ATP

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cestitam momci bili ste sjajni!:klap:
Novakov mec je bio malo smoran, bez uzbudjenja, ali za to je kriv iskljucivo Davidenjko, koji se skroz pogubio. Ali bas Djokovica briga, covek je osvojio titulu, pare, bodove:( a jos je uzeo i mercedes, sta ce vise.
A sto se tice Zime i Nestora, ljudi iskoristili svoje prilike i osvojili titulu, a sto je jos bitnije zavrsili godinu na najboljem mestu.
Srbija je ponosna na vas!

Evo i ATP liste za ovu godinu!

Poredak 20 najboljih tenisera na završnoj ATP listi:

1. (1) Rafael Nadal (Španija) - 6.675 poena
2. (2) Rodžer Federer (Švajcarska) - 5.305
3. (3) Novak Đoković (Srbija) - 5.295
4. (4) Endi Marej (V. Britanija) - 3.720
5. (5) Nikolaj Davidenko (Rusija) - 2.715
6. (7) Žo Vilfred Conga (Francuska) - 2.050
7. (9) Žil Simon (Francuska) - 1.980
8. (6) Endi Rodik (SAD) - 1.970
9. (8) Huan Martin Del Potro (Argentina) - 1.945
10. (10) Džejms Blejk (SAD) - 1.775
11. (11) David Nalbandijan (Argentina) - 1.725
12. (12) David Ferer (Španija) - 1.695
13. (13) Stanislas Vavrinka (Švajcarska) - 1.510
14. (14) Gael Monfis (Francuska) - 1.475
15. (15) Fernando Gonzales (Čile) - 1.420
16. (16) Fernando Verdasko (Španija) - 1.415
17. (17) Robin Soderling (Švedska) - 1.325
18. (19) Nikolas Almagro (Španija) - 1.270
19. (18) Igor Andrejev (Rusija) - 1.245
20. (20) Tomas Berdih (Češka) - 1.215

Boldovani su meni dragi teniseri...a Rodik i Federator se podrazumijevaju! I naravno Nole jer je sa ovih prostora...

Da je zasluzio da bude ispred Federera,nije,jer koliko ja vidim,Federer je jos uvek ispred njega.

Nole je imao sjajnu sezonu,nema tu sta,ali je jos uvek broj 3,tako da ima on jos da radi. Svakako da cemo videti sledece sezone da li je kadar da preskoci bar jednu stepenicu ili cak obe do vrha.

1 GS,2 Mastersa,Masters up i 3 mesto na OI su sjajna stvar,nema tu sta.

I da,interesantno je to sa stvaranjem legende....Federer je imao KAO losu sezonu,ali covek je jos uvek drugi na svetu.Kako li tek onda izgledaju dobre sezone...Ovakvu njegovu bi pozelelo 99,9% svih tenisera.A da bi Nole bio prvi,sledece godine ce morati da dokaze da je u stanju da uzme vise trofeja nego ikad.Da li je Nole spreman za tako nesto?Videcemo ;)

Da je zasluzio da bude ispred Federera,nije,jer koliko ja vidim,Federer je jos uvek ispred njega.

Nole je imao sjajnu sezonu,nema tu sta,ali je jos uvek broj 3,tako da ima on jos da radi. Svakako da cemo videti sledece sezone da li je kadar da preskoci bar jednu stepenicu ili cak obe do vrha.

1 GS,2 Mastersa,Masters up i 3 mesto na OI su sjajna stvar,nema tu sta.

I da,interesantno je to sa stvaranjem legende....Federer je imao KAO losu sezonu,ali covek je jos uvek drugi na svetu.Kako li tek onda izgledaju dobre sezone...Ovakvu njegovu bi pozelelo 99,9% svih tenisera.A da bi Nole bio prvi,sledece godine ce morati da dokaze da je u stanju da uzme vise trofeja nego ikad.Da li je Nole spreman za tako nesto?Videcemo ;)
al' vazno je da tu fedjinu sezonu ne bi pozeleo i novak. :mrgreen: sigurno mu je mnogo draze sa svim ovim trofejima nego sto bi mu bilo da kao 2. na svetu ima 10 poena prednosti u odnosu na 3. :) pogotovo sto ce novak pocetkom godine imati 2 turnira fore da bar na jednom preskochi 2 (ako ne i samo 1 prepreku) kako bi prestigao fedju na atp listi... dakle, 90% postaje 2. igrach sveta u prvoj polovini januara.
ali to stvarno nije bitno- prvo jer to nije sam vrh, i drugo jer ce mu verovatno jako kratko trajati zbog poena koje brani. :)

a do vrha je put i dalje stvarno predug. ni u ludilu ga josh ne bih dodelio novaku, ali cu navijati. :) videcemo da li je nadal u stanju da ponovi uspehe iz ove sezone.. videcemo kako ce izgledati igranje protiv, od sledece godine, sigurno rasterecenijeg federera... videcemo da li ce marej nastaviti gde je stao... ali i sta ce josh novak nauchiti (a definitivno moze josh da popravi voleje, i da fizicki ojacha)... :)

kakogod- plasman na masters kup u bilo kojoj sezoni po meni je uspeh kojim bi svaki teniser pa i navijach trebao biti ponosan! a ne sumnjam da je novak BAR za to sposoban! :D

Dobro,mada pitanje je da li ce Federer ucestvovati negde pre AO. Sto da ne? Mada.licno,mislim da ga nije mnogo briga da li ce biti drugi ili treci do sredine januara,ionako ce igrati sa Noletom u polufinalu,ako uopste do tog polufinala dodje :D

Njemu ce pre biti bitno da osvoji taj AO ako moze,pa onda redom,kako on to vec radi godinama,Dubai i onda Masterse u USA...Inace,broj Mastersa se od sledece sezone sa 9 spusta na 8,ako neko ne zna.A i Nole Boga mi ima dosta da brani.Zapravo,najveca Noletova prednost je ta sto on jos nije dostigao potpunu zrelost,i to je dobro.Moguce da cemo u naredne 2-3(a mozda i duze) godine gledati Noletov MAX.I da,ne zaboravite da on ima isto dosta poena da brani u prva tri meseca,ali i veliku sansu da poosvaja bodove na Vimbldonu.

Kako god,ja mislim da Rafa ne moze da ponovi ovako dobru sezonu,narocito ne na tvrdim podlogama.Mada,demantovao me je ove godine,mozda sledece covek povileni jos vise :D

Ja se samo nadam da ce Federer nekako izvesti jos 50+ nedelja na vrhu,jos 2 Masters Kupa,4 Mastersa i 2 Grend Slema do kraja karijere:D :D :D Da prebaci sve rekorde koji jos nisu u njegovom vlasnistvu(teoretski,sem nedelja na vrhu,sve to mzoze izvesti sledece sezone) i da i zvanicno mogu da ga proglase najboljim svih vremena. A posle...

Jurite se deco po avliji,cica ce da uzgaja vinovu lozu.. ;)

novak ce 90% biti 2. igrach sveta, jer fedja nema planove pre AO-a... ali to ce isto tako 90% biti na kratko... u stvari, ja cu biti prezadovoljan da novak u toku prve trecine sezone ne padne na 4. mesto (sa obzirom na to da marej ne brani mnogo bodova, a igra odlichno)..... i bicu iskreno zadovoljan kada god ga vidim na masters kupu (i to jer sam se razmazio :lol: , ali i jer verujem da za igracha njegovog kalibra tu mora biti mesta)! a ako uz put padne i koji masters, ili chak grand slam... ohoho!! :mrgreen:

Ja sam bila ubedjena da sam procitala da ce Federer ucestvovati negde pre AO na njegovom sajtu, ali posto sve novine tvrde suprotno sad sam se potpuno pogubila. Samo ne znam kako svi to mogu da tvrde kad ce se tek u narednih mesec dana veliki broj igraca prijaviti na te turnire.
A sto se tice 2. ili 3. mesta sumnjam da je Federeru to toliko bitno, uostalom i sam je izjavio da se jedino jedino 1. mesto pamti.
P.S. Srle i za 2 Masters Kupa ce mu treba vise od jedne godine:D

Poslednja izmena:
vishe puta rekoh... ne samo da drugo mesto nije neshto bitnije od treceg, jer se pamte samo prva. vec i nije bitno jer se drugi i treci svakako najcesce sastaju u 1/2f... a iz ugla zrebanja.. sada mozda nece biti bitno ni ko je prvi... ako marej nastavi sa partijama kakve je pokazao na kraju sezone- nikome zreb u tom delu nece biti nishta posebno lakshi. i bice vishe smena na vrhu nego shto je ikao mogao da zamisli u ekoj opd prethodnih 5 godina... :) a tu je i tsonga koji je otishao na kup iako je pola sezone bunario sa povredom... simon je postao dosadan kao stenica sa onom odbranom... bice josh veselije 2009. sezone... :mrgreen:

btw.. jel se nekome chini da se malkice ponavljamo? :lol:

a nashe novine... one su 10x pisale i opovrgavale prichu da je jj osigurala prvo mesto na kraju sezone. pa jel moguce da neshto shto je chista matematika mogu toliko da ukenyaju?!bolje i da ne zamiljam koliko li se tek ovako prokakuje. :lol:

a fedja, kao i svi drugi... daleko unapred pravi plan nastupanja... pre pocetka sezone, mogao si da znash (procitash sa zvanicnog sajta) koji su poslednji turniri na kojima ce novak uchestvovati. i svega se drzao. :) a shta je istina me stvarno mrzi da proveravam. vec dosta sam o toj, stvarno nebitnoj stvari- drobio ovde. :o

Poslednja izmena:
Ja sam bila ubedjena da sam procitala da ce Federer ucestvovati negde pre AO na njegovom sajtu, ali posto sve novine tvrde suprotno sad sam se potpuno pogubila. Samo ne znam kako svi to mogu da tvrde kad ce se tek u narednih mesec dana veliki broj igraca prijaviti na te turnire.
A sto se tice 2. ili 3. mesta sumnjam da je Federeru to toliko bitno, uostalom i sam je izjavio da se jedino jedino 1. mesto pamti.
P.S. Srle i za 2 Masters Kupa ce mu treba vise od jedne godine:D

Hoce,ali to je egzibicioni turnir koji ne donosi bodove,samo novac :klap:

Drugu Rogeru je jako bitno da ne izgubi 2-go mesto na atp, jer ce ga to iovako psiholoski nikakvog, jos vise dotuci. Tj, svakako ce izgubiti to mesto na pocetku sezone, ali je logicno da ce ga brzo vratiti. Ali...posto je psihologija njegov najveci problem, lako se moze desiti da ga taj privremeni gubitak 2-gog mesta demoralise na duze staze, pa da opet pruzi lose partije kao sto ume.

Vidi ga ovaj covek,ptica zloslutnica za naseg Rozea :D :D :D Ko bi rekao da ga ovaj covek IPAK voli ;)

Tuzno je da,sve sto je Garwor rekao,na kraju ipak ispalo istina...Daj reci neku lepu rec za Rodzera..Npr.da ce da sutne onu ajkulu u dupe ili tako nesto... ;)

Mozemo mi pricati do 101 i nazad sta bi bilo kad bi bilo.Otom potom..Bice sta biti mora..
eh sad... dal ce nesto biti sto tako mora... ili ce biti kako bude... to je vec pitanje relativnosti vremena, iz cijeg kruga je tesko izaci. :)

... :lol: ... kad nema tenisa, mora se (zbog navike) malo unaokolo... :lol:

a ljubav izmedju aligatora i ajkule je kljuc. ako to pukne, rodzer ce da procveta ko enan sto je... :mrgreen: tako da, imenjache... zrtvuj se i zavedi mirku, snimi, salji snimak fedji... pa po kikiriki i semeke za zlatnu sezonu! :D

Ma znam polarni ali uludo mi je pricati da li ce ovo ili ono kad se sezona tek zavrsila..

Grizzly Hvala i meni se svidja

Ajkula i Aligator ja procitah u novinama supruga..Nema vajde da on nadje neku bolju,lepsu..Navika je navika..

E, pa izgleda da su sanse Djoke da postane No.2 pocetkom 2009. sve manje.Naime,Rodjo planira da igra Dohu i turnir u Kooyong-u.

Roger Federer has released his 2009 pre-Australian Open schedule. Not surprisingly it is light as most players are still recovering from the previous season. He will be playing an exhibition event in Abu Dhabi between January 1-3 with the likes of Nadal (if kness are ok) and Andy Murray. He will follow that up with the Doha event January 5-10 and then the traditional Aussie Open warmup of the Jan 14-17 Kooyong event. Taken into account what happened to Roger this year with the mono, back injury etc. it is somewhat shocking that the beginning of the season is already quite jam packed. Maybe he is feeling the heat of Djokovic breathing down his neck who is now only 10 points behind the #2 spot.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back