ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
emirates-race-to-london.ashx

dsIxeN7.jpg

Xskic6I.jpg

Grupa A
1. Novak Đoković (Srbija)
3. Stanislas Vavrinka (Švajcarska)
6. Tomaš Berdih (Češka)
8. Marin Čilić (Hrvatska)

Grupa B
2. Rodžer Federer (Švaujcarska)
4. Kei Nišikori (Japan)
5. Endi Marej (Velika Britanija)
7. Miloš Raonić (Kanada)

Noletov dosadašnji učinak (pobede-porazi) protiv svih učesnika:

Rodžer Federer 17-19
Stanislas Vavrinka 15-3
Kei Nišikori 2-2
Endi Marej 15-8
Tomaš Berdih 16-2
Miloš Raonić 4-0
Marin Čilić 10-0

Svaka pobeda u okviru takmičenja po grupama nosi 200 bodova,
pobeda u polufinalu donosi 400 bodova,
a trijumf u finalu vredi dodatnih 500 bodova.

Na prošlogodišnjem završnom turniru Nole je osvojio svoj treći Masters kup
trofej sa maksimalnih pet pobeda, tako da će braniti 1500 ATP poena.
Naš teniser je u finalu bio bolji od Rafaela Nadala rezultatom 6:3, 6:4.
Pre toga redom je „rušio“: Rodžera Federera, Huana Martina del Potra,
Rišara Gaskea i Stanislasa Vavrinku.

Na novoj ATP listi koju je danas objavila Asocijacija teniskih profesionalaca,
Novak raspolaže sa ukupno 10.010 poena s obzirom da su teniserima oduzeti
bodovi sa prošlogodišnjeg završnog turnira. Da bi se zadržao na poziciji broj 1
na kraju sezone a da se na kalkulišu učinci direktnog konkurenta Rodžera Federera,
Novaku su potrebne tri pobede u O2 areni.

http://novakdjokovic.com/vesti/teni...le-u-grupi-a-sa-vavrinkom-berdihom-i-cilicem/

u vezi neodigranog meča, zanimljivo je da se cena karata za finale kretala od £120 do £500, a za prve redove čak £1400 (£1 = €1, 252)
dakle, najgore su prošli gledaoci koji su platili karte da bi došli na meč...

Bagdatis: Zelim povratak u Top 10...

16869961454722e639aaa1458566253_orig.jpg

“Mislim da moje telo može da izdrži još četiri-pet godina igranja.
Poslednje dve godine mučili su me zdravstveni problemi i povrede, bilo je teško.
Pri kraju ove godine osetio sam se bolje, mislim da mogu sledeću godinu da završim u Top 50, a u budućnosti i da se vratim u Top 10“

Janko se vraca tenisu pozeljeli smo mu brz skok na ATP listi .

80923597532806489dd4a131955052_orig.jpg

„Najteže za jednog sportistu je da ne znate kada da očekujete opravak i povratak na teren.
Prošao sam vrlo agresivne terapije poput zračenja upalnog dela pete, ubijanje nerava za koje se smatralo da podstiču upalni proces, injekcija kortikosterioida, preko manje agresivnih terapije laserima, shok wave terapija i akupunkture.
Ništa nije pomoglo da upala prođe.
Pre nekoliko dana ostećena plantarna fascija je pukla, i sada svi imamo jasniju sliku, ništa drugo ne preostaje nego da čekamo da zaraste uz pomoć terapija.
Da nije sama pukla sledeći korak bi bila operacija, tako da u neku ruku je i dobro da se ovo desilo“...
„Doktori predviđaju da je potrebno osam nedelja kako bi tetiva potpuno zarasla i da tada mogu očekivati povratak na teren.
Čim budem izlečen očekuju me pripreme kako bih se vratio u formu.
Moj tim i ja smo optimisti, pozitivno razmišljamo i verujemo da će se ovaj ružan san uskoro završiti.
Prvi put u karijeri mi se desilo ovoliko odsustvo i ovako teška povreda.
Trnovit put je ispred mene, ali veoma sam motivisan i jedva čekam da se ponovo takmičim.
Zelja za povratak u top 10 mi je nikad veća, kao i to da ponovo Srbiju predstavljam u Dejvis kup takmičenju“, naglasio je Tipsarević.

Srpski teniser Janko Tipsarević koji je godinu dana bio odsutan zbog problema sa povredom, vratiće se na teren na ATP turniru u januaru u Čenaju, gde je 2013. osvojio titulu.

Organizatori turnira u Indiji saopštili su na zvaničom sajtu da su Tipsareviću dodelili “vajd kard” na njegovom sedmom učešću na ovom turniru.

Tipsarević je poslednju od svoje četiri titule u karijeri osvojio upravo u Čenaju pre dve godine, kada je u finalu pobedio Španca Bautistu Aguta rezultatom 3:6, 6:1, 6:3.

Tipsarević je od novembra prošle godine bio odsustan zbog povrede pete, zbog koje je morao da se podvrgne operaciji.

Turnir u Čenaju igra se od 5. do 11. januara.

(Tanjug)

Finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Rodžera Federera
proglašeno je za najbolji Gren slem meč u 2014. godini
u izboru Unije teniskih profesionalaca (ATP).

Na drugom mestu liste nalazi se još jedan fantastičan okršaj – u četvrtfinalu
Australijan opena Stan Vavrinka revanširao se Đokoviću za poraz
od prošle godine – 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

Treće mesto na listi najboljih Gren slem mečeva ove sezone zauzima
pobeda Keija Nišikorija nad Vavrinkom u četvrtfinalu US opena,
četvrti je trijumf Federera nad Gaelom Monfisom takođe u četvrtfinalu u Njujorku,
a na petoj poziciji je trijumf Endija Marija nad Filipom Kolšrajberom u trećoj rundi Rolan Garosa.

U petak je u Manili počelo egzibiciono takmičenje, pod nazivom IPTL, odnosno takozvana teniska Premijer Liga.
Zatim se teniski karavan seli u Singapur (2. do 4. decembra), pa u Nju Delhi, u Indiju (6. do 8. decembra),
a spektakl se završava u Dubaiju, gde će trajati od 11. do 13. decembra.

Iln1XOq.jpg

Back