ATP

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Federer sada ima 6605 bodova
Nadal ima 6305
Sutra se dodaju bodovi iz Sinsinatija tako da ce Federer imati 6680, a Nadal 6530.
11. avgusta se oduzimaju bodovi iz Montreala pa ce Federer imati 6680-350=6330, a Nadal 6530-225=6305.
18. avgusta se oduzimaju bodovi iz Sinsinatija i dodaju bodovi sa OI tako da ce Federer imati 6330-500=5830+OI, Nadal 6305-35=6270+OI.
A posto ce tada razlika u bodovima izmedju njih dvojice biti 440 bodova, a na OI najvise moze da se dobije 400 bodova Nadal ce biti prvi, bez obzira na rezultat sa OI.
svaka cast... :klap: :super:

koliko je ljudi iskoristilo priliku da vec posle poraza od mareja u torontu- otpise noleta i resi da prestane da navija za njega... pocetak sinsinatija ih je prosto zadovoljio, tako mudre.... e sada- neka se i ne vracaju navijanju za naseg asa (ma koliko svi znamo da su od danas ponovo "svim srcem" uz njega :lol:)...
Ovde si verovatno mislio i na mene zato što sam ga blago opljuvao zbog loše igre u Torontu...medo,srbin sam čoveče i ne mogu nikada da navijam za nekog iz strane države kad igra protiv nekog našeg (čak i do bola antipatični Tipsarević) ali me strašno nervira kako mi znamo da u svakom sportu kada izgubimo uvek tražimo krivca u nečem što se verovatno samo nama događa ili ga samo mi vidimo.
Da je Đoković večeras pobedio,ne bi smo sada govorili koliko je recimo neiznuđenih grešaka napravio Marej nego bi ga nazivali bogom i legendom :confused:
Vidiš i sam kako danas se brzo razvijaju sportovi u mnogim zemljama koja su do juče služila kao topovska hrana (mada to i nema nešto mnogo veze sa tenisom).

realno zasluzena pobeda Mareja,jer Nole nije imao svoj dan,ispucao se protiv Nadala i zaista je mnogo gresio...Marej je igrao dobro ali po meni nista posebno vise je dobio zbog Noletovoh gresaka...
steta bila je to lepa prilika da kompletira severnoamericke masterse ali nema veze bice jos mnogo prilika,dobro je sto je sad smanjio prednost Fedexa i Nadala,i sad treba da ovo zaboravi i da se okrene olimpijadi i US openu

Nisam gledao mec,ali cujem da je Nole puko...Steta! A koliko sam razumeo,OI nose svega 400 bodova?Koja glupost..Bilo je price da ce nositi kao GS,pa kao Masters,a sada nosi tek malo vise od Dubaija??? Smejurija.....

A ispade da ce Rafa ipak smeniti Federera? E 'bem li ga.... Aj posle US Opena da opet bude smena...

slusajte:Reprezativni dres je ispred svega treba u ovom Slucaju za Srbiju Nole i kompanija dati sve od sebe da Srbija osvoji sto vise medalja u Pekingu.A to sto Olimpijske igre nose samo 400 bodova nije uopste bitno neki su teniseri izjavili da bi igrali za Reprezentaciju na OI a da pritom ne dobiju ni jedan jedini bod.

Prelep tenis. Marej klasicno: prepustio Noletu inicijativu (taktika zbog koje je Federer cupao kosu :mrgreen:). Nole slabije izdanje, poene je sam gubio ili dobijao, vidi se iz odnosa vinera i neiznudjenih. Na zalost, vise izgubljenih, ishod realan... :(
Ali, podvlacim, PRELEP TENIS. Gomila nadigravanja na mrezi. Bravo za obojicu, cestitke pobedniku, vise srece sledeci put porazenom... Gledao sam mec u gradu, i narod je aplaudirao na kraju... Svaka cast.

Novak je bio sasvim solidan. To nocas nije bilo dovoljno, i propade lepa prilika (iako ce ih biti jos dosta) da sa masters turnirima zaokruzi ovaj kontinent (i nekako mi je posebno krivo da je posle sredjivanja Nadala ipak ostao samo finalista)... Ali, sigurno je da je razlika u vremenu kada su se odigravala polufinala imala veze... i cak i da je Nole izvukao 2. set (sto bi bila 1 od ne tako mnogo neverovatnih stvari koje sam gledao)- sumnjam da bi imao dovoljno snage da uzme i 3. (ma koliko da bi se Marej pogubio)... pa i bez usranog rasporeda, vecina igraca iz vrha je fizicki spremnija od Noleta (ako je uopste fizicka sprema noletov problem; jer, vise sumnjam na probleme sa disanjem :()... i videlo se kako je ponekada nole bas usiljeno poceo da skracuje poene... a od pocetka nije bio onako precizan kao protiv Nadala; dok je Marej ubijao linijama (da ne kazem i neretkom srecom), ali i odlicnim riternima i dobrom odbranom... anyway- stvarno su nam pruzili fantasticnu partiju; vise nego dostojnu finala i za uzivanje svih ljubitelja sporta. ne mislim da je kvalitetniji igrac pobedio, ali marej jeste nocas bio nesto bolji (iako je morao preko tiebreakova do master prvenca)... I drago mi je sto je (kada je vec pukao) nole pukao muski. sam je odlucivao o svojoj sudbini i nadam se da ce se uvek truditi da tako bude... jer kada mu se sloze sve kockice i kada igra tu agresivno preciznu, svoju igru... ne znam da ga iko moze zaustaviti ma koliko pruzio max..... :D
Pa, srecno nasima na OI! :)

@Jekyll
... ne, uopste se nisam setio tebe.... bacio sam pogled na komentare ljudi na b92... Sta sam sve procitao najradije bih da zaboravim (tada sam se i setio zasto ih inace izbegavam)... kakvih jadnika samo ima, to nije normalno...

Poslednja izmena:
Ana ide na Olimpijadu, verovatno i Troicki

Najbolja teniserka sveta i Srbije Ana Ivanović takmičiće se na olimpijskom turniru, uprkos povredi palca desne ruke, saopštio je generalni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.

Orlandić je rekao da je Ana posle eliminacije na turniru u Montrealu obavila lekarske preglede u Italiji koji su pokazali da nije u pitanju ozbiljniji problem.

"Ana ima povredu tetive, započela je neophodnu terapiju i nastaviće sa njom i u Pekingu. Ona bi, prema planu, već u sredu trebalo da nastavi sa treninzima za olimpijski turnir", izjavio je Orlandić za "Sportski žurnal".

Ana Ivanović krenuće u utorak, preko Minhena, za Peking, gde će joj se priključiti i ostali reprezentativci Srbije u tenisu.

Jelena Janković stići će u Kinu najkasnije u sredu, kao i Novak Đoković, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, koji će zajedno sa turnira iz Sinsinatija doputovati u Peking.

Orlandić je napomenuo da je i Viktor Troicki jednom nogom na olimpijskom turniru posle otkaza nekoliko igrača.

"Prema nezvaničnim informacijama Viktor bi trebalo da bude na turniru posle otkaza trojice, četvorice igrača, jer je prema prvobitnoj listi čekanja bio treći ispod crte. Kontaktirali smo ITF pre tri dana i oni nisu tada mogli da nam daju zvaničnu potvrdu. Ipak, mi smo sve pripremili za njegov put u Peking, rezervisali mu kartu i ako stigne pozitivan odgovor on će, preko Nemačke, odmah krenuti na Olimpijadu", rekao je Orlandić.

Čudno što je Novak izgubio u finalu, ja sam bila uvjerena da osvaja nakon što je super odigrao protiv Rafe.Murray bi sad mogao biti opasan na Olimpijadi, u formi je i dobio je samopouzdanje ovim osvojenim naslovom.

Steta sto je Nole izgubio, ali Marej je potpuno zasluzeno pobedio. 54 greske su stvarno mnogo, a i servis mu je bio ocajan. Sad je najbitnije da se dobro spremi za OI i predstavi Srbiju u najboljem svetlu. Kad bismo osvojili negu medalju u tenisu, bila bih najponosnija i najsrecnija osoba na svetu. :D

pa da vidimo.....

pre svega,Endi svaka cast :ok: i za 1/2 sa Rafom prosle nedelje a jos vise za ovaj trofej. a sad lepo bez osvrtanja na protracene mesece i mesece vec jos jace i bolje. kad udjes medju cetiri onda ce sve biti lakse i tu bi trebao dugo i ostati

drugo... ode Fedja u majcinu,mnogo kasnije nego sto je realno zasluzio. medjutim,mozete samo zamisliti kako ce izgledati na Flesing Medouzu kao nosilac broj 2 :klap: Rafa ce za 13 dana konacno dobiti priznanje koje samo njemu i pripada

Fedja je izjavio je da bi ovu dobru sezonu (:???:) mogao pretvoriti u sjajnu osvajanjem US Opena i Olimpijade ali ni on sam vise u to ne veruje. Ivo ga je dokrajcio pa vec moze da razmislja o 2009.

i za kraj... zavrseni su betonski Mastersi a moj igrac ima nisku : 1/2,F,Pobeda i 1/2

ajde neko nek da jacu!!!!

jeste ali sto samo brojis masterse? i polufinala i finala se ne pamte,vec samo osvojeni trofeji...a sta cemo sa betonskim grend slemovima???ko je osvojio grend slem na betonu ove godine?gleda se cela sezona na betonu i zna se ko je najuspesniji na betonu ove godine-Djokovic

a Rafa je najuspesniji na sljaci(jedino je Djokovic uspeo da osvoji masters na sljaci pored Rafe) i na travi

sto se tice Mareja zasluzio je ovaj sinsinati jer je Djokovic igrao katastrofalno u finalu a opet i sa takvom igrom je tesno izgubio,da je igrao kao protiv Rafe ne bi bilo spasa Mareju,pogotovo je onaj prvi set protiv Rafe odigrao za anale Djokovic
sto se tice Fedexa stvarno je puko skroz,sad posto ce Rafa biti prvi nosilac na US openu verovatno ce proslogodisnji finalisti Roze i Nole da se sastanu u polufinalu...

brojim ih zato sto su upravo zavrseni pa moze da se podvuce crta.. ''kralj'' betona uzeo 1 a onog bivseg ne bih ni pominjao

i naravno da se broje trofeji.. moj miljenik ih ima 30. medjutim,bez 1/2 i finala on ne bi mogao stici ''nedodirljivog'' i skinuti ga sa trona

Poslednja izmena:
jeste ima ih 30 i zato ce zasluzeno preuzeti prvo mesto...ali mi sad smo konkrento pricali o betonskim turnirima u ovoj godini...pa sa ovim polufinalom u sinsinatiju Nadal je prestigao Fedexa,Federer treba da zahvali Djokovicu jer mu je produzio boravak na prvom mestu za dve nedelje...ja jedva cekam olimpijski turnir bice najbolji do sada

ok ti govoris za masterse ali ja kazem ipak je najvazniji grend slem a Djokovic ima taj AO osvojen...
a ovo za kralja betona sto aludiras na Djokovica,ja njega jos uvek ne smatram kraljem betona.on definitvno ove godine je najuspesniji na betonu ali jos nije toliko dominantan kao recimo Rafa na sljaci da bi se za njega reklo da je kralj betona,ali jeste ove godine jabolji na betonu...sto dokazuju i dve pobede nad Rafom u indijan velsu i sad u sinsinatiju, i protiv Fedexa na australijan openu...

pa Rafa jos samo da osvoji te betonske grend slemove i onda je stvarno kompletan sampion,ali videcemo sad na US openu nece mu biti nimalo lako protiv Djokovica pa i uzdrmanog Federera...

Nece mu biti lako protiv Federera pod uslovom da i jedan i drugi dodju do finala...Pre svega,Rafa koliko god bio dobar na betonu ove sezone-na sta mu svaka cast,ipak jos nisam siguran da ce tako ekstra igrati i na 3 dobijena seta!Uostalom,videcemo...A za Federera-njega je jaaaaaako tesko dobiti u 3 seta,mada kako igra cele sezone,bljaaaaaaak. Opet,ko hoce da primeti,2 finala GSa i jedno polufinale...Pa posle neka neko kaze da ga je lako dobiti u 3 seta ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back