ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
9FD196537DC643A28976B850817FF53A.ashx

9F3F946D108E4C00BF81E2488BC40287.ashx

peking2014_09.jpg

peking2014_11.jpg

Poslednja izmena:
janko_fans.png

Prvi razlog izostanka Tipsarevića sa ATP scene je podmukla povreda pete koja Janka muči još od januara 2013. godine, a koja je kulminirala u oktobru te godine, od kada je naš reprezentativac van takmičarskog stroja. Višemesečne terapije raznim laserima, fizikalne terapije, zračenja, injekcije kortikosteroida, homeopatske injekcije i raznih aktivne terapije kojima je Janko bio podvrgnut, nisu urodile plodom pa je Tipsarević prvi put podvrgnut operaciji u junu, kako bi izlečio bolno mesto i vratio se tenisu, ali nakon oporavka koji je usledio, podmukla povreda se ponovo aktivirala u vidu novog benignog tumora.

http://sport.blic.rs/Tenis/259336/Janko-Tipsarevic-operisao-tumor-po-drugi-put

Poslije Pekinga i velikog uspijeha Novaka Djokovica ...:heart::heart::heart:
Berdih je uspeo da osvoji dva ''utešna'' gema, ali je posle meča Čeh priznao da mu se nešto slično još nije dogodilo u karijeri.

''Posle meča sam rekao treneru da sam u karijeri odigrao više od 700 mečeva protiv igrača poput Agasija, Federera i to na vrhuncu njihovih karijera.
Ali, nikada nisam doživeo ovako nešto. Novak je odigrao bogovski!
Način na koji je igrao, jednostavno je bio neverovatan...''

poraz rafe u 2. rundi od lopeza, a pobeda federera nad majerom, obezbedila je federeru naredne sedmice povratak na 2. mesto svetske rang liste na kojem je zadnji put bio u martu 2013.
inače, rafa se pre meča žalio na probleme sa slepim crevom...i raonič je predao meč zbog stomačnih problema.

druga runda je donela mnogo eliminacija nosioca. ispali su: rafa, dimitrov, raonić, ćilić, nišikori, a federer se provukao u TB trećeg seta

Nole-2.jpg

Promjena medjuu 10 najboljih je i plasman Marina Cilića na osmo mjesto, a deveto mjesto sada zauzima Milos Raonic. Finalista Mastersa u Sangaju Zil Simon napredovao je za 11 mjesta i sada je 18. igrac svijeta.

Federer pretekao Nadala ...Novak i dalje broj jedan...
:heart::heart::heart:

Razilaze se Zimonjic i Nestor ...

"Nas dvojica vidimo stvari na drugačiji način. Dok ja na parove gledam kao na tim, on to vidi kao dvojicu individualaca koji znaju kako da igraju u dublu i svako vodi računa o sebi. I kad su rezultati dobri, onda je sve super, ali kada krene naopako i kada treba analizirati šta se dešava – onda počnu problemi", objasnio se Nenad.

Zimonjić će naredne sezone ponovo sarađivati sa Francuzem Mikaelom Ljodrom.

Zimonjic-Nestor.jpg

http://www.rts.rs/page/sport/sr/sto...ć:+Bilo+je+mnogo+nesuglasica+sa+Nestorom.html

1 Djokovic, Novak (SRB) 11,510 0 18
67 Lajovic, Dusan (SRB) 764 -1 24
98 Krajinovic, Filip (SRB) 579 -2 24
106 Troicki, Viktor (SRB) 524 21 11
203 Bozoljac, Ilija (SRB) 240 -5 21
249 Krstin, Pedja (SRB) 193 14 26
301 Cacic, Nikola (SRB) 155 -3 19
346 Djere, Laslo (SRB) 127 13 23
393 Milojevic, Nikola (SRB) 106 -2 20
410 Jankovic, Miki (SRB) 100 6 26

Razilaze se Zimonjic i Nestor ...

"Nas dvojica vidimo stvari na drugačiji način. Dok ja na parove gledam kao na tim, on to vidi kao dvojicu individualaca koji znaju kako da igraju u dublu i svako vodi računa o sebi. I kad su rezultati dobri, onda je sve super, ali kada krene naopako i kada treba analizirati šta se dešava – onda počnu problemi", objasnio se Nenad.

Zimonjić će naredne sezone ponovo sarađivati sa Francuzem Mikaelom Ljodrom.

Zimonjic-Nestor.jpg

http://www.rts.rs/page/sport/sr/sto...ć:+Bilo+je+mnogo+nesuglasica+sa+Nestorom.html

Ja Zimonji verujem. Sad sta moze da uradi sa Ljodrom, videcemo. Imali su oni i uspona i padova.

Sjajno za Zila Simona!
Sve vise mi se svidja taj Francuz. Kako je stariji sve je bolji. :)

Drago mi je sto je Berdih pobedio Dimitrova (da ne kazem nesto drugo, a tako mi treba da upotrebim tu rec, ali nema veze...), a i Marejeva pobeda nad Fererom me je obradovala. Da li ce Marej uspeti da se dokopa nekako tog famoznog osmog mesta.
Cilic mu je znatno otezao... bas nije morao da osvoji Moskvu. :(

Cudi me da je Nadal odabrao Bazel, verovatno brani (ne mogu sve ni da popamtim ko sta brani...), ako uopste bude igrao.
Sa njim je i Federer.

Bas se krem belog sporta podelio na dva turnira.
U Spaniji je Ferer sa ostalima.

Ne znam da li Raonic uopste moze da potisne Hrvata sa tog ``magicnog`` osmog mesta.
Da se ja pitam, jos barem dva igraca ne zasluzuju da budu medju najboljima za London,

Tokom završnog turnira biće saopšteni dobitnici ATP World Tour nagrada za 2014. godinu,
a iste će biti dodeljene upravo u Londonu u O2 Areni.
Priznanja se ove godine dodeljuju u 11 kategorija, od kojih je nama najvažnija sledeća:
IGRAČ GODINE u pojedinačnoj konkurenciji izabran od strane fanova.

Za svog favorita možete glasati OVDE gde se takođe možete upoznati sa svim ostalim
kategorijama u kojima se dodeljuju nagrade.

Takođe, Novak je nominovan za osvajanje ATP World Tour No.1 nagrade by Moët & Chandon,
koja će pripasti igraču koji sezonu završi na mestu broj 1 svetske rang liste.

Back