ATP

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gledam listu zarada i ne mogu da verujem koja je ovo masinerija za novac poslednjih godina

moj Rafa ce na ovom ili sledecem turniru preci po ukupunoj zaradi velikog Ivana Lendla :lol: nakon toga mu ostaje da u prvoj polovini sledece godine nagruva jos par miliona i eto njega blago meni iza dvojice najvecih Amera i Federera na cetvrtom mestu :klap:

isplati se ovo besomucno lupanje po loptici

poslednji mec dana: tipsa vs lopez. :D

a danas i nole i janko igraju dubl protiv akasusa i ferera (ko zna, mozda i bude prenosa sa obzirom na to da se u isto vreme verovatno ne igra singl)...

a nole krece singl u utorak (vs tursunov)...

Zasto imam osecaj da ce se taj dubla zavrsiti za pola sata :D :D :D

Ajmo Tipsa,postani normalan i pobedi! Jes da ga ne volim,ali je ove godine dosta promenio pristup mecevima i to se vidi.A kad god neko napravi tako pozitivnu promenu,Srle je uz njega :D Dakle,ajmo Tipsicu :D

Sto se tice zarada...Pricali smo nas dvojica o tome,nije bio lud Vavrinkin cale kad je svog zaludnog sina
ispisao iz skole sa 15 godina...OK,bio je to veliki rizik,ali isplatio se! Samo pogledajte na zvanicnom ATP sajtu koliko je do sada zaradio Vavrinka i bice vam sve jasno.

Gledam zarade velikog Lendla,pa i velikog Borga...Covece..Borg je za svoju sjajnu karijeru zaradio nesto manje od 4 miliona dolara! A toliko recimo Federer sada uzme za jedan GS i Masters cini mi se...Auhh...Evo,nece me mrzeti da pogledam koliko su para zaradili,neki,da nazovem,solidni teniseri,pa postujem ponovo.

I da,skoro 2.5 miliona dolara za Vavrinku do sada,za coveka koji ima 23 godine i jedva 50% pobeda! Ajoj,za te pare je Borg morao da osvoji gomilu GSova....To je oko 1.5 miliona evra....Cek da sracunam..

Ako u je u Nemackoj prosecna palta oko 2.200 evra mesecno...12 meseci-26.500 evra,za radni vek,40 godina-nesto jace od milion evra!

Dakle ljudi,jedan Vavrinka je sa 23 godine uzeo vise nego prosecan radnik u Nemacoj za 40 godina rada.OK,deo daj treneru,deo daj za porez,deo daj pohotnoj rodbini...Ali u svakom slucaju,on ce do recimo 26,27 imati toliko para da nece morati nist ada radi.

pa on vec ima para da ne mora nista da radi. :)
ali, vavrinka je bio (ako nije i dalje) u top 10... ma koliko mu je odnos pobeda i poraza nista posebno.... on ipak spada u bolje igrace... mene zanima koliko zaradjuje neko ko je oko 100. pozicije, pa 200. i 300.... broj onih koji pokusaju da se profi bave tenisom i da zive od njega je verovatno ogroman, a nisam siguran koji procenat od njih uspe...
sve to sa zaradama je super... i kada uporedis vavrinku sa nekim od legendarnih imena u tenisu govori koliko je vishe novca u ovom sportu, ali oni koji stignu da nakupe koje milionce u karijeri sigurno su bar 10x redji od broja onih koji dobijaju na lotou. :D

Evo, Chris Guccione je na 100 mjestu i do sada je zaradio 730,491 dolara.:)
A sve vise love je u igri, Australian Open je povecao ukupni nagradni fond od iduce sezone za 18 % u odnosu na ovu- u pitanju je cifra od 15.6 miliona americkih dolara. :D

Ja vec krecem sa pripremama :lol:
Ma Safin je ludjak, nije ni meni jasan :confused: I Karlovic izgubio! Drago mi je zbog Ancica, bice dobar mec izmedju njega i Del Potra. :)

trebace ti :D

samo me zanima gde je nasao motivaciju na Vimbldonu ali sam uzivao gledajuci ga :)

Maria gotivim ali nece imati puno sanse protiv Argentinca,osim ako ne bude servirao kao manijak. Ivo je posebna teniska prica,za anale

Del Potro ima problema sa povredom noznog prsta, vidjecemo kako ce igrati. Mozda Mario uspije napraviti iznenadjenje ;)
A Ivo ovih dana snima hip hop album :hahaha::hahaha: Ode on u muzicke vode :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back