslednja izmena:
Zdravo svima!!!

Da li ima neka au pairka sa "velikim iskustvom" i brigom o vise djece po mogucnosti blizanaca u isto vrijeme?Moja host mom trazi u oktobru novu au pair koja ce cuvati 3 ,,,,sorry 4 (posto je jos jedno dijete vec na putu).Au pair mora biti fleksibilna to jest da radi i subotom i nedeljom ali ponedeljak ponekada ima slobodan(nije uvijek isto)) i svaki dan razlicito vrijeme.Ako ima neka se javi!!!!!!!!!!

Ima da, to je Luka.... cuvace ih 15 ako treba.... :) bez zezanja.. predlozi mami i pomozi decku!

zdravo svima,
ja sam nova i ubrzo cu uci u program au-pair, tako da me porodice mogu razmatrati. ici cu preko AuPairCare, jel ima ovdje neko ko je otisao preko te agencije? Kakva su iskustva?
Mene zanima od ovih "iskusnijih" poneki savjeti prilikom odabira porodica? Koja su naprimjer kljucna pitanja koja treba da im postavim kada se cujemo, kako da procjenim jesu li ok? Sta je vama mozda zao sto ih niste pitali, pa ste se razocarali kad ste dosli?
Takodjer, da li su oni duzni da naglase ako im je dijete bolesno, autisticno, slijepo i slicno?
I jos, znate li kakva je procedura sa dobijanjem vize ako imam zavrsen fax, nisam vise student, treba da diplomiram? Da li je teze dobiti vizu?
Eto ne znam sta jos da pitam, ali ako imate nesto dodati, svaki savjet mi je koristan.

zdravo svima,
ja sam nova i ubrzo cu uci u program au-pair, tako da me porodice mogu razmatrati. ici cu preko AuPairCare, jel ima ovdje neko ko je otisao preko te agencije? Kakva su iskustva?
Mene zanima od ovih "iskusnijih" poneki savjeti prilikom odabira porodica? Koja su naprimjer kljucna pitanja koja treba da im postavim kada se cujemo, kako da procjenim jesu li ok? Sta je vama mozda zao sto ih niste pitali, pa ste se razocarali kad ste dosli?
Takodjer, da li su oni duzni da naglase ako im je dijete bolesno, autisticno, slijepo i slicno?
I jos, znate li kakva je procedura sa dobijanjem vize ako imam zavrsen fax, nisam vise student, treba da diplomiram? Da li je teze dobiti vizu?
Eto ne znam sta jos da pitam, ali ako imate nesto dodati, svaki savjet mi je koristan.

Ovako, dobro ti nama dosla....i bolje nas nasla :)
Polako, u USA je opsti haos, porodica je manje, znaci morat ces da cekas, ja ti govorim iz licnog iskustva, ali ipak ti si zensko pa ces brze proc....mada ima i puno cura na cekanju, par njih je na forumu, a znam jer je i preko moje agencije opsti haos, samo cekanje...neki se jadi desvaju...
Sto se tice pitanja....postavljas ono sto te insteresuje, dali mozes ovo ili ono....pretezno svi su pitali za koristenje auta, a za ostala, znam da zvucim grub, ali...iskreno odvoji tri dana (ako mozes) i procitaj kompletnu ovu temu, znaci nekih 100-njak stranica...I sve ce ti bit jasno! Iskreno, jer sam ja tako uradio, i vejruj, na kraju ostao bez pitanja, jer sam nasao odgovore! :)
Bolesti vezane za djecu, mislim da ti agencija trazi porodicu koja tebi recimo odgovara, ako si navela u aplikaciji da imas iskustva sa cuvanjem bolesne djece, oni ce tebi takve i da traze, ako ne,....idemo dalje....
A mislim, da bi porodice, u slucaju da imaju djecu sa nekim problemima, ili bolestima, trebali to da naglase....
Biranje toliko i ne pomaze, mislim pomaze, ali...."oni"(porodica) na papiru znaju biti suho zlato, a ovamo kad ih upoznas, da ti glava pukne....Imas isto par slucajeva na forumu....Nekima je vrh, onakvi su kakvi su se predstavili u aplikaciji, a neki....

zdravo svima,

Ever,dobro dosla!! Ja idem preko Ayuse(AuPairCare),takodje trenutno cekam da udjem u program. Dacu ti savet kao i nasa Brena(Luka),najbolje bi ti bilo da izdvojis vreme i procitas Sve stranice,znaci puno,i naci ces odgovore na sva tvoja pitanja! Ne znam da li si u agenciji dobila cd!? Tamo imas neki spisak pitanja koja bi trebalo da postavis! Mada najbitnije je da ti znas sta trazis i onda je sve ok! Ja sam napravila puskice,:lol: sa svim pitanjima,podpitanjima,i odgovorima u tezama,da me ne uhvate ne spremnu i da se ne zbunim! Srecan ti pocetak!!!!

ali neces biti spremna, veruj mi! :) ja se secam da sam molila boga sto kasnije da se taj poziv desi.. i secam se kada je zazvonijo mob i kada sam videla br odsekla sam se, glas mi se tresao, nisam ni znala gde mi je papir... a ta host mama (posle sam ih odbila) bila moje god i nesto se zezala i non stop smejala.. auuu ala sam se tada nalupala gluposti, vise nisam znala sta izmisljam a sta je istina... ono - samo da bi razgovor tekao...

ali neces biti spremna, veruj mi! :) ja se secam da sam molila boga sto kasnije da se taj poziv desi.. i secam se kada je zazvonijo mob i kada sam videla br odsekla sam se, glas mi se tresao, nisam ni znala gde mi je papir... a ta host mama (posle sam ih odbila) bila moje god i nesto se zezala i non stop smejala.. auuu ala sam se tada nalupala gluposti, vise nisam znala sta izmisljam a sta je istina... ono - samo da bi razgovor tekao...

Ma znam 100% da cu se izgubiti,ali ja kao sve spremila!!! sad mi je lakse,kao imam sve tu,na dohvat ruke! :hahaha: Kako me nasmeja,ono lupas pa sta bude..... :lol::lol::lol:

E dragi moji,posto nam je sada trenutno zatisje pre BURUUUU (osećam to u vazduhu) :))))) Imam jedno pitanjce za one koji su vec tamo,nek mi drugi ne zamere,predpostavljam da Nina to zna, Posto sam dobrovoljni davalac krvi,i to redovno radim,kako to tamo ide? Placaju li sta??? ahahhahaha... ovo zadnje je sala!

lisaaaaaaaaaaaa e josh nisam nishta saznala.... javljam se sister.
Ninooooo dobih poruku, ali javljam se chim stignem.. aaaaaaaaaaa neznam gde mi je glava :)
plus komp mi baguje i polako umire....
choveche nema shaaanse da cu uspeti da prochitam sve shto sam propustila.
probacu makar da prodjem kroz sveze chlanove...
hhhhmmmmm, ovo je zvuchilo svakako....:eek: :lol:

E dragi moji,posto nam je sada trenutno zatisje pre BURUUUU (osećam to u vazduhu) :))))) Imam jedno pitanjce za one koji su vec tamo,nek mi drugi ne zamere,predpostavljam da Nina to zna, Posto sam dobrovoljni davalac krvi,i to redovno radim,kako to tamo ide? Placaju li sta??? ahahhahaha... ovo zadnje je sala!

Bravo sestro, pravi pogodak. i mene zanima isto, a nina s obzirom da si sister, nadam se da znash odgovor :)? Navodno muz mi ima vishak krvi koje mora da se oslobodi... :D:per:

Back