ATP

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Boris 1

Ne varash se, ako mislish na sve tri sezone zajedno. Za svaku sezonu ponaosob statistike su malo drugachije

trenutno najvishe odigranih mecheva - sezona 2009
  1. N. Djokovic SRB ........73
  2. A. Murray GBR........65
  3. S. Querrey USA........62
  4. R. Federer SUI........61
  5. R. Nadal ESP........60
najvishe mecheva - sezona 2008
  1. R. Nadal ESP ........90
  2. R. Federer SUI........80
  3. N. Djokovic SRB........78
  4. G. Simon FRA........78
  5. A. Murray GBR........72
najvishe mecheva sezona 2007
  1. R. Nadal ESP ........85
  2. N. Djokovic SRB........84
  3. N. Davydenko RUS........82
  4. D. Ferrer ESP........79
  5. R. Federer SUI........75
ukupno mecheva - sezone 2007/08/09
  • N. DjokovicSRB........ 245
  • R. Nadal ESP........ 235
  • R. Federer SUI........ 220
  • A. Murray GBR........ 191
Statistike se odnose samo na singl mecheve odigrane na ATP turnirima... takoretji i igraju samo na njima
Djokovitj je za ove 3 godine van ATP tura odigrao josh 7 mecheva u Dejvis kupu, i 4 u Hofman kupu
:think: mozhda bi Noletu trebali da se rachunaju i dubl mechevi sa Hofman kupa kao singl... praktichno je sam igrao, JJ je na njima samo statirala

Cek,cek....
Sad si me zbunio.
Odakle ti ovaj podatak.
Je se ne mogu sjetiti gdje sam procitao da ima najveci broj odigranih meceva.
Ovo u zadnje 3 godine stima...ukupan broj ali je bilo i u svakoj sezoni...ne mogu da se sjetim :think:.

U svakom slucaju ima najvise odigranih meceva a opet osta bez povrede...pu,pu da ga ne ureknem.

Nego ovo su samo singl mecevi?

Poslednja izmena:
Kad se pogleda Noletova sezona bez Gs, veoma je uspesna, ima 2 titule, 4 finala mastersa, 1 polufinale..... ali razlog zbog kojeg je on 4, i sto mu Delpotro ozbiljno preti za tu poziciju, je zato sto su mu rezultati na GS losi, 2 cetvrtfinala, 3 kolo i polufinale nisu dobri rezultati za njega. Prosle godine posle AO imao je titulu, finale i 2 polufinala i opet je ostao iza Rafe na 3 mestu.... da bih bio 2, ili 1 mora da bude u finalima GS i da ih osvaja, i naravno da bude konstantan na mastersima. Ovo je verovatno najteza i najbolja konkurencija kod muskaraca ikada, zato......

Konkurenciju ne cine dva covjeka.
Kao sto kod nas u Srbiji ne cine dobru ligu samo Zvjezda i Partizan.
Sada je tu pored NOLETA,Rafe,Federera,Del Potro,Tsonga,Verdasko,Simon,Gonzales,Mofils itd.
Svi oni zajedno cine jednu jaku konkurenciju.
Od Rafe i Federera necmo vise bog zna sta pogledati.

Pa nisam ja mislio samo na njih dvojicu, ali njih kao lidere. Nole i Marej su konkurenti za 1 mesto, takodje sad i Delpotro, sva trojica su se dokazali!! Kao sto Boris kaze to jos ima mnogo dobrih tenisera sto cini konkurenciju jako jaku!!!!! Kao sto sam pre nabrojao kakav rez je nole imao posle Ao na gs, to pre 5 godina bi ga stavilo na prvo mesto.....

Cek,cek....
Sad sime zbunio.
Odakle ti ovaj podatak.
Je se ne mogu sjetiti gdje sam procitao da ima najveci broj odigranih meceva.
Ovo u zadnje 3 godine stima...ukupan broj ali je bilo i u svakoj sezoni...ne mogu da se sjetim :think:.

U svakom slucaju ima najvise odigranih meceva a opet osta bez povrede...pu,pu da ga ne ureknem.

Nego ovo su samo singl mecevi?
CoreTennis-statistike
za dejvis kup sa oficijelnog sajta > DavisCup - Djokovitjeve statistike
a za Hofman kup sam po setjanju... valjda nisam neshto omashio
L&M to je samo za singl mecheve
ako te zanimaju statistike za dubl mecheve morash motati za svakog igracha ponaosob... bar ja tako radim

ATP World Tour - Novak Djokovic - svi odigrani dubl mechevi

i kada pratim neki mech uzivo, volim da mi na monitoru stoji otvoren prozor sa statistikama
ATP/WTA - Today Live Score

Znam da je bilo.... ali je ova jednostavno najbolja, iz prostog razloga sto je Federer i Rafa u njoj.

Ma poslednje 3 godine nema jake konkurencije, svake sezone isti scenario, Rafa osvaja sljaku, a Fed sve ostalo, mislio sam da nece vise biti tako posle onog AO sto je osvojio Djokovic, i Rafinih pobeda na W i AO protiv Feda, a evo i DelPo mi uliva nove nade ;)
Poslednje 3 godine bolje opisuje rec dominacija nego konkurencija...

CoreTennis-statistike
za dejvis kup sa oficijelnog sajta > DavisCup - Djokovitjeve statistike
a za Hofman kup sam po setjanju... valjda nisam neshto omashio
L&M to je samo za singl mecheve
ako te zanimaju statistike za dubl mecheve morash motati za svakog igracha ponaosob... bar ja tako radim

ATP World Tour - Novak Djokovic - svi odigrani dubl mechevi

i kada pratim neki mech uzivo, volim da mi na monitoru stoji otvoren prozor sa statistikama
ATP/WTA - Today Live Score

Ma siguran sam da sam negdje procitao da ima najveci broj odigranih meceva.
Sada postajemnesiguran...da li sa dublovima ili u zadnje tri godine.
Hvala za linkove...ovaj prvi sa satistikom je ekstra...u svakom slucaju hvala :hvala:.

Nego Grizzli,sta je sa Fedjom?
Sto se onako dere i histerise po terenu...opet...cim gubi???

Ma poslednje 3 godine nema jake konkurencije, svake sezone isti scenario, Rafa osvaja sljaku, a Fed sve ostalo, mislio sam da nece vise biti tako posle onog AO sto je osvojio Djokovic, i Rafinih pobeda na W i AO protiv Feda, a evo i DelPo mi uliva nove nade ;)

Realno govoreci u zadnje 3 godine i nije bilo igraca koji bi konkurisali za prvo mjesto osim Rafe i NOLETA...s`tim da je NOLE odlucio da ide drugim putem.
Vajdu je zadrzao a zaposlio jos 2 nova trenera,ocigledno mu odgorava.
Mogao je mnogo brze da napreduje i mnogo vise da napravi da je MOZDA imao boljeg ali njemu Vajda odgovara...i kao covjek,a i kao trener.
Ipak se to pokazalo kao pozitivno...ne tako kako je on to mogao ali sve u svemu pozitivno.

Ne smijemo zaboraviti Verdaska koji je na velika vrata usao na AO-u pa mu se opet sve otima zadnje 2 godine.
Nadal je slomio svoje tjelo svojim stilom igre koji se pokazao kratkorocno efikasan.
Sta nam buducnost dovodi...VIDJECEMO...sve u sveku mirise na DOBRO ;).

Fed nije uzimao sve ostalo..... eto 2007, Fed je uzeo samo 2 mastersa, na ostalim su Nole, Rafa i Nalbandian, pa 2008, Fed nije uzeo ni jedan masters..... i sada pola 2008 i 2009 Marej dominira na tvrdom.

Fed nije uzimao sve ostalo..... eto 2007, Fed je uzeo samo 2 mastersa, na ostalim su Nole, Rafa i Nalbandian, pa 2008, Fed nije uzeo ni jedan masters..... i sada pola 2008 i 2009 Marej dominira na tvrdom.

Dobro, priznajem, upotrebio sam malo ekstremniju frazu, mislio sam pre svega na GS turnire. Rafa se inace "kolje" s' Fedom oko tih mastersa (obojica imaju po 17 cini mi se - neka me neko ispravi). Ima li neko informaciju koliko se mastersa igra na sljaci, a koliko na ostalim podlogama?

@Alyosa
Odavno smo utvrdili da Rodzera previse ne interesuju Mastersi...
Uostalom, ko prati Masterse? Kladionicari i oni koji ne mogu bez tenisa...
Time smo sve objasnili...:D

@Fency_Killer
I ti to zoves realnoscu...
Znas sta je realno?! Realno je sve ono sto osvojis svojim radom, a ne spletkarenjem(posto u tenisu spletkarenja nema, nema covjek sta da se zali)...
Prema tome...realno...Novak ovu sezonu igra katastrofalno, pogotovo kada uzmemo u obzir njegove standarde...Federer je igra odlicno, ali nedovoljno za njegove standarde...

@Alyosa

Pa znas kako, ja ih slabo pratim, a i nisam video da je neko preterano zainteresovan u mom okruzenju :mrgreen:. Jest' da ti turniri "dolaze" odmah iza ovih najvecih, ali se vidi razlika u trudu, angazovanju i pozrtvovanosti kod ovi najvecih igraca...

@Alyosa

@Fency_Killer
Znas sta je realno?! Realno je sve ono sto osvojis svojim radom, a ne spletkarenjem(posto u tenisu spletkarenja nema, nema covjek sta da se zali)...
Prema tome...realno...Novak ovu sezonu igra katastrofalno, pogotovo kada uzmemo u obzir njegove standarde...Federer je igra odlicno, ali nedovoljno za njegove standarde...

Znas kako.
Na Federerovoj strani je sve.
Tako se pokazalo na ovom USO-u od sudije pa do organizatora.
NOLE je ovu sezonu odigrao vise nego OK.
Slabo pocetak...nema na sa da se pozali.
Stvar je sto je izgubio mnogo bodova predajom na AO-u...iz tog razloga je pao na 4 poziciju ;).
Mastersi...ako Federera ne interesuju mastersi,zasto ih onda igra?
NAravno da bi branio bodove :mrgreen:...to je i svrha tenisa...nisi prvi ako osvojis GS nego ako si cjelu godinu konstantan.
Kao sto sam rekao za Sonderlinga a ti mi rekao da sam smjesan svojom izjavom sada odgovorno govorim da ako Federer nastavi sa ovakvom igrom nema ga na mjestu br. 2 sledece godine...sigurno.
To je cinjenica.
Ova sezona mu je pasena samo na konto srece...to je realnost ;).

@Fency_Killer

prvo, pričam o onome što su prikazali do sada i koliko su u odnosu na prikazano zaslužili.
ti hoćeš da kažeš da je Federer zaslužio RG a da Novak i Rafa nisu??
pa Rodžera nije bilo nigde za vreme šljake, to je realnost.
Rodžer je odigrao očajno na RGu, to je realnost.
u tom trenutku (zahvaljujući ranom ispadanju Đokovića i Rafe koji su pružili fenomenalnu igru predhodnih nekoliko turnira) nije bilo iole pristojnih igrača koji bi ga mogli zaustaviti, to je realnost.
Novak će za tebe uvek igrati katastrofalno i biće igrač koji ne zaslužuje da bude ni u top 20, to je realnost. :bye:

a za spletkarenje se slažem...od kako je prestao da se bavi time, Rodžer igra kao preporođen. ;)

Poslednja izmena:
Ja od Rafe ne ocekujem nista vise ove godine tj na ovo malo turnira sto je ostalo....Novak je igrao vise nego dobro u Americi i ako ne iskoristi to sto nema Federera na 2 turnira ne udje u finale onda ne znam sta da kazem...

prvo, pričam o onome što su prikazali do sada i koliko su u odnosu na prikazano zaslužili.
ti hoćeš da kažeš da je Federer zaslužio RG a da Novak i Rafa nisu??
pa Rodžera nije bilo nigde za vreme šljake, to je realnost.
Rodžer je odigrao očajno na RGu, to je realnost.
u tom trenutku (zahvaljujući ranom ispadanju Đokovića i Rafe koji su pružili fenomenalnu igru predhodnih nekoliko turnira) nije bilo iole pristojnih igrača koji bi ga mogli zaustaviti, to je realnost.
Novak će za tebe uvek igrati katastrofalno i biće igrač koji ne zaslužuje da bude ni u top 20, to je realnost. :bye:

a za spletkarenje se slažem...od kako je prestao da se bavi time, Rodžer igra kao preporođen. ;)

Slazem se za Rogera i RG!

DelPo je talentovaniji od Mareje i Noleta zajedno,decko ima toliko prostora da unapredi svoju igru...Bice No 1 za sezonu-dve,Nole i Marej ce da se kolju da budu iza njega,eventualno ako se tu umesa onaj mali Bugarin,zaboravio sam kako se zove...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back