zdravo svima,
ja sam nova i ubrzo cu uci u program au-pair, tako da me porodice mogu razmatrati. ici cu preko AuPairCare, jel ima ovdje neko ko je otisao preko te agencije? Kakva su iskustva?
Mene zanima od ovih "iskusnijih" poneki savjeti prilikom odabira porodica? Koja su naprimjer kljucna pitanja koja treba da im postavim kada se cujemo, kako da procjenim jesu li ok? Sta je vama mozda zao sto ih niste pitali, pa ste se razocarali kad ste dosli?
Takodjer, da li su oni duzni da naglase ako im je dijete bolesno, autisticno, slijepo i slicno?
I jos, znate li kakva je procedura sa dobijanjem vize ako imam zavrsen fax, nisam vise student, treba da diplomiram? Da li je teze dobiti vizu?
Eto ne znam sta jos da pitam, ali ako imate nesto dodati, svaki savjet mi je koristan.
Ovako, dobro ti nama dosla....i bolje nas nasla

Polako, u USA je opsti haos, porodica je manje, znaci morat ces da cekas, ja ti govorim iz licnog iskustva, ali ipak ti si zensko pa ces brze proc....mada ima i puno cura na cekanju, par njih je na forumu, a znam jer je i preko moje agencije opsti haos, samo cekanje...neki se jadi desvaju...
Sto se tice pitanja....postavljas ono sto te insteresuje, dali mozes ovo ili ono....pretezno svi su pitali za koristenje auta, a za ostala, znam da zvucim grub, ali...iskreno odvoji tri dana (ako mozes) i procitaj kompletnu ovu temu, znaci nekih 100-njak stranica...I sve ce ti bit jasno! Iskreno, jer sam ja tako uradio, i vejruj, na kraju ostao bez pitanja, jer sam nasao odgovore!
Bolesti vezane za djecu, mislim da ti agencija trazi porodicu koja tebi recimo odgovara, ako si navela u aplikaciji da imas iskustva sa cuvanjem bolesne djece, oni ce tebi takve i da traze, ako ne,....idemo dalje....
A mislim, da bi porodice, u slucaju da imaju djecu sa nekim problemima, ili bolestima, trebali to da naglase....
Biranje toliko i ne pomaze, mislim pomaze, ali...."oni"(porodica) na papiru znaju biti suho zlato, a ovamo kad ih upoznas, da ti glava pukne....Imas isto par slucajeva na forumu....Nekima je vrh, onakvi su kakvi su se predstavili u aplikaciji, a neki....