ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U ovom trenutku Federer je najspremniji igrac. Tempirao je formu za ovaj turnir i osltali
nemaju sanse, ma sta mi zeleli. Mislim da ce on biti pobednik u Londonu.;)

Tempirao je on formu od pocetka godine samo sto nije stigao doci do izrazaja od NOLETA i Nadala...
Covjek nije stigao fa se istrosi pa je ostao svjez do kraja godine...

Potpuno drugacije Congino izdanje protiv Berdiha.
Da je Ceh imao samo malo vise srece i pameti da odigra neke udarce, ko zna sta bi bilo.
Ovako, danas Conga sa Federerom... ali mislim da nema sanse.
Ono sto sam vec napisala za Congu sa prethodne strane i dalje stoji...

Udruzenje teniskih profesionalaca ATP objavilo je konacnu godisnju listu zarada u 2011. godini.

1. Novak Đoković (Srbija) 11.019.803 dolara
2. Rafael Nadal (Španija) 6.668.214
3. Rodžer Federer (Švajcarska) 5.744.576
4. Endi Mari (V.Britanija) 4.680.091
5. Žo-Vilfrid Conga (Francuska) 2.848.969
6. David Ferer (Španija) 2.793.904
7. Tomaš Berdih (Češka) 2.301.813
8. Mardi Fiš (SAD) 1.657.091
9. Janko Tipsarević (Srbija) 1.492.912 i td...

Novak je ove godine odigrao 76 meceva, zabiljelezio 70 pobjede, osvojio deset turnira, od toga tri Gren slema i pet turnira iz Master serije 1000.

To MAJSTORE sto bi rekao Boris1 moj drug...
:heart::heart::heart:

ATP 250 world tour Chennai Open muškarci-pojedinačno FINALE Tipsarević vs.Raonić 1:2 (7:6, 6:7.6:7)

p.s. Drugi naslov u pojedinačnoj konkurenciju za mladog Kanađanina u karijeri i poraz srbijanskog top 10 igrača u finalu turnira koji mu je prošle godine pripao! :)

Ovog puta je pobedila servis igra.
Tipsa nije imao resenja za Miloseve servise, a jos su tu bili i neugodni zuljevi.
Sve u svemu, gledali smo jedno dobro finale u Cenaju.

Zao mi je sto je Dolgopolov u Brizbejnu finale igrao povredjen, bilo bi mnogo interesantnije.
Mogu da primetim da je Endi popravio svoj servis, a i mnogo je mirniji na terenu od kada ima Lendla za trenera.

Ovog puta je pobedila servis igra.
Tipsa nije imao resenja za Miloseve servise, a jos su tu bili i neugodni zuljevi.
Sve u svemu, gledali smo jedno dobro finale u Cenaju.

Zao mi je sto je Dolgopolov u Brizbejnu finale igrao povredjen, bilo bi mnogo interesantnije.
Mogu da primetim da je Endi popravio svoj servis, a i mnogo je mirniji na terenu od kada ima Lendla za trenera.

...i meni bi zao Tipse...zasluzio je ovaj trofej...ali poslije onakvog polufinala sam totalno miran...ako bude ovako igrao..vidim ga u polufinalu AO-a...

Sto se Andija tice...i prosle godine je slicno startovao...

Tipsa osvojio titulu u dublu:D
Zao mi sto nije uspeo da osvoji i u singlu ali protiv onakvog Raonica koji tako servira,bilo je tesko.Tipsa se borio,dao sve od sebe,sve cestitke,ajmo Janko,mozes ti jos dosta da pokazes:D
ps.ne volim igrace kao sto je Raonic i slicni serviseri,maltene je dobio 9 gemova servisom,nema lepote u igri,samo udara ko maljem po loptici.

Tipsa osvojio titulu u dublu:D
Zao mi sto nije uspeo da osvoji i u singlu ali protiv onakvog Raonica koji tako servira,bilo je tesko.Tipsa se borio,dao sve od sebe,sve cestitke,ajmo Janko,mozes ti jos dosta da pokazes:D
ps.ne volim igrace kao sto je Raonic i slicni serviseri,maltene je dobio 9 gemova servisom,nema lepote u igri,samo udara ko maljem po loptici.
Sonjice, hvala ti na info za Tipsinu titulu u dublu. Ipak nije ostao bez pobede u njegovom omiljenom Cenaju! Bas mi je drago! Sve cestitke za dubl!
Ni ja ne volim da se tenis bazira samo na dobrim servisima, mada nije lose da teniser ima dobar servis ;) cak sta vise, ali bas da mu je cela igra zasnovana iskljucivo na tome, ni ja ne volim. Mada Raonic nije samo servis igrac, ume on da se snadje i kada dodje do razmene udaraca - mislim teniskim loptama ;), ali se vidi da je njegova cela igra ipak bazirana na tim sjajnim servisima. Srecom, mlad je momak, tako da ce verujem poraditi u buducnosti i na drugim elementima teniske igre.
Sta reci o Tipsi?
Mislim da je sazreo definitivno kao igrac, zna sta hoce, ali danas je bio nekako trom, spor, mozda zbog tih zuljeva, a mogu da zamislim kako se osecao kada mu je protivnik imao preko 30 aseva... ja bih se ubedacila.

Poslednja izmena:
Sonjice, hvala ti na info za Tipsinu titulu u dublu. Ipak nije ostao bez pobede u njegovom omiljenom Cenaju! Bas mi je drago! Sve cestitke za dubl!
Ni ja ne volim da se tenis bazira samo na dobrim servisima, mada nije lose da teniser ima dobar servis ;) cak sta vise, ali bas da mu je cela igra zasnovana iskljucivo na tome, ni ja ne volim. Mada Raonic nije samo servis igrac, ume on da se snadje i kada dodje do razmene udaraca - mislim teniskim loptama ;), ali se vidi da je njegova cela igra ipak bazirana na tim sjajnim servisima. Srecom, mlad je momak, tako da ce verujem poraditi u buducnosti i na drugim elementima teniske igre.
Sta reci o Tipsi?
Mislim da je sazreo definitivno kao igrac, zna sta hoce, ali danas je bio nekako trom, spor, mozda zbog tih zuljeva, a mogu da zamislim kako se osecao kada mu je protivnik imao preko 30 aseva... ja bih se ubedacila.

Ma pokazao je nesto Raonic,ali za sada je tipicni server,raspali i gotov gem.Ne volim takav tenis,Tipsa morao da je poludeo od onih projektila,ne moze igru da razvije,nema lepote u igri.
Dobro je jednom Federer izjavio,da kad igra s Karlovicem bolje da odigraju samo tajbrejkove:lol:
Ispalo tacno,Tipsa i Raonic bolje da su igrali sao tajbrejkovez:)

Poludela bih da mi neko samo smesta aseve u teren, ali sta da se uradi sa takvim igracima koji baziraju igru samo na tome???
Jedino da im se udje u udarac, a to je tesko kada loptica ide preko 210 km na sat.
Raonic je vec postao nocna mora mnogim teniserima kada vide njegovo ime u svom rasporedu...

Moze da bude svasta.
Jedva cekam da pocne...

Ziva legenda tenisa Pit Sanpras pred sam pocetak Australija opena kaze ...

„Pa, mislim da će prva četiri tenisera sveta dominirati u 2012. godini kao što to uvek i rade.
Biće zanimljivo videti kako će Đoković podneti tako neverovatnu godinu koju je imao.

„Nadal će morati da pronađe način da pobedi Novaka.
Gledao sam njihove mečeve, moraće da počne da radfi neke stvari koje baš i ne voli da radi, moraće da počne ravnije da udara lopticu.
Ono što Rafa radi sa svim drugim teniserima je da ih postepeno izbacuje sa terena svojim spinovima, a Novak je jedini sa kojim to ne može da radi.
Moraće da pronađe način, da ’izravna’ forhend.“

„Mislim da će biti zanimljivo i za Rodžera.
Sada je malo stariji, ali ga i dalje vidim u konkurenciji.“

„Mari je veoma mlad, sjajno se kreće.
On može da uradi ono što želi u 2012. ali tri momka koja su ispred njega su veoma, veoma dobri"

Back